8 Tip Dan Rawatan Menghadapi Bell’s Palsy Dengan Tenang Dan Relaks

0

Assalamualaikum

Sebelum ni saya dah pernah stori tentang apa itu bell’s palsy kan? Dalam entri kali ni, suka nak share tentang tip dan rawatan yang boleh anda lakukan untuk berhadapan dengan penyakit ini.

8 Tip Dan Rawatan Menghadapi Bell’s Palsy Dengan Tenang Dan Relaks

  1. Apabila nak tidur malam, tutup mata menggunakan surgical tape. Memang kita yang kena jaga mata tu betul-betul sebab mata tu dah tak boleh nak berfungsi seperti biasa dan tak mampu nak menjalankan tugasnya.
  2. Pastikan kalau nak gunakan eye lubricant, minta cadangan daripada pakar mata. Jangan guna sembarangan atau atas nasihat orang-orang biasa je (walaupun dia tu mungkin berpengalaman kena bells palsy), sebab kita tak tahu macam mana condition yang sebenar.
  3. Tak perlu urut muka. Betulke? Ya. Biarkan saraf tu baik dengan sendirinya. Risau kalau urut-urut dan urutan kita tu tak kena pada tempat sepatutnya dan akan lebih memburukkan keadaan lagi, silap hari bulan boleh akibatkan synkinesis.
  4. Ambil vitamin B dengan dos yang tinggi, sebab vitamin B dapat membantu repair saraf kita. Sebaiknya juga topup sekali dengan vivix untuk repair sel kita dan nutriferon untuk tingkatkan antibodi badan kita.
  5. Banyakkan bersenam dan tenangkan diri, elakkan daripada stress. Sebab stress adalah salah satu punca keadaan akan menjadi lebih teruk.
  6. Elakkan tidur dalam aircond atau direct bawah kipas (jangan terlalu sejuk)
  7. Jaga pemakanan sebaik mungkin, ambil makanan yang bantu tingkatkan imun badan macam vitamin c dan sebagainya.
  8. Banyakkan bersabar, berdoa dan positifkan minda. Nak sembuhkan saraf memang ambil masa.

.

.

.

Sekejap.

.

.

Ada lagi satu tip eksklusif untuk bantu atasi masalah bells palsy  yang ramai orang tak tahu.

.

.

Kalau ikutkan, nak buat rawatan bells palsy ni memang makan ribuan ringgit. Namun apa yang saya nak syorkan ni tak sampai setengah ribu pun.

 

Cuba tengok dulu testimoni dibawah ni :

rawatan bells palsy1

bells palsy sembuh

bells palsy sembuh1

bells palsy sembuh!

 

Bahagia saya melihat testimoni diatas. Sebab tu saya suka sangat nak sharekan dengan anda yang sedang membaca entri ini, saya nak bantu anda. Kalau boleh, nak sangat tengok semua orang menikmati semula kesihatan yang lebih baik.

Inilah sebab utama kenapa saya suka Shaklee.

Saya bahagia tengok orang dapat setelkan maslaah dengan shaklee.

Priceless.

Berapa Yang Perlu Anda Laburkan?

Harga untuk pelaburan kesihatan anda ini hanya bernilai RM 475, namun anda boleh dapatkannya dengan harga yang jauh lebih jimat sekiranya mengambil set twinpack dan layak menerima beberapa keistimewaan :

  • Keahlian percuma
  • Bonus cash bulan depan
  • Diskaun 5% dari harga ahli
  • Penghantaran percuma seluruh Malaysia

Hubungi Zulaikha di talian 018-3164133 sekiranya perlukan bantuan untuk dapatkan suplemen ini, saya akan berikan konsultasi eksklusif dan cara pengambilan yang betul supaya kesannya akan anda rasai.

Tiada apa dapat membeli sebuah kesihatan yang tak ternilai harganya. Semoga segera sembuh ya !

buy now

Salam Sayang,

Ummu ‘Ayyash | Zulaikha Ali (ID 1075383)

 018-3164133
 sakieenah@yahoo.com
Pengedar Shaklee Kawasan Muar
 Luar dari kawasan MUAR, boleh gunakan perkhidmatan POS LAJU/GDEX untuk penghantaran ke seluruh Malaysia

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge