Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

4 Nutrisi Wajib Ambil Untuk Tulang Patah Cepat Sembuh

0

Tulang boleh patah disebabkan bermacam perkara seperti cedera atau keadaan tulang yang rapuh. Bila sesesorang mengalami tulang patah, mungkin dia perlu untuk menjalani pembedahan. Namun, selain rawatan dan ubatan hospital, tulang yang patah boleh sembuh dengan cepat sekiranya keperluan nutrisi diambil dengan betul dan cukup.

4 Nutrisi Wajib Ambil Untuk Tulang Patah Cepat Sembuh

Secara asanya, semua makanan sihat dan bernutrisi boleh cepatkan penyembuhan, namun ada beebrapa nutrisi yang diperlukan dalam jumlah yang lebih supaya keadaan tulang boleh cepat sembuh dan luka boleh cepat kering.

1. Protein

Dalam tulang manusia juga terdapat sel-sel hidup. Di sinilah pentingnya Protein yang baik dalam menyokong penghasilan sel-sel tulang yang baru, demi menggantikan sel-sel tulang yang telah rosak dan mati akibat patah tulang. Protein juga membantu badan untuk menyerap kaslium dengan lebih banyak sehingga tulang menjadi lebih padat.

Esp Shaklee adalah sumber protein non-gmo. Jika anda mengambil ESP, badan anda akan dibekalkan secukupnya dengan semua asid amino. ESP akan membantu pertumbuhan sel – sel baru bagi menggantikan sel tulang yang telah patah, rosak atau pun mati.

2. Kalsium dan Vitamin D

Ketika kita mengambil kalsium dari pemakanan kita, hampir semua kalsium kita akan disimpan didalam tulang, dan perkara ini menjadikan tulang kita kuat dan padat. Fungsi vitamin D juga adalah menjaga kesihatan tulang secara keseluruhan, dan ia membantu menyerap kalsium ke dalam badan secara optimum.

Dalam Ostematrix Shaklee, ia lengkap dengan Kalsium, Magnesium, Vitamin D, Boron, Manganese, Kopper dan Zinc bagi mempercepatkan lagi baik pulih tulang. Zinc yang terdapat didalam Ostematrix membantu untuk membaiki luka.

 

3. Omega 3

Minyak Ikan Omega 3 bertindak sebagai minyak pelincir untuk menjaga pergerakan sendi agar lebih lancar. Selain itu omega 3 juga membantu mencegah dagradasi tulang rawan pada sendi dan memulihara sendi yang tercedera kerana patah. Dalam omegaguard Shaklee tinggi dengan khasiat Omega-3, DHA dan EPA. Juga bertindak sebagai anti keradangan dan bantu kurangkan bengkak.

4. Vitamin C

Biasa kan dengar vitamin c bagus untuk tingkatkan kekebalan imun badan kita dan cegah dari jangkitan. Namun, mungkin ramai tak tahu viamin c juga baik dalam memperbaiki jaringan tulang yang rosak. Ia juga bantu penyembuhan luka dengan cepat di kawasan otot yang tercedera akibat tusukan tulang.

Tulang boleh sembuh dengan sendiri, cumanya mengambil masa yang agak lama. Selain itu, perkara yang perlu diambil perhatian ialah saluran darah. Saluran darah perlu aktif dan lancar di bahagian tulang yang retak ataupun patah.

Ini untuk memastikan segala nutrisi yang diambil dapat bertindak dengan lebih cepat lagi bagi proses pemulihan dibahagian tersebut.

Seperti Testimoni Bekas Pesakit Tulang Patah ini. Doktor pun terkejut dengan tahap kesihatan beliau.

Mari Saksikan Video Muhammad Faiz ini.

 

 

Sekiranya nak sembuh dengan cepat, amalkan suplemen Shaklee untuk mengembalikan kekuatan tulang anda supaya dapat melakukan aktiviti harian anda seperti biasa.

Jangan biar lama sangat. Nanti semakin parah pula. Hubungi saya Zulaikha 018-3164133 sekarang juga.

Atau klik saja icon dibawah, tempahan boleh dibuat menggunakan kredit dan debit kad, dan penghantaran terus ke rumah anda.
suplemen patah tulang

 

esell-shaklee

Facebook Comments

I am a wife to a great husband. I am a proud mother to three adorable sons. I am a fulltime work at home mom. I am breastfeeding my 3 sons, and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my little experiences in parenting, breastfeeding, pregnancy because every journey is unique. Bundle of joys, Ayyash, Miqdad & Ubaidah.

Leave A Reply

CommentLuv badge