Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Bahaya Darah Tinggi Ketika Hamil, Boleh Akibatkan Kegagalan Buah Pinggang!

0

Darah tinggi adalah silent killer, penyakit yang membunuh dalam diam dan sangat bahaya jika dibiarkan tanpa rawatan. Lebih membahayakan jika terkena darah tinggi ketika hamil, kerana ia berisiko tinggi akibatkan kematian terhadap ibu dan bayi.

Darah tinggi bagi ibu hamil boleh menyebabkan gangguan peredaran darah terutama pada uri. Kesan dari itu, ia boleh akibatkan kekurangan nutrisi terhadap janin dan pertumbuhan janin terganggu.

Kesan darah tinggi kepada bayi :

  • Pertumbuhan terganggu
  • Bayi lahir bersaiz kecil
  • Bayi lahir pramatang
  • Terencat akal
  • Bayi lemas
  • Bayi meninggal

Kesan darah tinggi terhadap ibu hamil :

  • Boleh mendapat serangan sawan
  • Kegagalan fungsi hati
  • Kegagalan buah pinggang
  • Pembengkakan hati
  • Stroke sekiranya terdapat pendarahan di otak
  • Koma
  • Tumpah darah
  • Paru-paru berair
  • Kematian

Tip Atasi Darah Tinggi Ketika Hamil :

1) Jaga pemakanan, mengandung bukan tiket boleh makan sesuka hati dengan sebab – nanti pantang dah tak boleh makan dahhhhh😅 waktu hamil la mesti makan makanan berkhasiat, elakkan makan merapu sebab apa yang kita makan semua sampai kat anak.

2) Senaman, ada banyak senaman khas untuk ibu mengandung. Cergas-cergaskan diri, buat kerja-kerja rumah yang ringan untuk lancarkan aliran darah kita, badan pun sihat. Kena lawan sikit rasa nak tidur memanjang tu😁

3) Ambil suplemen/makanan tambahan yang comfirm selamat untuk bantu topup nutrisi. Nutrisi yang kita dapat daripada pemakanan tu tak cukup dengan keperluan badan kita.

Suplemen Berkesan Untuk Kawal Darah Tinggi Ketika Hamil

Di Shaklee, kita sangat menitikberatkan soal ketulenan dan keselamatan produk. Dan suplemen yang disarankan untuk masalah high blood pressure ni adalah :

  • B COMPLEX (RM 58.75) – vitamin anti stress dan merelakskan saraf. Stress antara punca utama berlakunya darah tinggi
  • OMEGAGUARD (RM 136) – melancarkan peredaran darah dan bantu mengawal tekanan darah, bagus untuk perkembangan otak bayi
  • GARLIC (RM 56.25) – bantu kekalkan tekanan darah yang normal dan cegah jangkitan (natural antibiotic)

Cara DapatKan Suplemen Ini :

Set ini hanya berharga RM 261 (termasuk pengeposan) sahaja. Jauh lebih murah berbanding nyawa kita.

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke SET KAWAL DARAH TINGGI ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk mendapatkan konsultasi tentang tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Pengeposan untuk seluruh Malaysia.

 

 

 

Facebook Comments

I am a wife to a great husband. I am a proud mother to three adorable sons. I am a fulltime work at home mom. I am breastfeeding my 3 sons, and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my little experiences in parenting, breastfeeding, pregnancy because every journey is unique. Bundle of joys, Ayyash, Miqdad & Ubaidah.

Leave A Reply

CommentLuv badge