7 Kelebihan Bina Bisnes Melalui Blog

0

Zaman sekarang semakin ramai yang sudah memulakan langkah untuk membina sumber pendapatan kedua melalui part time bisnes. Sebutlah apa sahaja ruang yang ada, anda boleh memilih mengikut keselesaan anda sendiri. Namun pastikan anda mendapat guide dan bimbingan yang betul daripada mentor yang betul.

Saya sendiri memilih untuk membina bisnes saya melalui blog dan alhamdulillah sepanjang perjalanan ini banyak ilmu dan pengalaman yang saya kutip. Memilih untuk membina bisnes melalui blog, pasti banyak kelebihan berbanding media sosial yang lain.

7 Kelebihan Bina Bisnes Melalui Blog

Blog concept with technology icons design, vector illustration 10 eps graphic.
ehsan google

Pertama : Pelanggan yang akan mencari anda.

Terdapat jutaan manusia di bumi Malaysia ni, even kat luar negara pun ramai orang Malaysia bertebaran dan they keep on searching on google. Seronok tak rasanya bila orang google dan terjumpa blog kita yang sangat membantu tu? Ofkos hepi kan. Nah, kami ada sediakan akademi Blog iReach bersama mentor-mentor terlatih.

Kedua : Sales tetap masuk even kita tak sihat atau anak sakit

Yang ini memang dari pengalaman diri sendiri memandangkan anak kedua kerap keluar masuk wad, dan betapa syukurnya perasaan ni bila bisnes dapat diurus dengan mudah dan sales masuk umpama air mengalir deras.

Ketiga : Buat sekali, hasilnya berkali-kali.

Prosesnya mungkin panjang, namun Allah dah janji siapa yang sabar berusaha pasti ada hasilnya.

Keempat : Anda pemalu macam saya? Tak reti nak approach orang?

Sebab tu juga saya gunakan medium blog ini.. senang tak payah nak cakap dengan orang. Orang datang cari kita, dan terus jadi pelanggan setia kita.

Kelima : Rakan ofis taktau pun kita ada bisnes

Mungkin ada sesetengah majikan yang tak bagi staff dia buat part time bisnes, namun dengan cara berblogging ni sama sekali tak akan mengganggu waktu bekerja anda.

Keenam : Tak perlu ketuk pintu rumah orang

Yang ni pun sama lebih kurang saya. Senang kan ada blog? Orang yang ketuk pintu rumah kita 🙂

Ketujuh : Bisnes automate

Bisnes ni macam baby. Mula-mula kita susah payah ajar dia macam-macam, buat blog, buat entri berkualiti, bina network. Lama-lama dia pandai dah berjalan dan berlari sendiri. Masa ni kita pun dah boleh bantu orang lain pula buat bisnes dengan blog!

Banyak lagi sebab dan kelebihan lain kenapa mesti guna jugak blog untuk bina bisnes kita.

Nak mulakan berbisnes melalui blog ?

Jemput sertai team saya dan kita berpimpin tangan meredah lautan api.

Bersusah dahulu bersenang kemudian,

Menanam dahulu menuai kemudian.

Cikgu Blog Anda,

Zulaikha

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge