10 Idea Kreatif Untuk Simpan Mainan Anak

2

Assalamualaikum.

Selalu pening dengan keadaan rumah yang bersepah dengan mainan anak? Jom cuba idea kreatif dan menarik ni untuk dipraktikkan.. 🙂

Boleh sesuaikan dengan keadaan rumah masing-masing, hehe..

 

10 IDEA KREATIF SIMPAN MAINAN ANAK

10 idea kreatif simpan mainan anak

1# Baldi

bucketstoystorage

– Boleh susun dan gabungkan ikut kreativiti untuk isi permainan anak-anak.

2# Tayar terpakai

tires-for-outdoor-toys

-Boleh cat lawa-lawa, untuk simpan permainan yang ada diluar rumah.

3# Tempat simpan kasut

organiseyourstuff-boystoys

-Boleh guna untuk simpan mainan yang kecik-kecik.. nampak tersusun dan kemas gitu!

4# Rak buku

expeditbookshelves

-Kalau ruang rumah atau bilik besar, boleh juga gunakan idea ni. Nampak macam hiasan je.. 🙂

5# Box

toyrotationbins

Yang ni boleh beli satu set, dan asingkan permainan yang ada.. Kalau anak nak main keluarkan satu box je, lepas 2,3 hari keluarkan box kedua pulak.. Anak-anak akan rasa macam mainan baru je sebab lama tak nampak mainan tu.

6# Penggantung Anak patung

stuffedanimalswing

-Kalau yang ni pun boleh buat sendiri je. Lepas tu boleh collect anak-anak patung yang ada dan susun lelawa kat penggantung tu .. menarik! =)

7# Bekas pensel

puzzlesinpencilcases

-Boleh guna untuk simpan mainan kecik-kecik macam puzzle, flashcard, dan sebagainya.

8# Fail yang ada page protector

legobooks

-Boleh selitkan kertas instruction mainan kat ruang tu.. jadi mudah nampak dan tak hilang 🙂

#9 Double tape

UBH-Parking-Pad-for-Toys

-Untuk buat space parking untuk letak basikal, kereta mainan, dan sebagainya.

#10 Bawah katil

undermybed-play-table_fr-300x300

-Sediakan kotak simpan mainan bawah katil supaya tak nampak bersepah dalam bilik tidur..

 

Selamat mencuba!

Salam Sayang,

Ummu ‘Ayyash

Shaklee ID 1075383

sakieenah@yahoo.com

018-3164133

 

 

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Discussion2 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge