DARI MAKAN GAJI KEPADA BISNES ONLINE

daripada makan gaji

Berakhirnya sesi persekolahan 2014, maka berakhir jugalah tempoh perkhidmatan saya sebagai seorang guru di sebuah madrasah setelah 2 tahun berkhidmat disitu. Notis perletakan jawatan dan surat berhenti telahpun diserahkan sebulan lebih awal.

Satu keputusan yang sebenarnya agak berat bagi saya, tapi sebaiknya saya memilih antara dua kerana saya bukan seorang yang hebat menguruskan dua perkara dalam satu masa.

Memang impian saya dari dulu lagi, nakkan sebuah bisnes sendiri, walaupun background family bukan ada history bussiness pun. Sedangkan saya sendiri tak pernah melibatkan diri dengan apa-apa jenis bisnes, walaupun hanya menjual aiskrim 20 sen!

DARIPADA MAKAN GAJI KEPADA BISNES ONLINE

daripada makan gaji

Entah macam mana, takdir Allah.. Lepas saya ditemukan dengan bisnes yang satu ini, hidup saya, mentaliti saya dan fokus saya berubah 360 darjah. Subhanallah. Selama hidup saya, tak pernah saya temukan bisnes hebat sebegini. Bukan soal duit, bukan soal bonus, bukan soal wang ringgit. Malah lebih dan sangat lebih dari itu yang saya dapat.

Kalau nak diceritakan daripada bab kehidupan, saya mula merasakan time freedom.

Nak ke mana-mana tak perlu merayu mohon cuti.

Anak tak sihat, tak perlu ambil mc.

Nak buat apa, semuanya bergantung pada diri saya. Tiada alasan lagi dah untuk buat itu ini.

Allahuakbar. Saya bersyukur sangat dengan jalan yang Allah lorongkan pada saya ni..

Tapi memang. 3 bulan pertama berhenti kerja tu,rasa kelam kabut sikit nak uruskan masa, uruskan rumahtangga, bisnes lagi. Terasa sangat masa lebih pack daripada masa bekerja makan gaji dulu. Lunch memang out lah. Breakfast ambik makanan berat siap-siap. Punya nak arrange kerja dan masa, fuhhh.. sangat mencabar, tapi saya seronok dan puashati. Bahagia sangat.

Benarlah, bisnes memang sangat mengajar untuk bangunkan diri. Push diri sendiri, sebab masa ni takde bos dah nak push kita. Kitalah bos kepada diri kita. Disiplin ke tak, buat kerja ke tak. Hanya diri sendiri yang akan dapat efeknya. So pepandailah!

But i do really love my passion. Shaklee is my passion. Walaupun saya bermula dari kosong. Kosong ilmu, tak pandai bisnes. Kosong modal, hanya modal  register ahli je. Tapi alhamdulillah, kini stabil dengan income 4 angka, dan sedang struggle untuk dapatkan 5 angka sebulan.

Niat saya nak bantu surirumah yang mahu bantu suami, yang nak ada side income, jana income sehingga 4,5,6 angka hanya dari rumah bertemankan anak-anak =)

Sekiranya ada ibu-ibu yang berminat untuk sertai saya, menjadi sebahagian bussiness partner saya, silakan hubungi saya di talian 018-3164133. Saya akan membantu seikhlasnya untuk bersama-sama kita melakar kejayaan demi kejayaan.

Semoga Allah sentiasa memberikan petunjuk-Nya buat kita. Aameen .. =)

 

 

Salam Sayang,

Ummu ‘Ayyash | Zulaikha Ali

Shaklee ID 1075383

sakieenah@yahoo.com

018-3164133

Pengedar Shaklee Kawasan Muar & Seluruh Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge