5 Petua Rawat Diabetes Secara Semulajadi Tanpa Ubat

1

Assalamualaikum

Masa awal-awal ayah kena diabetes dulu, macam-macam ikhtiar mak buatkan untuk ayah untuk turunkan kadar bacaan gula dalam darah. Namun mak guna sumber bahan semulajadi je, selain ubat yang ayah dapat dari klinik.

Memang nampak mak gigih sangat menjaga ayah, antara petua yang mak pernah buat macam nombor 3 dan 5 tu. Cuma yang tak bestnya sebab ada antara bahan-bahan tu susah nak dapat, jadi takdelah konsisten dapat buatkan. Dan sebab tu juga kadar bacaan gula dalam darah ayah tak menentu. Kejap tinggi sangat. Kejap ok pulak.

5 Petua Rawat Diabetes Secara Semulajadi Tanpa Ubat

1. Ambil buah petai belalang yang telah tua dan kering di pokoknya, keluarkan isinya dan goreng tanpa minyak sehingga garing dan tumbukkanlah sehingga hancur, kemudian bubuh ke dalam air panas dan buat minuman seperti minum kopi

petai cina
2. Ambil 20 gram pokok kemunting cina bersama akar serta daun dan bunganya. rebus bersama 2 liter air sehingga tinggal anggaran separuh. minumlah 2 kali sehari, lakukan sehingga sembuh
3. Minumlah air rebusan pokok belimbing tanah/bukit setiap hari, Insya’ Allah dalam masa 2 bulan akan pulih.
4. Cabut sebatang bunga matahari. Bersihkan dan potong kira-kira satu inci dari bahagian akarnya. Rebus sehingga airnya tinggal satu gelas sahaja. Tapis dan minum sekali seminggu.
5. Kisar beberapa helai daun mengkudu sehingga lumat. Rebus sehingga airnya tinggal kira-kira secawan. Minum tiga hari berturut-turut.

daun mengkudu

 

Ini petua turunkan bacaan gula dalam darah yang mak rajin buat dulu. Masa tu tak kenal Shaklee lagi. Sejak kenal dengan Shaklee, mak langsung dah tak buat, atas faktor tak sempat dan susah sikit nak dapatkan bahan-bahan kat atas ni. Yelah kan, mana nak cari semua tu bila duk tengah bandar.

Tambah pula mak ayah memang sibuk bekerja, jadi masa suntuk sikit. Sejak berkenalan dengan Shaklee, memang mudah sangat sebab mak dah jumpa ‘pengganti’ yang boleh bantu turunkan bacaan gula dalam darah dengan semulajadi dan cepat.

Nak tahu ke apa?

VIVIX.

Ya, tak asing lagikan.. =)

Sebab ramai sangat bagi feedback best pasal vivix ni, mak ayah pun mencuba dan alhamdulillah. Sungguh tak sangka bacaan gula dalam darah ayah boleh turun dengan mendadak dan cepat sekali. Syukur T_T

4 Langkah Vivix Turunkan Kadar Bacaan Gula Dalam Darah

1. Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”)

2. Mengawal kepekatan gula dalam darah

3. Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera

4. Mencegah pembentukan protein AGE

Macam testimoni kat bawah ni =)

kolestrol

“Saya bagi mak vivix. Dah masuk 2 botol. Sebelum ni mak paling risau bacaan blood sugar dan kolestrol dia. Now bacaan dah normal since first bottle lagi. Sebab tu saya terus bekalkan mak vivix. Semoga esihatan mak terus baik dan mudah beribadat.”

diabetes

 

” Ayah saya penghidap kencing manis hampir 20 tahun. Bacaan gula dalam darah tak pernah kurang dari 13. Hasil medical check up, organ dalaman ayah sudah berada di stage 4 dan perlu buat dialisis.

Selepas consume vivix, bacaan gula dalam darah kembali normal, dialisis tak perlu buat dan doktor pulak ragu-ragu nak buat conclusion yang ayah bebas diabetes.Doktor macam tak percaya yang rekod kesihatan ayah seperti orang normal yang tiada masalah diabetes. Alhamdulillah…”

Berapa Yang Perlu Anda Laburkan?

Harga untuk pelaburan kesihatan anda ini hanya bernilai RM 475, namun anda boleh dapatkannya dengan harga yang jauh lebih jimat sekiranya mengambil set twinpack dan layak menerima beberapa keistimewaan :

  • Keahlian percuma
  • Bonus cash bulan depan
  • Diskaun 5% dari harga ahli
  • Penghantaran percuma seluruh Malaysia

Hubungi Zulaikha di talian 018-3164133 sekiranya perlukan bantuan untuk dapatkan suplemen ini, saya akan berikan konsultasi eksklusif dan cara pengambilan yang betul supaya kesannya akan anda rasai.

Tiada apa dapat membeli sebuah kesihatan yang tak ternilai harganya. Semoga segera sembuh ya !

buy now

Salam Sayang,

Ummu ‘Ayyash | Zulaikha Ali (ID 1075383)

 018-3164133
 sakieenah@yahoo.com
Pengedar Shaklee Kawasan Muar
 Luar dari kawasan MUAR, boleh gunakan perkhidmatan POS LAJU/GDEX untuk penghantaran ke seluruh Malaysia

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Discussion1 Comment

Leave A Reply

CommentLuv badge