7 Bahan Semulajadi Untuk Kulit Yang Lebih Sihat, Anjal Dan Cantik

0

Assalamualaikum

Alhamdulillah harini genap 5 bulan perjalanan penyusuan anak kedua, my miracle Miqdad AnNusair =) 19 months to go. Sejak 2 minggu lalu dah cuba-cuba ambil vivix dan tak sangka makin mencurah-curah rezeki susu Miqdad. Dan inshaAllah lepas ni nak mula semula ambil kolagen untuk kulit anjal selepas stop sejak pregnantkan Miqdad haritu. Weee~~~ Suka sangat sebab ambik kolagen ni masa menyusukan Ayyash dulu, sampai bengkak susu, huhu..

Ada macam-macam jenis kolagen untuk kulit anjal dijual dipasaran tapi ada satu ni sangat meyakinkan saya untuk ambil dan memang sangat terasa kesannya lepas ambik sachet ke-5 tempoh hari. Pantaskan? Sebab kolagen yang ini molekul dia ringan, badan senang nak serap. Nak minum pun mudah je sebab bancuh dengan air terus teguk!

Kalau yang pernah cuba mesti tahu kebaikannya. Nak tahu kolagen untuk kulit anjal pilihan hati saya? Tentulah Shaklee Collagen Powder.. hihi. Dedulu memang tak reti nak makan kolagen bagai ni, dulu ingat kolagen ni semata nak bagi tegang sana sini je, tapi rupanya kolagen ni sangat penting untuk badan kita.

TAHU TAK?

Bila umur semakin meningkat, nak nak pulak masuk 30 series ni.. kolagen dalam badan makin berkurang. Bukan je faktor usia, tambah pula dengan faktor lain — sinaran uv, radikal bebas, merokok, pemakanan kita semuanya menyumbang pada kecepatan berkurangannya kolagen.

Maka fungsi kolagen ni tadi untuk bantu perlahankan munculnya kedutan-kedutan tak diingini kat muka comel nih, sekaligus bantu menegangkan kulit kita. Best,kan? =)

KESAN PENGAMBILAN KOLAGEN KEPADA TUBUH BADAN

  • Antipenuaan – Mengurangkan pori terbuka, kedutan dan garis halus
  • Menghidratkan – Melembabkan kulit supaya tidak kering dan menggelupas
  • Meningkatkan keanjalan kulit – Meningkatkan ketegangan, keanjalan, kelembapan
  • Melicinkan – Meningkatkan kelembutan dan melicinkan kulit
  • Menyuburkan – Menguatkan kuku dan menyuburkan rambut
  • Mencerahkan – Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
  • Menegangkan – Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara
  • Menguatkan Tulang – Mengokong kesihatan sendi dan menguatkan tulang. Membantu mengekalkan otot dalam mata supaya lembut

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

  • Menjejaskan kesihatan tulang, saraf dan tendon serta mengganggu pergerakan yang bebas
  • Kedutan, pori-pori terbuka dan garis halus kelihatan
  • Kulit kering dan mengelupas
  • Kulit semakin kurang keanjalan
  • Kulit menjadi kasar
  • Rambut menipis dan gugur
  • Pigmentasi
  • Payudara tidak tegang dan anjal lagi
  • Mata rasa kering

Fungsi Ramuan Hebat Yang Terkandung Didalam Shaklee Collagen Powder

1# Kolagen dari sisik ikan merah

  • sumber kolagen yang tahan lasak dan elastik, kesepaduan sel dan kapasiti tinggi bagi mengekalkan kelembapan dan jisim molekul yang rendah untuk penyerapan terbaik

2# Ekstrak Biji Camellia Japonica

  • Biji ini mengandungi asid oleik iaitu satu emolien dan pelembap kulit yang hebat. Juga mengandungi isoflavon yang bertindak sebagai antioksidan semulajadi untuk bantu kurangkan serangan radikal bebas.

3# Ekstrak Pfaffia

  • Membantu asid hyaluronic dan fungsi kolagen, dimana asid hyaluronic ini memainkan peranan penting untuk menjadikan kulit lembap dan licin. Ia juga bermanfaat untuk meningkatkan sistem imun dan menstabilkan hormon.

4# Elastin dari kolagen ikan

  • Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

5# Vitamin C dan Vitamin B

  • Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita.
    Vitamin B pula turut serta dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.

6# Ekstrak Kekerang

  • Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting di dalam sintesis cecair synoval yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

7# Lactobacillus acidophilus

  • membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

Collagen Powder terbukti berkesan untuk :

  • Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%.
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%.
  • Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%.
  • Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%.
  • Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%.
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%.
  • Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%.
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%.
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%.

Jom cuba tengok apa kata mereka yang dah try Collagen best ni =)

#TESTIMONI 1

COLLAGEN2

 

#TESTIMONI 2

COLLAGEN3

#TESTIMONI 3

COLLAGEN4

#TESTIMONI 4

COLLAGEN5

#TESTIMONI 5

COLLAGEN6

#TESTIMONI 6

COLLAGEN7

 

Sekotak Collagen Powder Shaklee yang mengandungi 15 sachet ni berharga RM 298 je. Tapi yang seronok sangat sebab bulan ni ada PROMOSI tau ^^,

  • 2 kotak dapat less 5%
  • 6 kotak dapat FREE lagi sekotak + FREE keahlian + Cashback BONUS

Dapatkan sekali guide cara makan yang betul dengan menjadi pelanggan istimewa saya untuk dapatkan kulit anjal, halus mulus yang diidamkan tu. Kalau nak order online boleh, nak direct dengan saya pun boleh =)

Contact Zulaikha 018-3164133 sekarang ye untuk sebarang pertanyaan dan tempahan. Kalau nak jadi ahli terus pun boleh roger-roger ok. 🙂 Mulakan 2016 dengan penampilan baru yang lebih hebat !

 

order-BUTTON

 

Ummu Ayyash | Zulaikha Ali

FB : Zulaikha Ali

FB PAGE : UmmuAyyashDotCom

018-3164133

sakieenah@yahoo.com

Pengedar Shaklee Kawasan Muar

Luar dari kawasan Muar boleh gunakan perkhidmatan POSLAJU/GDEX/CITYLINK untuk penghantaran

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge