Bahaya Bisul, Boleh Mengancam Nyawa

0

BISUL mungkin penyakit yang terlalu remeh bagi sesetengah orang terutama di negara ini. Ia sering diabaikan kerana diyakini tidak memberi kesan yang begitu serius sehingga mengancam nyawa pesakit.

Justeru, ramai di kalangan kita yang tidak mahu memberi perhatian yang serius apabila diserang bisul, tidak mahu mendapatkan nasihat pakar perubatan, sebaliknya menggunakan ubat-ubat kampung yang tidak diiktiraf dan mengamalkan petua orang dahulu semata-mata.

Tanggapan yang sama turut diterima pakai oleh ahli perniagaan, Azman Miskan, 45, yang turut ‘menyimpan’ bakteria bisul selama berminggu-minggu sambil ‘membawanya’ bersama ketika berangkat ke Indonesia untuk urusan persendirian, walaupun sering tergaru-garu di bahagian perut sepanjang masa.

“Ingatkan bisul biasa yang akan dipicit dan terus mati apabila mata bisul sudah ‘masak’ nanti, tidak sangka pula bila saya dapatkan nasihat doktor, mereka terpaksa menebuk sedalam satu inci untuk membersihkan kuman-kuman bisul di atas perut saya itu.

Jelas Azman, jika tidak menjalani pembedahan bagi membuang bisul tersebut, beliau takut kalau kuman bisul itu akan merebak dari perut ke sistem usus dan saraf selain bahagian badan utama lain terutama jantung dan paru-paru sehingga boleh menyebabkan kecelakaan.

SUMBER

Terpaksa Buang Isi Akibat Bisul

Suami saya terpaksa menjalani pembedahan buang isi akibat bisul pada 3/7/2018.

Jangkaan doktor adalah akan ulangi procedure tersebut jika luka terus kotor dan isi tak sihat tumbuh.

Sejak dari itu saya berikan suami  Vivix 1 sudu pagi & 1 sudu petang.

Lukanya agak besar bersaiz 20cm x 10cm x 1 cm.

Isi Tumbuh Dengan Sihat Dan Bersih

Alhamdulillah disamping luka bertambah baik, PARAS GULA pun makin stabil.

12/7 : isi yang tumbuh tu tak sihat. Kalau berterusan macam tu doktor akan buat procedure untuk buang isi yang putih. Sakit? Tuan badan je yang tau sakit macam mana.

24/7 : luka dah bersih. Isi yang tumbuh pun dah cantik. Puas hati betul dengan perkembangan luka.

– Puan Fadzilah Salleh –

 

VITAMIN UNTUK LUKA PEMBEDAHAN BISUL BERLUBANG – VIVIX

Sudah makan makanan yang kaya dengan zat nutrisi tetapi luka pembedahan masih tetap lambat sembuh, luka masih berdarah, pedih, sakit

Anda boleh mencuba vitamin Shaklee yang membantu baiki sel rosak , dna yang rosak akibat pembedahan dengan cepat iaitu VIVIX

 

CARA DAPATKAN VIVIX SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sekiranya anda ingin mendapatkan bimbingan dan konsultasi sebelum pembelian, sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk pertanyaan, bimbingan dan cara pengambilan yang betul akan diberikan setelah pembelian dibuat. Terima kasih 🙂

beli-sekarang-juga

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge