Cara Mudah Ibu Anak Ramai Maintain Cantik Dan Awet Muda

2

Lumrah bagi wanita nak sentiasa kelihatan cantik dan ayu, lebih-lebih lagi dihadapan suami. Bila diri seolah-olah tak terurus, kulit kusam, mata ada lingkaran gelap dan muka seolah tak bermaya, semua itu sangat menurunkan self confidence seorang wanita untuk berada dikhalayak ramai.

Ibu ber-anak ramai, agak sukar mencuri masa dalam kesibukan untuk menjaga penampilan diri. Tapi itu tak boleh dijadikan alasan. Apapun ibu perlu untuk sentiasa tampil kemas, cantik dan sihat walaupun anak ramai.

Ibu-ibu berani tak untuk keluar rumah tanpa sebarang calitan make up dan bedak? Ye saya berani. Bukan takat keluar rumah, semasa hari pernikahan pun tiada satu calitan bedak pun diwajah. Tapi, kulit yang saya ada pada hari tersebut dengan kulit yang sekarang sangat jauh perbezaannya!

Masihkah ada harapan untuk ibu-ibu transform diri menjadi seorang yang ibu-ibu impikan?

Ya sudah tentu!

Rahsia Kulit Cantik Berseri Dari Dalam

Pernah terfikir tak kenapa ada sesetengah orang mempunyai kulit berseri yang menarik?

Bagaikan terpancar aura sihat dan positif dari wajah mereka. Apalah agaknya rahsia mereka?

Mari kami kongsikan 4 nutrien asas yang penting untuk menaikkan seri wajah dari dalam :

(1) Bina Kulit Sihat dengan Protein

Badan kita terdiri daripada jutaan sel, dan dibina dari protein. Jadi, untuk mendapatkan kulit yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi amat penting untuk:

  • Membekalkan Asid Amino Perlu, yang tak boleh dihasilkan oleh badan.
  • Menyokong penghasilan sel kulit sihat.
  • Memperbaiki dan menghasilkan sel dan tisu kulit yang baru.
  • Mengasilkan hormon yang sihat, dan enzim penting untuk kulit.
  • Menyokong penghasilan Asid Amino Glutathione, yang bantu melindungi sel kulit daripada kerosakkan oleh sinaran matahari.

(2) Perlindungan Antioksidan Kulit dengan Vitamin C

 

Sebagai antioksidan, Vitamin C bertindak meneutralkan radikal bebas yang merosakkan kulit. Bagaimanapun, badan kita tak boleh hasilkan Vitamin C sendiri.

Jadi, pengambilan Vitamin C yang cukup membantu untuk:

  • Kurangkan kedutan kulit, melegakan kulit kering dan kasar.
  • Menyokong sintesis kolagen, dan penghasilan semula sel kulit.
  • Penyembuhan luka.
  • Melawan serangan radikal bebas.

(3) Tegangkan Kulit dengan Kolagen

Kolagen merupakan struktur penting untuk kulit. Ia mengekalkan elastik kulit, dan menghalang kedutan dan menggelebeh. Hakikatnya, badan kita boleh hasilkan kolagen sendiri. Cuma, semakin umur meningkat, jumlah penghasilan kolagen makin berkurangan, sekaligus menyebabkan risiko kulit kedut dan menggelebeh.

Berita baiknya, tanda-tanda penuaan ini boleh dilewatkan dengan pengambilan kolagen:

  • Elastik kulit lebih baik.
  • Kulit lebih tegang dan anjal.
  • Meminimakan pembentukan kedutan.
  • Mengurangkan kesan parut.

(4) Lembapkan Kulit dengan GLA (Gamma-Linolenic Acid)

 

Kulit yang sihat bergantung kepada jumlah lipid kulit, terutamanya gamma-linolenic acid (GLA). Asid lemak ini memainkan peranan penting dalam mengekalkan kelembapan kulit dengan:

  • Mengurangkan kegatalan dan pengelupasan kulit.
  • Mengekalkan kelembapan kulit.
  • Melawan keradangan.

Efek anti-keradangan dari Omega-6 (GLA) makin meningkat dengan pengambilan Vitamin C.

Menariknya, kesemua 4 nutrien untuk kulit cantik berseri di atas ini, ada di dalam Set The Radiant 4 dari Shaklee.

Dengan kata lain, set The Radiant 4 ini merupakan kombinasi mantap dalam membantu kita mendapatkan kulit yang sihat dan berseri-seri secara semulajadi dari dalam.

Nak tengok ibu anak ramai yang dah amalkan set ini ?

suplemen ibu anak ramai

 

Mami amalkan set R4 ni dah lama, even sebelum namanya the R4 yang sekarang ni. Maybe start 2012 tak silap. Kalau dari segi dulu (sebelum dan sekarang) ..dulu kulit muka memang sangat oily dan kusam walaupun berkulit cerah.. Jerawat takdelah sangat tapi memang tome period akan ada jerawat 1-2 biji kat muka.

Dan sometimes.. kulit muka boleh jadi kasar sangat. Hormon la kot puncanya. Juga masalah blackheads ( sebab kulit oily sangat) Then sekarang memang masalah2 tu boleh kata hampir takde walaupun umur meningkat dan memang aktif mengandung bersalin.. jerawat dah lama takde. Last naik masa detoks dulu.

Blackheads takde, kulit lebih berseri dan barulah nampak fresh. Bab lain, susu badan maintain, tandem tu no hal inshaAllah susu cukup walaupun badan kecik. Dan esp collagen tu bantu untuk kesihatan tulang sendi juga since perempuan ni senang kena osteoporosis.

 

vitamin ibu anak ramai

 

Apa yang beza?

2010 masing2 belum makan Collagen lagi, 2017 hari2 Collagen macam tu je.

Kulit saya dulu gelap & tak sekata, macam tu juga dgn suami. Tapi konsisten set The Radiant 4, now… tadaaa!

Alhamdulillah masalah kulit pun kurang. Sunburn pun cepat recover. Jarang dah sunburn lagipun ktrg pakai lotion Nutriwhite (tinggal kenangan..) Tapi kesan Radiant 4 ni bkn pd kulit je tau… sendi2 pun rasa licin dan lancar je.

Pape pun syukurlah, usia nak masuk keemasan ni badan kena jaga betul2.

 

vitamin untuk wanita cantik

 

Dapatkan set The Radiant 4 hari ini! Hanya RM 686.88 RM 648.00 dgn membuat order di sini.

Cepat klik sekarang tau!

 

ESell-Shaklee

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Discussion2 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge