3 Suplemen Semulajadi Untuk Mak-Mak Yang Kerap Stress Dan Marah

0

Assalamualaikum

Bila dah jadi mak-mak ni kan makin bertambah ‘question mark’ kat dalam kepala yang nak kena settle down. Tak kisahlah work at home mom ke, berkerjaya ke, adakala benda-benda kecil je dah boleh buat kita ni cepat stress dan asyik nak marah. Betul tak?

Bayangkanlah, seawal pagi dah kena bangun sediakan macam-macam keperluan suami dan anak-anak, menghadap kerja-kerja rumah yang tak pernah habis, melayan ragam anak-anak pun perlukan kesabaran tinggi dan kecekalan emosi yang stabil.

Badan yang letih dan emosi yang huru hara antara punca utama mak-mak mudah stress dan cepat marah anak even anak buat silap kecil. Benda ni KakZu sendiri pernah alami.. Ye, hampir 100% urusan rumah dan anak kita uruskan atas sebab kesibukan suami dengan kerja luar, i know i am not alone, bahkan ramai yang lebih hebat lagi dalam bab pengurusan rumahtangga ni kan..

 

bisnes-dari-rumah

3 Suplemen Semulajadi Untuk Mak-Mak Yang Kerap Stress Dan Marah

Ada 3 suplemen yang wajib mak-mak consume untuk elakkan mudah stress dan cepat marah ni. Yelah, kita ni walaupun dah jadi mak-mak, taknaklah nampak muka tu ketat selalu, orang kata nanti cepat tua,huhu. Kalau boleh naklah muka manis sokmo, suami balik kerja boleh sambut dengan senyum lebar 7 km.

3 suplemen ni KakZu sendiri cuba konsistenkan dan alhamdulillah rasa sangat perubahan emosi dan energi yang lebih baik dan stabil. Kot-kot ada mak-mak nak atasi masalah stress dan cepat marah, sila amalkan 3 suplemen ni ya.

Pertama : Omegaguard Shaklee

Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dalam Omega Guard) dengan perkembangan minda kanak-kanak,kan… Sebenarnya Omega Guard ni sangat banyak fungsi dia especially untuk mak-mak yang superbizi nih.

  • Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yang utama, yang berfungsi menghantar signal kepada saraf-saraf yang lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN. Jadi kalau asyik sedih-sedih, amalkan Omega Guard ye!
  • Dalam satu kajian yang diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disiplin, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda tak elok berkaitan dengan kekurangan serum Omega-3 dalam otak. Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.
  • Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yang mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak. Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex.
  • Terdapat banyak kajian yang membuktikan kekurangan Omega 3 berkaitan dengan masalah susah nak ingat terutama benda-benda yangg dipelajari. Jadi kalau nak cepat tangkap dan cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.

Kedua : B Complex Shaklee

  • Asid Pantothenic dalam B Complex Shaklee memainkan peranan yang penting dalam melegakan tekanan/ stress. Sering dirujuk sebagai ‘vitamin anti stress’.
  • Vitamin B5 yang terkandung dalam B Complex juga adalah penting untuk pengeluaran hormon yang berkaitan dengan tekanan yang dihasilkan dalam kelenjar adrenal, menurut University of Maryland Medical Center. Vitamin B Complex boleh membantu memulihkan kelenjar adrenal daripada stress.
  • Vitamin B6 pula mempunyai pengaruh yang positif ke atas pengeluaran serotonin kimia otak. Perubahan dalam tahap serotonin boleh mengubah mood dan menjejaskan keupayaan seseorang untuk menghadapi tekanan / stress.

Sebab tu wajib mak-mak ambil B Complex ni =)

Ketiga : ESP (Energizing Soy Protein)

ESP Shaklee ni protein yang mengandungi 9 asid amino yang badan perlukan tapi badan kita tak mampu nak hasilkan sendiri. Dan dalam banyak-banyak asid tu ada 2 yang berperanan bantu stabilkan emosi kita especially mak-mak ni kan, iaitu :

  • THIAMIN, membantu naikkan mood, memberi tenaga, menjaga saraf ibu dan memberi tidur yang lena
  • RIBOFLAVIN mengurangkan sakit kepala, migrain, hilangkan kebimbangan, tekanan, dan keletihan

So lepas ni mak-mak boleh amalkan 3 suplemen ni kalau nak bagi mood maintain dan cool jek ok? Selain taknak bagi cepat marah dan stress (cepat stress dan marah boleh kena darah tinggi nanti) sebenarnya ia sangat baik untuk kesihatan kita jugak.

Satu set ni sangat murah kalau nak bandingkan dengan koleksi tudung neelopah mak-mak tu, hihi.

Harga Satu Set Suplemen Mak Tak Cepat Marah Anak

  • ESP RM 150.00 (850 gram)
  • B Complex RM 53.75 (120 biji)
  • Omegaguard RM 136.00 (90 biji)

(Total Set Suplemen Mak Tak Marah Anak RM 350.35 termasuk pos)

Rasailah perubahan lepas amalkan set suplemen ni, inshaAllah akan selalu bantu moodswing mak-mak.

Sekiranya mak-mak nak dapatkan ni boleh terus contact KakZu 018-3164133. Oh ye, yang pastinya KakZu akan sajes mak-mak semua untuk join terus ahli untuk dapatkan harga yang jauh lebih jimat dan consult berpanjangan dari KakZu sendiri. Makan suplemen kalau kena gaya dan cara inshaAllah kesan optimum.

Ok, last jangan lupa whatsapp KakZu na — save terus nombor ni 018-3164133!

 

Belajar Jadi Mak Super Caring,

UmmuAyyash | Zulaikha Ali

Shaklee Independent Distributor 1075383

 

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge