Monthly Archive: May 2015

begedil kentang 3

RESEPI MUDAH BEGEDIL KENTANG

Assalamualaikum 🙂 Kali ni nak share resepi yang saya dapat daripada FB Denaihati Network. Nak tepek kat dalam ni, sebab mudah diri sendiri nak rujuk nanti. Lama dah teringin nak buat ni, selama ni...

surah amalan 0

Surah Pilihan Sebagai Amalan Ibu Hamil

Assalamualaikum 🙂 Sepanjang tempoh kehamilan sebenarnya adalah proses mendidik diri kita supaya anak yang dikandung juga akan mendapat didikan yang hebat daripada ibunya. Biasanya…tempoh hamil ni lah ibu-ibu akan makin sensitif, kuat merajuk dan...

puding karamel 0

RESEPI MUDAH PUDING KARAMEL YUMMY

Assalamualaikum 🙂 Masa mengandungkan ‘Ayyash dulu, rajin jugak buat puding karamel ni. Resepi kakak ipar bagi..hihi. Rupanya senang je nak buat dia. Puashati dapat makan hasil tangan sendiri, kalau beli kat luar entah berapalah...

6 tabung 1

6 TABUNG AJAIB ANDA WAJIB PRAKTIK

Bismillah.. Assalamualaikum 🙂 InsyaAllah, harini Zue nak share sikit tentang ilmu yang baru Zue dapat melalui grup kesayangan dalam Shaklee — TIPS MENGURUSKAN KEWANGAN. Siapa dalam ni yang memang dah bahagi siap-siap kalau dia...

jemput kurma 4

RESEPI JEMPUT-JEMPUT KURMA SPECIAL

Assalamualaikum 🙂 Salah satu menu berbuka atau menu minum petang yang sangat simple tapi ohsem — JEMPUT-JEMPUT KURMA. Feveret kami sekeluarga..kalau mengadap ni time hujan lagi laju je sumbat, hehe. ‘Ayyash pun suka tau!...

kaki-bengkak-semasa-hamil 2

Tip Mudah Atasi Bengkak Kaki Semasa Hamil

Bismillah. Assalamualaikum 🙂 Rata-rata ibu mengandung mungkin akan ada pengalaman bengkak kaki ketika hamil. Pengalaman Zue sendiri masa mengandungkan ‘Ayyash dulu, start 7 bulan kaki dah bengkak dah. Kasut pun bertukar 2,3 kali sebab...

sabun untuk tangan sensitif 0

Pencuci Pinggan Untuk Kulit Sensitif

Assalamualaikum 🙂 Kali ni Zue nak share tentang sabun pencuci pinggan yang Zue dah jatuh cinta saat pertama kali guna! 😀 Ramai ke dah kenal natural Hand Dish Wash ni? hihi.. Tak kenal maka...

sanah helwah 0

SANAH HELWAH BUNAYYA

Bismillah 🙂 Alhamdulillah, hari ini genap 2 tahun usia anak ummi mengikut kalendar masihi. Seinfiniti kesyukuran kepada Allah atas pinjaman yang sangat berharga ini, ‘Ayyash satu keajaiban buat ummi. Tak pernah terlintas dalam fikiran...