Cara Kawal Stress Dan Anxiety Disorder

0

Assalammualaikum.

 

Saya Azliana Mohd Azlan (Yana). Berusia 34 tahun. Bekerja sebagai Pegawai Kewangan di Pejabat Bendahari, Universiti Teknologi Malaysia, Johor Bahru.
.

Saya berminat untuk berkongsi kisah bagaimana saya menangani stress dan anxiety disorder dengan produk Shaklee.
.

Tugas di pejabat, berdepan dengan dateline, pelbagai bentuk tugas adhoc, dan Pegawai Atasan yang sangat demanding menjadikan stress saya semakin menjadi-jadi.
.

Apabila stress menyerang, saya sering menjadikan makanan sebagai stress buster. Ini adalah sangat tak sihat!
.

Oleh itu, tabiat meredakan stress dengan makan membuatkan saya yang juga merupakan seorang isteri yang sedang berikhtiar untuk hamil (TTC) sukar.
.

Mengapa sukar? Kerana susah nak turunkan berat badan dek kerana tabiat makan yang tidak sihat.
.

Ditambah lagi dengan anxiety disorder yang makin teruk dek kerana stress yang melampau tadi.
.

Anxiety disorder bukanlah perkara main-main. Ianya membantutkan perjalanan kehidupan seharian sebenarnya. Tak percaya? Tanyalah mereka yang sering mengalami anxiety & stress attack.
.

Sweaty palm yang teruk adalah antara simptom anxiety disorder yang paling jelas.
.

Akhirnya demi untuk memastikan stress dan anxiety level berada di tahap yang terkawal dan tidak memudaratkan diri sendiri, Yana dicadangkan untuk consume B-Complex.
.

B-Complex banyak membantu Yana jadi lebih tenang dan tidak terlalu stress. Kalau dulu, asyik nak marah-marah je walaupun sikit hal. Tapi sekarang lebih tenang dan tak stress kerana benda-benda kecil. Anxiety level pun dah lebih baik.
.

Kalau dulu asyik nak makan je tiap kali stress, tapi sekarang Yana perasan selera makan dah sederhana. Maksudnya tidak la asyik fikir nak makan je. Badan pun rasa lebih ringan.
.

Satu lagi, dek kerana B-Complex ni, Yana perasan yang rambut dulu yang gugur dengan banyak, sekarang dah tak teruk la! Yana sebenarnya terpaksa potong rambut sebab rambut yang selalu gugur. Penuh atas katil rambut yang gugur, masa mandi jangan cakap la. Alhamdulillah sekarang tidak lagi!
.

Satu lagi yang paling best, badan tak lesu, walaupun seharian melayan kerja di pejabat.
.

Selain consume B-Complex, Yana juga consume Ostematrix. Yang ini memang favourite supplement sebab ianya bantu Yana lebih semangat untuk beribadat.
.

Nak tau kenapa? Sebab kaki dah tak ‘kruk kruk’. Dah tak sakit. Kalau dulu masa nak solat sakit lutut dan terpaksa guna kerusi walaupun hakikatnya umur tidaklah tua sangat. Tapi sebab badan yang berat dan kaki letih tampung berat badan. Alhamdulillah sekarang tidak lagi!
.

Selain dari kaki dah tak ‘kruk kruk’ lagi, proses membuang pun makin lancar dan selesa. Tak simpan lama-lama dah dalam usus. Ini buatkan badan tak lesu dan letih. Badan pun rasa ringan.
.

Yana kalau badan letih, lepas pekena 2 biji Ostematrix, Alhamdulillah tidur dengan lenanya macam bayi, bak kata Suami. Hehehe.
.

Alhamdulillah dengan produk Shaklee yang banyak manfaatnya, kesihatan dapat diperbaiki. Jika konsisten tentu akan dapat lihat kesannya, semuanya dengan izin Allah SWT. Insya Allah.
.

Sekarang Yana baru berjinak-jinak nak consume GLA Complex untuk betulkan hormon dan cantikkan menstruation cycle. Kalau dah cantik cycle, baru la senang nak ‘lekat’. Doakan Yana ye!

Ini adalah serba sedikit kisah testimoni Shaklee Effect Yana.
.

Semoga ini dapat memberi manfaat kepada mereka yang senasib dengan Yana. Allah suka hambaNya yang berusaha kan? Tidak ada benda yang jatuh dari langit, hendak sihat pun perlu usaha tau. 

 

suplemen anxiety disorder

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge