16 Tahun Menderita Gastrik, Wanita Ini Semakin Pulih Dengan Rawatan Nutrisi

0

Bagi penghidap gastrik pasti maklum bagaimana seksa dan pedihnya menanggung sakit yang melampau itu. Ada ketika sampai tak larat nak berbuat apa, hanya terbaring sepanjang hari. Bertambah buruk jika dibiarkan melarat begitu je.

 

Izinkan admin berkongsi kisah seorang wanita yang sudah 16 tahun menderita gastrik, dan wanita ini berjaya buktikan dengan mencukupkan keperluan nutrisi badan dapat atasi masalah gastrik tersebut dan kini semakin pulih dengan izin Allah.

 

16 Tahun Menderita Gastrik, Wanita Ini Semakin Pulih Dengan Rawatan Nutrisi

Kakma ingin kongsikan pengalaman sendiri yang mana kakma menderita gastrik selama lebih 16 tahun dan dengan izin ALLAH gastrik sekarang sembuh. Kakma kena serangan gastrik yang pertama ketika berusia 14 tahun dan berlarutan sehingga usia 30 tahun. Bayangkan berapa lama kakma menderita menangung sakit gastrik ini anda yang ada gastrik mesti tahu kan betapa sakitnya menahan semasa gastrik datang menyerang.

 

Gastrik Menyerang Setiap Kali Bulan Puasa

 

Setiap kali bulan puasa selepas makan sahur wajib makan ubat gastrik. Sebelum puasa lagi dah jumpa doktor dan minta ubat gastrik untuk stok sebulan puasa kalau boleh nak mengelak dari kena gastrik tapi kalau dah kena Allah saja yg tahu, sakit sangat, selalunya walau makan ubat masa sahur lepas berbuka mesti kena juga gastrik.

 

Kalau sakit kepala boleh lagi tidur rehat pejam mata, tapi kalau kena gastrik tak boleh tidur pusing kanan,pusing kiri letak bantal kat perut dan tidur mesti selimut dan tutup kipas kalau tak lagi masuk angin perut, tidur pun merengkuk je badan.

 

Masa bujang boleh lah tidur macam ni tapi sejak kawin ada anak pastu anak pulak menyusu mana boleh tidur cara kita so terpaksa lah menyusukan anak sambil menahan kesakitan.

 

Lama Bergantung Dengan Ubat

 

Begitu lama kakma bergantung dengan ubat tapi kakma dapati ubat hanya untuk tahan sakit bukan untuk sembuh terus sakit gastrik, Kenapa kakma mengatakan begitu? ini kerana 16 tahun kakma makan ubat gastrik tak sembuh pun hanya hilangkan sakit sahaja.

 

Tetapi dengan izin ALLAH tahun 2012 kakma berkenalan dengan shaklee dan pada mulanya mencuba set menyusu shaklee yang mana dalam set menyusu ada ESP (Energizing Soy Protein) dan Ostematrix. Bila kakma makan set menyusu ini dah mula perasan jarang kena gastrik kalau tak sebelum ini setiap minggu mesti kena gastrik tetapi sejak amalkan set menyusu ni sebulan sekali pun belum tentu kena gastrik.

 

Selepas kakma ambil tahu kelebihan produk ini baru kakma sedar memang ESP dan Ostematrix sangat membantu untuk sakit gastrik. Kakma juga makan peppermint ginger untuk buang angin dalam badan. Seperti kita tahu halia sangat bangus untuk buang angin dalam badan oleh kerana kakma memang tak boleh telan air halia jadi kakma pilih untuk ambil peppermint ginger.

 

Ini lah set Gastrik yang kakma ambil.

Energizing Soy Protein –ESP

Yang juga merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.

 

Peppermint Ginger Plus

Mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut serta membuang angin di dalam badan.

 

Ostematrix

Adalah suplemen kalsium dengan magnesium dan vitamin D. Pesakit gastrik disarankan untuk mengambil susu atau kalsium, kerana ianya bersifat alkali dan mampu meneutralkan asid yang telah memasuki asofagus dan menyebabkan pedih ulu hati.

Faktor kekurangan kalsium dalam tubuh juga menyebabkan penyakit gastrik. Tambah pulak ubat kapur gastrik yang hospital bagi tu mengandungi kalsium jadi lebih baik kita ambil Ostematrix Shaklee yang lebih semulajadi dan selamat kan.

 

Jika anda ada masalah gastrik macam kakma jangan di biarkan bimbang akan dapat sakit yang lagi parah boleh jadi ulser perut or kanser. Jadi ikhtiarlah dgn vitamin gastrik ni. Kakma kongsi pengalaman kakma sendiri dan harap dapat beri kebaikkan buat semua yg ada masalah seperti kakma.

 

cara atasi gastrik

 

SAYA NAK CUBA SET GASTRIK NI.

Macam mana saya nak dapatkan?

 

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke SET GASTRIK ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk mendapatkan konsultasi tentang tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Muar dan Tangkak, saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Muar dan Tangkak.

 

order shaklee

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge