4 Ciri Utama Bisnes Online Yang Selalu Jadi Pilihan Surirumah

Assalamualaikum semua

Alhamdulillah tahun 2017 ni dah masuk tahun ketiga saya melepaskan kerja hakiki dan dengan sukacitanya memegang title surirumah atau work at home mom. Sesuatu yang buat saya sangat hepi sebab ini adalah pilihan saya…

Bayangkan, masa kerja dulu saya takde anak pun lagi. Sedang pregnant anak pertama. Hampir setiap hari saya search di internet apa bisnes yang boleh saya buat kalau saya jadi surirumah sepenuh masa. Tak cukup ke gaji masa tu?

BIG WHY

Saya ada impian saya sendiri.

Saya nak jaga anak-anak sendiri, dalam masa yang sama saya nak ada income saya sendiri.

Bukan bermakna suami tak mampu nak sediakan setiap keperluan, tapi kita pun ada impian besar yang kita nak capai. Nak bantu mak ayah. Adik-adik. Lagi-lagi saya sebagai anak yang sulung. Walaupun anak perempuan, saya tetap nak juga memberi. Tak dapat bagi sikit, kita bagilah banyak,kan? 😀

Eh, tanggungjawab kita banyak. Bukan untuk family je. The whole world need us.

Dan Alhamdulillah Allah temukan saya dengan bisnes idaman yang saya cari selama ni, dan bisnes ni memenuhi kriteria yang sering surirumah idamkan.

3 Ciri Utama Bisnes Online Yang Selalu Jadi Pilihan Surirumah

1# Modal Bisnes Yang Rendah

Pertama sekali, saya memang ZERO pengalaman bisnes. Tak pernah. Dulu asyik mak ayah je bagi duit kalau nak apa-apa. Takde usaha sendiri -_-

And yes, orang yang zero macam saya ni kalau nak start bisnes, mestila cari yang modal rendah sebab taknak tanggung risiko. Dan saya start bisnes Shaklee ni dengan modal sebanyak RM 79.50 je. Macam tak percaya kan?

Selama hampir 3 tahun saya usahakan bisnes Shaklee, alhamdulillah pendapatan 4 angka sebulan saya sekarang lebih dari gaji hakiki saya dulu.

Doakan saya dapat capai 5 angka pula untuk tahun ini, aamiin.

2# Tak Perlu Susah-susah Keluar Rumah COD atau POS Barang.

Ada surirumah, even dia surirumah tapi hari-hari dia suka dan mesti nak keluar dari rumah. Ambil fresh air katanya. Ada pula yang jenis memang jarang keluar rumah, atas sebab memang tak suka keluar rumah atau ada kekangan transport nak keluar.

Dengan bisnes Shaklee, memang tak perlu susah-susah nak keluar hantar barang. Kita just perlu ambil order, klik klik je di website dan Shaklee akan uruskan semua penghantaran.

Semudah ABC kheenn. ^_^

Biasanya kalau saya dapat customer yang mintak nak COD jugak, saya suka pass pada anak-anak buah yang ada dikawasan tersebut. Sebab tu saya perlukan wakil pengedar dibawah saya untuk setiap tempat, lagi ramai lagiii bagus!

3# Ada support group yang hebat dan marketing tools disediakan

Mak-mak ni lagi kalau ada anak kecil, memang akan sangat bersyukur dengan bisnes Shaklee ni sebab segalanya dah tersedia depan mata. Tinggal nak buat dengan taknak je.

Banyak bimbingan dan marketing tools disediakan, you just do it je. Hanya perlu campak je alasan-alasan tu masuk bakul sampah dan belajar manage masa dan prioriti kerja.

***waktu menaip entri ni pun still struggle dengan dua hero lasak dan aktif, kemain diorang pun nak tolong mak siapkan entri ni, priceless moment.**

4# Tak terikat dengan masa kerja dan Sangat Fleksibel

This is the best part.. and yes kita masih perlu belajar dan pandai manage masa kita supaya kerja rumah, bisnes dan perhatian pada anak-anak sama-sama dapat ditunaikan.

Dan alhamdulillah, banyak yang saya belajar sepanjang 3 tahun berbisnes fulltime work at home mom ni. Dah merasa macam mana bisnes dalam berpantang, bisnes masa anak masuk wad, bisnes waktu anak perlu jalani operate jantung, bisnes ketika travel, anytime, anywhere…

Most of the time, saya amat bersyukur sebab rezeki Allah tu tersangatlah luas. Sentiasa ada je rezeki anak-anak. Alhamdulillah ‘ala kulli hal…

Tapi satu perkara kena ingat.

Tak ada apa yang mudah dalam dunia ni, dan tak ada apa yang mustahil.

Nak kejayaan besar, usaha kena besar. Pengorbanan pun kena besar.

Tak semudah petik jari untuk dapatkan semua tu.

Sebab tu kita akan rasa manis sangat kejayaan, sebab kita dah rasa pahitnya pengorbanan yang kita curahkan.

Jadi mak-mak sekalian, tetapkan apa big why kita nak buat bisnes ni.

Sediakan hati kental sebelum anda betul-betul nekad nak bersama dengan saya.

Saya sedia menadah tangan seluasnya untuk membantu anda, dan lebih penting lagi..

Anda pun nak bantu diri anda sendiri.

OK?

Masih ragu-ragu? Tonton video dibawah.

Dah NEKAD?

Come and JOIN us.

Welcome to OUR family Shaklee.♥

Jemput isi borang di bawah dengan gembiranya =D

Salam Kejayaan,

Zulaikha | 018-3164133

ummuayyash87@gmail.com

Zulaikha

Ibu anak dua, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

You may also like...

4 Responses

  1. Syu amir says:

    Best boleh buat bisnes dari rumah nie…boleh jaga anak2 tapi masih dpt duit 🙂

  2. Wazie says:

    Inspiring ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge