Bisnes Online Modal Rendah Paling Fleksibel Untuk Student

0

Walaupun dah hampir 5 tahun tinggalkan dunia kuliah, masih ada lagi rasa terkilan sebab apa akak tak jumpa bisnes shaklee ni sejak zaman bangku universiti. Serius rasa ralat sangat. Tapi selalu akak pujuk hati, “Better late than never.”

Sebab tu jugaklah akak karang entri ni khas untuk adik-adik yang baru nak menjengah dunia kampus, sebab dunia kampus hari ini berbeza dengan dunia kampus 20 tahun yang lalu. Jauh berbeza keadaannya…

Dengan kos sara hidup harini, kalau ambil pinjaman PTPTN pun entahkan cukup entahkan tidak. Syukurla akak tak merasa pinjaman tu, sakit jugak akak tengok kawan-kawan nak membayarnya. Sebab tu ramai jugak yang sanggup mak ayah yang tanggung semua, tapi bukan semua orang mampu kan…

Sebab tu jugaklah ramai yang ambil inisiatif buat side income untuk tampung mana-mana yang kurang tu, asalkan dapat terus hidup ajelah. Tapi.. bisnes Shaklee ni, dah banyak bantu ramaaai student kat luar sana yang ada income 4-5 angka sebulan. Which is sangat-sangatlah cukup untuk tampung hidup seorang student.

Untuk adik-adik yang belum tahu dan kenal apa itu Shaklee, Shaklee ni satu syarikat suplemen semulajadi yang dah bertapak kat dunia 100 tahun..wow, lama kan..tapi di Malaysia baru nak masuk 60 tahun.. (hooii..lama la tu,ahaha)

Bisnes Online Modal Rendah Paling Fleksibel Untuk Student

bisnes untuk student

Ada 5 sebab kenapa akak kata bisnes Shaklee ni sesuai dan fleksibel untuk student macam adik-adik semua.

  1. Modal nak mula bisnes Shaklee ni RM 79.50 sahaja, dan dengan nilai ni jugakla akak start buat bisnes Shaklee ni secara part time sampai akak sanggup resign untuk jaga anak dan run bisnes ni fulltime dari rumah je. Sebab memang impian akak nak jaga anak sendiri, biaq pi la orang kata rugi belajar jauh-jauh tapi tak kerja….
  2. Takde hidden cost. Bisnes Shaklee memang takde hidden cost, modal dia banyak tu je, lepastu guna jela apa ada dalam tangan untuk mulakan. From zero to hero bak kata orang. Adik-adik mesti lagi power dan advance dari akak punya.
  3. Tak perlu simpan stok bawah katil. Akak start dulu pun memang takde simapn-simpan stok ni. Sekarang ni buat stok sikit kat rumah sebab orang suka pick up kat rumah.
  4. Tak payah keluar pos barang. Fleksibel sangat kan dengan jadual student yang padat tu, mana sempat nak gi pejabat pos (eh, sempatla kak! haha) Kalau taknak gi pun takde masalah..Shaklee boleh tolong uruskan semua untuk adik-adik. Just order online je, lepastu settle. Memang goyang kaki masuk duit (banyakla!)
  5. Tak payah buat loan bagai. Janganlah korang cari pasal dengan buat loan ribu riban, please hati-hati dengan scammer diluar sana.

Tapi kan, atas semua benda senang kat atas tu, semua ni bergantung pada sejauh mana usaha adik-adik untuk tolong selesaikan masalah orang (kita buat bisnes ni bukan nak himpun duit semata-mata) tapi lebih pada nak tambah nilai hidup orang lain dan selesaikan masalah orang (masalah kesihatan ye, bukan masalah rumahtangga)

Of course perlukan kerajinan, komitmen, kesungguhan dan keberanian adik-adik untuk capai impian adik-adik (kalaulah adik-adik tahu betapa banyaknya impian yang dah berjaya shaklee realisasikan — dengan izin Allah). Yup, shaklee bukan calang-calang bisnes.

Bisnes Shaklee sangat-sangat-sangat-sangat unik dan tak menzalimi mana-mana pihak. Asalkan korang ikut rules dan PnR, dan jaga keberkatan dalam berniaga, inshaAllah… Allah akan bukak jalan untuk adik-adik. Rezeki Allah tu luas ok?

So akak perlukan wakil setiap universiti untuk jadi biz partner akak.. adik-adik berminat tak?

Kalau berminat boleh terus whatsapp akak.

Kita coaching cepat-cepat dan mula langkah pertama, orait?

I am waiting for u, adik-adik bertuah!

Whatsapp akak sekarang 🙂

 

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge