Category: DAPUR UMMY

daging masak hitam 6 1

Resepi Daging Masak Hitam Sedap Dan Mudah

Assalamualaikum Alhamdulillah semalam dapat lagi berbuka puasa dengan mak ayah, entah untuk kali yang ke berapa dibulan Ramadhan ni. Weehu! Bahagia rasa hati bila dapat nikmat ni, antara nikmat paling mahal yang perlu disyukuri....

resepi 15 min 3

RESEPI 15 MINIT UNTUK MAK SUPER BIZI

Assalamualaikum =) Alhamdulillah, baruuu je lepas makan ngap ngap tadi. Hihi.. terus rasa nak hapdet belog ni dengan resepi simple tapi sedap (puji diri sendiri). Semua tau kot resepi ni, tapi nak jugak share...

puding cocktail 0

Resepi Mudah Puding Cocktail

Assalamualaikum =) Sebelum nak masuk Ramadhan ni, Zue menuntut dulu ilmu nak buat puding cocktail yang sedap macam mama Zue selalu buatkan untuk anak-anaknya. Selama ni fikir susah sangat nak buat, bila dah belajar...

begedil kentang 3

RESEPI MUDAH BEGEDIL KENTANG

Assalamualaikum 🙂 Kali ni nak share resepi yang saya dapat daripada FB Denaihati Network. Nak tepek kat dalam ni, sebab mudah diri sendiri nak rujuk nanti. Lama dah teringin nak buat ni, selama ni...

puding karamel 0

RESEPI MUDAH PUDING KARAMEL YUMMY

Assalamualaikum 🙂 Masa mengandungkan ‘Ayyash dulu, rajin jugak buat puding karamel ni. Resepi kakak ipar bagi..hihi. Rupanya senang je nak buat dia. Puashati dapat makan hasil tangan sendiri, kalau beli kat luar entah berapalah...

jemput kurma 4

RESEPI JEMPUT-JEMPUT KURMA SPECIAL

Assalamualaikum 🙂 Salah satu menu berbuka atau menu minum petang yang sangat simple tapi ohsem — JEMPUT-JEMPUT KURMA. Feveret kami sekeluarga..kalau mengadap ni time hujan lagi laju je sumbat, hehe. ‘Ayyash pun suka tau!...