6 Sebab Yang Menjadikan Soya Ini Terbaik Dan Paling Selamat Diambil

0

6 Sebab Yang Menjadikan Soya Ini Terbaik Dan Paling Selamat Diambil

 

ESP Shaklee bukan sekadar Soya, tetapi adalah produk soya yang terbaik!

Serupa macam kereta Ferrari lah. Ferrari bukan setakat kereta, tapi kereta paling laju.

(Sebenarnya, Buggati kereta paling laju..tapi tak ramai yang kenal Buggati tu, ish ish kesian Buggati).

6 Sebab Yang Menjadikan Soya Ini Terbaik Dan Paling Selamat Diambil

6 Sebab Yang Menjadikan Soya Ini Terbaik Dan Paling Selamat Diambil 1

Mula-mula, ESP bukan produk yang dibancuh di belakang rumah. Tapi ia dimajukan oleh para saintis Shaklee; saintis tau, bukan calang-calang orang.

Malah, kajian-kajian ini bukan setakat dijalankan oleh saintis Shaklee sahaja, tetapi juga oleh saintis diluar Shaklee (pihak ke-3).

Dalam banyak-banyak syarikat nutrisi, Shaklee je yang berani mintak pihak ke-3 buat kajian ke atas unsur yang Shaklee gunakan dalam produk-produknya.

6 Sebab Yang Menjadikan Soya Ini Terbaik Dan Paling Selamat Diambil 2

Badan kita perlukan protein untuk pembinaan sel yang sihat. Pembinaan sel yang tak sihat boleh mengakibatkan macam-macam kanser kepada tubuh badan.

Unsur protein terdiri daripada 21 jenis asid amino;

(1) 12 daripadanya dinamakan non-essential amino acid & dihasilkan oleh badan kita

(2) 9 lagi dinamakan essential amino acid dan HANYA boleh didapati daripada makanan yang kita makan.

(badan kita takkan boleh hasilkan protin-protin ini)

Semua 9 nama essential acid amino ni boleh tengok kat tin ESP.

Dalam pasaran dunia, belum ada satu produk pun yang mampu membekalkan kesemua 9 essential amino acid ni; KECUALI ESP.

Sampai sekarang pun, ESP adalah satu-satunya produk yang mengandungi SEMUA essential amino acid ni.

6 Sebab Yang Menjadikan Soya Ini Terbaik Dan Paling Selamat Diambil 3

Dalam 100g daging yang kita makan, mungkin cuma ada 10g saja kandungan protin yang ada. Selebihnya “hampas”.

Kenapa hampas?

Sebab makanan yang kaya protin sekalipun akan hilang kandungan protin apabila dimasak.

Ini kerana, protin akan musnah dalam suhu yang tinggi, lebih-lebih lagi pada suhu makanan dimasak.

Dan kalau masih ada pun sisa baki protin dalam masakan, strukturnya dah berubah kepada gumpalan-gumpalan yang sukar dihadam dan diserap oleh badan.

Sebab tu dah banyak makan ikan, ayam, daging pun masih terdedah kepada risiko tak cukup protin dalam badan.

Tapi, protin dalam ESP tak musnah.

Kerana ia diproses pada suhu yang rendah supaya kandungan protin di dalamnya kekal berkualiti dan kekal berkesan pada tubuh.

6 Sebab Yang Menjadikan Soya Ini Terbaik Dan Paling Selamat Diambil 4

Zaman sekarang banyak tanaman yang dah di ubahsuai secara genetik.

Contoh paling mudah, kita kacuk bunga biar nampak lagi cantik atau buah supaya lagi sodap.

Antara produk popular yang dah diubahsuai secara genetik (GMO) ialah buah jambu batu, tembikai dan anggur yang takde bijik.

Begitu juga soya.

Produk-produk lain di pasaran banyak dah diubah secara genetik.

Genetik mereka diubah supaya kurang risiko diserang penyakit, supaya hasilnya lebih banyak dan sedap dimakan. 

Risiko menggunakan produk-produk GMO ini ialah unsur makanan yang dimakan dah bukan yang semulajadi lagi dah; struktur berbeza, dah terdedah kepada racun pestisid, menyebabkan alergi/kanser, etc.

Tapi ESP dibuat daripada soya bukan GMO a.k.a asli.

Setiap satu tin ESP diproses daripada 30kg soya.

6 Sebab Yang Menjadikan Soya Ini Terbaik Dan Paling Selamat Diambil 5

ESP ni low GI.

Maksudnya ia ditukar kepada glukos dan tenaga secara perlahan-lahan, bukan sekaligus.

Perasan tak, kalau kita sarapan roti canai atau nasi lemak banyak-banyak sekalipun, lepas 2-3 jam dah lapar balik dah. Sebabnya, roti canai dan nasi lemak ni High GI.

Cepat kenyang tapi pun cepat lapar sebab tenaga ditukar sekaligus.

Makanan high GI macam ni juga tak bagus untuk pesakit kencing manis,

sebab ia buat kandungan gula dalam badan mereka tak stabil.

Tapi ESP ni low GI. 

Kalau makan pagi-pagi tu kadang tengah hari pun masih rasa kenyang lagi.

Bila kita masih rasa kenyang, kurang lah rasa asyik nak makan je tuh.

Bila boleh kurangkan makan/kalori, ia bantu kita kuruskan badan.

Juga sebab ESP ni low GI, ia bagus untuk pesakit diabetes atau kencing manis.

ESP membantu stabilkan paras gula dalam badan mereka.

6 Sebab Yang Menjadikan Soya Ini Terbaik Dan Paling Selamat Diambil 6

ESP memang TIADA kolestrol sebab ia dihasilkan daripada tanaman.

Pesakit darah tinggi ke takde masalah nak makan ESP.

ESP juga takde asid urik, sebab asid urik ni hanya datang daripada badan, bukan makanan.

Jadi, pesakit gout pun boleh guna ESP.

Dan sebab ESP adalah produk semulajadi, ia sangat mudah dihadam dan diserap oleh badan.

Jadi, badan kita pun boleh dapat kebaikan protin daripadanya sebanyak dan secepat mungkin.

Dah tahu soya mana yang perlu anda ambil?

.

.

.

Ya, saya tahu anda nak dapatkan terus.

Terus capai hp dan hubungi saya,

Zulaikha di talian 018-3164133

Ataupun boleh order sendiri dengan klik gambar dibawah (boleh menggunakan debit/kredit kad) dan barang akan dihantar terus ke rumah anda 🙂

ESell-Shaklee

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge