Bisnes Online : 3 Kelebihan Teamwork Dalam Berniaga

0

Dalam dunia ni, ada benda yang kita boleh setelkan sendiri dan tak perlu nak harap kat orang. Nak tengok movie ke, nak baca buku ke..semua tu boleh buat sorang-sorang. Kan?

Tapi dalam bisnes online, kita perlu ada teamwork yang boleh bantu kita bukan je dari aspek motivasi untuk bergerak, tapi lebih dari tu lagi. Pernah tak dengar orang kata, “Two heads are better than one?”

Bisnes Online : 3 Kelebihan Teamwork Dalam Berniaga

Kalau anda tanya apa kelebihan teamwork dalam berbisnes online, jom akak cuba senaraikan untuk awak. Tapi lepas tu janji tau, awak mesti join buat bisnes ni dengan akak, ok? =P

1. Boost productivity

Bila kita bergerak secara teamwork, secara tak langsung dia akan bantu kita untuk boost up kita punya productivity dan gerak kerja yang makan masa sehari boleh siap dalam masa 2 jam je!

 

Menarikkan? Dalam bisnes Shaklee yang akak buat, kalau kita yang buat semua benda memang huru hara juga. Tapi dalam teamwork akak sangat supportive, boleh kata bahan tu dah tersedia tinggal nak guna je. Kalau berasalan lagi rasanya tak perlu la berangan nak berbisnes.

2. Eratkan hubungan sesama ahli team

Bila bekerja dalam teamwork, the best part is bila kita rasa team kita dah macam satu family. Kita kongsi segala perkara, gelak ketawa menangis bersama, dan itulah yang jadi penguat semangat kita dalam tempuh setiap cabaran mendatang.

Macam baru-baru ni kami buat projek team building untuk anak-anak buah bisnes, mashaAllah rasa close sangat antara satu sama lain. Bila dah saling rapat, kita sesama sendiri akan support each others.

3. Berkongsi ilmu dan pengalaman

Semua orang ada pengalaman berbeza dan inilah antara yang digunakan sebagai panduan dalam mengurus perniagaan.

Selalu belajar dari pengalaman dan kisah bangun jatuh orang lain. Berguru dengan mereka yang dah melalui. Dengan cara tu kita boleh selesaikan satu perkara melalui the best way.

Of course, banyak lagi benefit bila bekerja as teamwork. Banyak manisnya bila kita sama-sama sehati sejiwa.

 

Macammana nak sehati sejiwa pula?

 

Next entry pula lah ye.

 

Dah decide ke nak join team akak yang really supportive ni😘

 

Terus contact akak ye. Fast action fast result. Bagi peluang pada diri untuk buktikan yang lebih baik. All the best!

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge