Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

10 Idea Kreatif Untuk Simpan Mainan Anak

2

Assalamualaikum.

Selalu pening dengan keadaan rumah yang bersepah dengan mainan anak? Jom cuba idea kreatif dan menarik ni untuk dipraktikkan.. 🙂

Boleh sesuaikan dengan keadaan rumah masing-masing, hehe..

 

10 IDEA KREATIF SIMPAN MAINAN ANAK

10 idea kreatif simpan mainan anak

1# Baldi

bucketstoystorage

– Boleh susun dan gabungkan ikut kreativiti untuk isi permainan anak-anak.

2# Tayar terpakai

tires-for-outdoor-toys

-Boleh cat lawa-lawa, untuk simpan permainan yang ada diluar rumah.

3# Tempat simpan kasut

organiseyourstuff-boystoys

-Boleh guna untuk simpan mainan yang kecik-kecik.. nampak tersusun dan kemas gitu!

4# Rak buku

expeditbookshelves

-Kalau ruang rumah atau bilik besar, boleh juga gunakan idea ni. Nampak macam hiasan je.. 🙂

5# Box

toyrotationbins

Yang ni boleh beli satu set, dan asingkan permainan yang ada.. Kalau anak nak main keluarkan satu box je, lepas 2,3 hari keluarkan box kedua pulak.. Anak-anak akan rasa macam mainan baru je sebab lama tak nampak mainan tu.

6# Penggantung Anak patung

stuffedanimalswing

-Kalau yang ni pun boleh buat sendiri je. Lepas tu boleh collect anak-anak patung yang ada dan susun lelawa kat penggantung tu .. menarik! =)

7# Bekas pensel

puzzlesinpencilcases

-Boleh guna untuk simpan mainan kecik-kecik macam puzzle, flashcard, dan sebagainya.

8# Fail yang ada page protector

legobooks

-Boleh selitkan kertas instruction mainan kat ruang tu.. jadi mudah nampak dan tak hilang 🙂

#9 Double tape

UBH-Parking-Pad-for-Toys

-Untuk buat space parking untuk letak basikal, kereta mainan, dan sebagainya.

#10 Bawah katil

undermybed-play-table_fr-300x300

-Sediakan kotak simpan mainan bawah katil supaya tak nampak bersepah dalam bilik tidur..

 

Selamat mencuba!

Salam Sayang,

Ummu ‘Ayyash

Shaklee ID 1075383

sakieenah@yahoo.com

018-3164133

 

 

Facebook Comments

I am a wife to a great husband. I am a proud mother to three adorable sons. I am a fulltime work at home mom. I am breastfeeding my 3 sons, and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my little experiences in parenting, breastfeeding, pregnancy because every journey is unique. Bundle of joys, Ayyash, Miqdad & Ubaidah.

Discussion2 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge