5 Cara Efektif Untuk Elak Jerawat Tumbuh, Sangat Berkesan!

0

Jerawat sememangnya musuh utama bagi seorang wanita. Mood pagi seorang wanita boleh rosak gara-gara jerawat yang timbul. Bahkan ramai yang hilang keyakinan diri untuk berdepan dengan orang akibat masalah jerawat yang teruk dimuka.

Ada banyak sebab yang memungkinkan jerawat tumbuh dengan banyak di muka kita. Namun, sebelum jerawat tumbuh, eloklah kalau kita tahu cara efektif untuk menghalang jerawat dari timbul secara tiba-tiba.

5 Cara Efektif Untuk Elak Jerawat Tumbuh, Sangat Berkesan!

1# Elak Makanan Yang Berminyak – Seperti yang sudah diketahui, punca jerawat adalah kerana masalah kulit muka berminyak.

Jadi untuk mengatasi masalah kulit berminyak, seeloknya anda elak dari mengambil makanan yang mengandungi minyak yang berlebihan contohnya seperti makanan bergoreng, makanan berlemak dan juga kekacang.

2# Kurangkan Penggunaan Alat Solek – Sebolehnya elaklah meletakkan solekan yang terlalu tebal di muka.

Foundation dan juga bedak compact akan menyumbatkan pori-pori dan membuatkan jerawat lebih mudah tumbuh. Jika anda mempunyai masalah muka berjerawat, eloklah anda gunakan bedak yang sesuai untuk kulit bayi.

3# Muka Bebas Kotoran – Anda perlu pastikan yang muka anda sentiasa bebas dari kotoran dan minyak. Kerap mencuci muka terutamanya selepas bangun setiap pagi, selepas pulang dari tempat kerja dan juga sebelum tidur.

4# Lebihkan Makan Buah-Buahan Dan Sayur-Sayuran – Buah-buahan dan sayur-sayuran yang segar memang tinggi dengan kandungan nutrisi dan zat yang diperlukan untuk tubuh badan kita.

Nutrisi yang terkandung dalam sayur-sayuran dan buah-buahan segar mempunyai vitamin-vitamin untuk kecantikan dan kesihatan kulit antaranya seperti buah tomato, buah lemon dan sebagainya.

5# Minum Air Secukupnya – Pengambilan air kosong dalam kuantiti yang sepatutnya iaitu lebih dari lapan gelas air sehari memang membantu untuk menghidaratkan semula kulit dan mengurangkan masalah jerawat kerana air akan menyingkirkan toksin dari dalam badan. Kulit bukan sahaja akan kelihatan segar tetapi juga lebih sihat.

Macam mana kalau timbul jerawat, apa nak buat?

Ada orang, yang tersilap pilih produk – lalu mukanya naik jerawat dengan teruk. Breakout kata orang. Habis kulit muka yang dulu gebu kini dah tak secantik dulu.

Seperti pengalaman wanita ini, 7 tahun terseksa akibat menanggung jerawat yang teruk!

Ikuti pengalaman wanita ini dan apa yang beliau lakukan untuk atasi masalah jerawat kronik beliau.

 

 

Set Pantas Hilangkan Jerawat Dengan Berkesan

Bagaiman set ini boleh membantu hilangkan jerawat dengan cepat dan berkesan?

1# Hormon tak balance punca jerawat

Jerawat tak hilang- hilang ialah tanda jelas hormon anda tak stabil.

Paras hormon yang turun naik menyebabkan minyak dikeluarkan dengan banyak. Masalah ni normal sebenarnya. Tapi anda mesti ambil penstabil hormon.

Jadi anda perlukan GLA Complex. GLA tidak ada hormon tetapi bertindak sebagai penstabil saja.

Sampai pori jadi bengkak. Itulah punca awal jerawat iaitu whitehead dan blackhead.

Jadi GLA Complex akan bantu atasi jerawat dalam 3 cara :

– Stabilkan paras hormon.

– Kawal pengeluaran minyak menjadi normal.

– Mengandungi sedikit vitamin E yang menegang, mencerah dan memperbaiki sel rosak.

2# Kulit tahan lasak dengan Vitamin C

Sustained Released Vita C 500 Mg ada teknologi ‘sistem perlepasan’. Teknologi ni akan bantu tubuh serap semua vitamin C ke dalam darah selama 5 jam.

Sebab, darah kita hanya mampu serap 100- 200 mg vitamin C sahaja setiap jam. Selebihnya akan dibuang melalui urin.

Jadi, SR Vita C akan hanya lepaskan 100 mg vitamin C setiap jam (setiap tablet) selama 5 jam bermaksud semuanya diserap oleh badan dan tiada pembaziran berlaku 🙂

Dan dengan adanya Bioflavonoid semulajadi dalam SR Vit C akan bagi kesan maksimum pada kulit dan penyerapan optimum vitamin C tersebut.

3# Tingkatkan kolagen dengan Collagen Powder

Mengikut kajian, saiz molekul kolagen biasanya diantara 3,000 hingga 50,000 Dalton. Maksudnya ini saiz kolagen dalam produk yang dijual di pasaran.

Jadi saya nak cadangkan kolagen yang paling halus di dunia. Maksudnya paling senang diserap oleh tubuh.

Dengan 1,000 dalton, Collagen Powder bukan saja kolagen paling cepat diserap tetapi paling semulajadi di dunia.

Pengambilan berterusan selama 8 minggu dibuktikan 71% pengguna mendapat perubahan tekstur kulit yang semakin cantik.

4# Penjagaan tambahan untuk kulit berseri

Tahu tak, kebanyakan pencuci muka cuma cuci je tapi takde nutrisi yang kulit anda perlukan.

Bertambah teruk bila dia ada produk yang menghakis kulit dan lepas tu kulit jadi menggelupas dan pedih – ya Allah sakitnya!

Jadi kat sini saya cadangkan anda ambil Youth Luminous Gel Oil Cleanser sebab pencuci muka Youth ni ada ramuan  formula Vital Repair Complex yang berfungsi merawat kerosakan sel.

Sel yang rosak ni punca utama kepada masalah kulit wajah anda; jeragat, kusam, jerawat, berminyak dan sebagainya.

Ada tips and trick yang anda perlu tahu bila amalkan set ini dan semestinya perlu konsisten dalam menuai hasil.

Yang penting dah ramai wanita yang berpuas hati dengan set premium ini dan tersenyum lega kerana sudah mendapat semula keyakinan diri untuk berhadapan dengan orang lain 🙂

Untuk dapatkan set ini, terus whatsapp 0183164133 dan saya akan berikan anda konsultasi terbaik – atau pun boleh terus order secara online dengan menggunakan kad kredit/debit dengan klik pada eSell dibawah. Anda juga layak terima consultation daripada saya 🙂

Selamat memiliki kulit wajah 10 tahun lebih muda dari sekarang!

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge