10 Sebab Perlu Ambil Set Bersalin Terbaik Shaklee

0

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, semalam dah genap 2 tahun sesi penyusuan ‘Ayyash. Perjalanan yang sangat mencabar semestinya.. =)

Terima kasih Allah.

Thanks Shaklee untuk SET MENYUSU yang super ohsem tu. ^__^

Rasa tak rugi dan sangat berbaloi dengan pelaburan yang dibuat. Mcam-macam dapat!

So.. for the second nanti dah plan sesiap nak ambil Set Bersalin Shaklee pula. Sebab dulu kenal Shaklee pun masa ‘Ayyash dah 6 bulan. 🙂 i am very sure yang pengalaman berpantang anak kedua nanti akan menjadi lebih sweet, manis dan seronok dengan Set Bersalin Shaklee!

INSYAALLAH =)

For best sharing untuk semua.. Zue kongsikan kebaikan Set Bersalin Shaklee ni, incase ada yang tengah mencari tu, boleh contact Zue untuk dapatkan khidmat nasihat percuma =)

KEBAIKAN SET BERSALIN SHAKLEE UNTUK IBU BERPANTANG

set bersalin terbaik

 

1. SET BERSALIN SHAKLEE BANTU PULIHKAN TENAGA IBU SELEPAS BERSALIN.

Ibu-Berpantang

 

Biasanya keadaan ibu memang lemah selepas bersalin. Selain ibu perlu segera diberi nutrisi yang sihat dan sesuai dengan ibu bersalin, suplemen Shaklee yang ada dalam set bersalin ini sangat membantu ibu segera pulih daripada kepenatan dan keletihan. Jadi ibu akan berasa cergas dan mempunyai tenaga yang luarbiasa seperti wanita yang aktif, sihat dan tak bersalin pun.

 

2. SET BERSALIN SHAKLEE BANTU PULIHKAN LUKA PERINEUM/EPISIOTOMY DAN PEMBEDAHAN DENGAN CEPAT.

episiotomi

 

Alhamdulillah ramai ibu yang berpantang secara pembedahan memberi Testimonial yang sama tentang betapa cepat luka mereka sembuh setelah menggunakan Set Bersalin Shaklee. Malah ada yang menceritakan dalam masa seminggu sahaja luka mereka sembuh, bi iznillah, alhamdulillah

 

3. SET BERSALIN SHAKLEE BANTU ELAKKAN BAYI DARI MENDAPAT JAUNDICE ATAU JAUNDIS

jaundis

 

Alhamdulillah bi izniLLAH ramai ibu yang menggunakan Set Bersalin Shaklee menceritakan kisah bahagia bila mana baby tidak mendapat kuning bila ibu berpantang dengan Produk Shaklee. Tidak seperti sebelum mereka menggunakan Shaklee di mana baby menghidap kuning yang lama. Alhamdulillah bi izniLLAH, Set Bersalin Shaklee Selamat untuk Bayi Jaundice juga.

 

4. SET BERSALIN SHAKLEE MEMBANTU BANYAKKAN SUSU IBU

ebm

 

Terdapat satu produk dalam Set Bersalin Shaklee yang boleh memekatkan susu ibu iaitu ESP Shaklee. Susu ibu yang pekat akan menbuatkan bayi berasa cepat kenyang dan kurang meragam. Syurga buat si ibu dan bayi yang dalam pantang kalau dapat air susu pekat berkrim.

 

5. SET BERSALIN SHAKLEE BANTU ELAKKAN BAYI KUNING DAN KEMBUNG PERUT.

Dengan ostematrix dan alfalfa Shaklee inshaaALLAH dapat elakkan jaundice dan kembung perut. Iaitu apabila ibu yang menyusu dengan susu ibu mengambil Ostematrix dan Alfalfa Shaklee. Saya sendiri selepas je baby lahir terus telan 10 biji alfalfa. Alhamdulillah walau saya dan suami berdarah O tapi keempat-empat anak kami tiada jaundice. Kalau masa menyusu tu dengar baby terkentut-kentut tanda angin keluar.

 

6. SET BERSALIN SHAKLEE MENGATASI SEMBELIT KETIKA BERPANTANG.

 

Sembelit adalah mimpi ngeri yang bagi ibu sedang berpantang. Masalah ini berlaku kerana ibu dalam pantang tidak dapat minum air kosong pada kadar yang badan perlukan. Selain itu sembelit juga terjadi jika ibu dalam pantang tidak teliti tentang makanan yang diambil ketika dalam tempoh berpantang. InshaaALLAH jika ambil Ostematrix dengan cara yang betul, boleh bantu elakkan ibu dapat sembelit.

 

7. MENGAWAL STRES KETIKA BERPANTANG.

 

Ibu berpantang biasanya mudah stress sebab badan sendiri tengah sakit, apatah lagi kalau bersalin pembedahan, lepas tu nak jaga anak keciil lagi, nak hadap bengkak susu lagi… terutamanya buat ibu-ibu yang kali pertama melahirkan.

 

Kajian perubatan membuktikan B-Complex inshaaALLAH dapat mengawalrasa stress dan juga mengelakkan kemurungan ibu dalam tempoh berpantang dapat diatasi dengan lebih baik lagi. Jadi ibu lebih tenang dan relax.

 

Berita baiknya ialah Shaklee ada B-Complex dalam Set Bersalin

 

8. KULIT IBU DAN BAYI MENJADI CANTIK.

comeeeeel

Inilah bonus besar bagi ibu yang ambil Set Bersalin Shaklee ni. Pengambilan produk penting dan asas dalam Set Bersalin ni iaitu Vitamin C Plus, B-Complex dan ESP merupakan 3 kombinasi penting untuk pemlihan luka yang turut memberi kesan sampingan klit menjjadi berseri dan makin cerah.

 

Biasa ibu dalam pantang ni kadang-kadang macam zombie, hahaha… Jadi, pengambilan suplemen Shaklee bolehlah membantu kulit ibu tampak berseri walaupun adakalanya penampilan ibu mungkin tak dapat dikawal kerana baju asyik saja basah oleh air susu.

 

9. MEMBINA SEMULA DARAH YANG BANYAK HILANG KETIKA BERSALIN.

 

Semasa bersalin ibu kehilangan banyak darah dan sebab itu ibu lepas bersalin biasanya pucat, letih dan tidak bermaya. Perkara in9i lebih penting daripada nak fikir tentang ketat rapat dan rapat.

 

Sepatutnya dalam tempoh berpantang ni ibu mendapat makanan berkhasiat secukupnya untuk membantu badan bina semula darah yang hilang, sayangnya adat berpantang kita melarang memakan banyak makanan berkhasiat demi menjaga keintiman dan kerapatan di situ…. macam-macam ceritalah katanya nanti basah nanti licin nanti berair….

 

Natijahnya ibu-ibu berpantang sangat lambat nak pulih dari luka bersalin malah ada yang sampai meroyan. Jangan seksa diri kerana nak jaga rapat semata-mata, diri ini adalah amanah ALLAH maka jagalah baik-baik dengan bagi hak-haknya untuk sihat dan pulih.

 

Set Bersalin Shaklee (bukan Set Berpantang Shaklee ya) ada menyediakan semua nutrisi yang diperlukan untuk membant badan bina semula darah ibu yang banyak hilang selepas bersalin.

 

10. HARGA SET BERSALIN SHAKLEE SANGAT BERPATUTAN

 

Harga Set Bersalin Shaklee ni boleh dikatakan yang paaaaalinggg murah sebab secara purata harga Set Bersalin Shaklee Premium atau kami gelar Extravaganza pun hanya RM150 sebulan yang lengkap dengan semua fungsi untuk banyakkan susu, kurus dan juga ketat rapat dan cantik. Shaklee pula supply untuk 4 bulan.

 

Macam Mana Nak Order Set Bersalin Shaklee?

Untuk yang berminat nak berpantang dengan Set Bersalin Shaklee, boleh ikuti 3 langkah mudah di bawah.

Langkah #1:

Buat bayaran ke salah satu akaun berikut:

Akaun Maybank 1512 2101 3826 (Zulaikha Ali)

Akaun CIMB 7612660371 (Zulaikha Ali)

Harga untuk setiap Set Bersalin adalah seperti di bawah:

Set Bersalin Asas: RM 247.25

Set Bersalin Special Extra Milk: RM 543.50

Set Bersalin Special Exclusive: RM 596

Oh, kalau nak lagi jimat, boleh daftar terus jadi ahli Shaklee dengan yuran hanya RM79.50 untuk seumur hidup. Terus boleh dapat penjimatan sehingga 25%.

Langkah #2:

SMS atau WhatsApp ke 018-3164133 maklumat berikut:

  1. Nama Penuh
  2. Alamat Untuk Penghantaran
  3. No Telefon

Langkah #3:

Tunggu Set Bersalin Shaklee anda sampai terus ke rumah anda. Penghantaran akan dibuat menggunakan Poslaju, Gdex ataupun CityLink dan biasanya memakan masa 1-3 hari bekerja. Paling lewat pun, 5 hari bekerja.

Jom Berpantang Dengan Set Bersalin Shaklee!

Terima kasih dan sila datang lagi =)

Salam Sayang,

Ummu ‘Ayyash

Shaklee ID 1075383

sakieenah@yahoo.com

018-3164133

 

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge