Bagaimana Omega 3 Bantu Bakar Dan Cairkan Lemak Badan?

0

Sel lemak bertahan selama 8 tahun dalam badan kita, sebelum ia mati dan digantikan dengan sel-sel baru.

Bagi orang yang mempunyai sel lemak berlebihan yang dah bertahun-tahun,

Sel-sel lemak diorang ni dah berubah struktur dan dah jadi berlainan daripada sel lemak orang-orang yang bersaiz biasa.

Sel lemak yang sudah lama bertapak dalam badan kita ni, dia bina sistem pertahanan sendiri,

Dan ia menjadikan diorang ni VIP of the lemak dalam badan kita.

Diorang tidak lagi menjadi bahan api dalam tubuh kita.

Diorang membina sejenis protin bernama Perilipin di sel lemak tu, yang jadi macam baju besi untuk melindungi diorang.

Kesannya, kita exercise dan berdiet macamana pun, susah nak bakar lemak-lemak ni.

Lemak degil namanya.

 

Bagaimana Omega 3 Bantu Bakar Dan Cairkan Lemak Badan?

Omega 3 ni famous sebagai salah satu bahan pembakar/cairkan lemak kan.

Persoalannya bagaimana ia mencairkan lemak kita?

Adakah macam panaskan mentega, lemak kita akan cair macam tu ke?

Daripada beberapa kajian tentang cara Omega-3,

Ada beberapa mekanisma bagaimana Omega-3 boleh membantu kita untuk kurus.

 

1. Omega-3 meningkatkan sensitiviti insulin. Insulin yg kurang sensitif membuatkan badan kita sukar utk membakar lemak.

2. Omega-3 mengurangkan keradangan sekaligus membantu memecahkan lemak.

3. Omega-3 membantu memulihkan kesakitan otot sekaligus menjadikan program senama kita jadi lebih berkesan.

4. Omega-3 menghalang perkembangan gen lipogenic yg bertanggungjawab mengumpul lemak dalam badan.

5. Omega-3 membantu badan mensintesis protin dgn baik dan membina otot. Bila otot sihat, pembakaran lemak berlaku dgn lebih cepat.

Tapi ingat, telan suplemen sahaja takkan menjadikan kita slim dan langsing.

Amalkan eat clean dan bersenam selalu ya!

Bulan ni ada offer OMEGA 3 Buy 3 less 5%, sebotol boleh bagi mak, bagi ayah, bagi husband, bagi wife, bagi anak-anak.

Pelaburan berbaloi untuk kesihatan satu keluarga 🙂

 

minyak ikan yang bagus

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge