DIABETES PUNCA WANITA INI HILANG PENGLIHATAN

0

GARA-GARA DIABETES, WANITA INI HILANG PENGLIHATAN DAN DIABAIKAN SUAMI.

diabetes2

Umur beliau muda beberapa tahun daripada Bonda saya, dan beliau seorang yang sangat baik terhadap kami sekeluarga.Masih bersuami dan ditakdirkan beliau hanya mempunyai seorang anak lelaki.

Sejak beliau berumur 30-an lagi beliau sudah menghidap penyakit diabetes (kencing manis), tetapi mungkin kerana kurang menjaga pemakanan dan gaya hidup yang kurang sihat buatkan penyakit yang dihidapi makin teruk saban hari.

Yelahkan. Orang kerja pejabat.. Keluar pagi-pagi, pulang ke rumah waktu malam. Tak sempat nak lakukan aktiviti sihat yang lain. Dan mungkin juga disebabkan sikap beliau yang tak gemar nak ambil ubat-ubatan, menjadi punca diabetes beliau menjadi lebih teruk.

Dipendekkan cerita, bermula tahun lepas, tahap diabetes beliau makin teruk dan beliau terpaksa berhenti kerja. Daripada seorang yang berbadan besar, sekarang badan dah susut sangat. Kurus. Wajahnya cengkung sampaikan saya pun hampir tak mengenalinya.

Akibat diabetes yang terlalu teruk, beliau tiba-tiba mengadu matanya tak nampak — hilang penglihatan beliau. Dan apa yang paling menyedihkan, beliau kini terpaksa menjalani proses dialisis dan tidak dihiraukan suami. Beliau terpaksa mengupah seorang pembantu untuk menguruskan diri beliau, makan dan pakai dan menemani ke setiap rawatan di hospital.

Sehingga sekarang, beliau terpaksa berpindah ke rumah sewa yang lain yang lebih dekat dengan hospital, supaya lebih mudah berulang alik ke hospital menjalani rawatan dialisis. Apa yang saya tahu setakat ini, hanya sekali sahaja suaminya pernah datang menjenguk dan jarang sekali telefon bertanyakan khabar.. Anak lelaki beliau pula masih belajar..

Semoga Allah mudahkan urusan dan perjalanan kehidupan beliau, dunia dan akhirat…

Terkedu saya mendengar kisah beliau. Sungguh.. Sangat menjadi iktibar, sedih sangat bila kita sedang diuji dengan sakit teruk, tiba-tiba orang yang paling kita cinta tidak lagi ambil peduli terhadap kita. Tak sangka..

Saya rasa syukur sebab saya memang berikan Vivix kepada mak dan ayah saya, sebab saya taknak tengok salah seorang daripada mereka sakit. Inilah ikhtiar dan pelaburan saya.

Alhamdulillah, mak yang dulu resdung teruk, sakit segala sendi, badan letih lesu, sejak amalkan Vivix ni memang sangat banyak perubahan. Ayah pun sama. Diabetes ayah makin kurang.. daripada 19 turun kepada 7. Syukur sangat. Jadi sekarang VIVIX memang suplemen wajib buat mak ayah saya. Biarlah habis duit, asalkan mak ayah sihat.

***Ini kisah benar yang saya sendiri saksikan, nama dan profil terpaksa saya rahsiakan demi menjaga maruah dan aib beliau. Semoga kita semua dapat mengambil iktibar daripadanya.

———————————————————————

VIVIX : ALTERNATIF SEMULAJADI MEMBANTU PENGHIDAP DIABETES

Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan:

Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”)

Mengawal kepekatan gula dalam darah

Menghalang kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan cepat.

Mencegah pembentukan protein AGE

VIVIX UNTUK SIAPA?

Vivix adalah vitamin Shaklee yang paling premium.

Vivix mengandungi resveratoral, iaitu sejenis anti-oksidan yang sangat hebat.

Vivix Shaklee sangat bagus untuk kegunaan-kegunaan berikut:

  1. Kanser, dari tahap 1 sehingga tahap 4. Vivix mengandungi resveratoral yang bertindak membetulkan DNA yang rosak (repair DNA).
  2. Kencing manis. Vivix Shaklee membantu mengawal bacaan gula dalam darah.
  3. Stroke. Vivix Shaklee membantu membetulkan darah beku pada salur darah yang menyebabkan stroke.
  4. Kecantikan dan awet muda. Oleh kerana resveratoral berupaya membetulkan DNA yang rosak, ia juga berupaya untuk mengembalikan keremajaan kulit.
  5. Bertenaga sepanjang hari. Alhamdulillah mak, ayah dan suami saya berasa lebih bertenaga selepas amalkan Vivix Shaklee.

APA FEEDBACK MEREKA YANG DAH MENCUBA?

Alhamdulillah, ribuan penghidap diabetes diluar sana dah mula memilih vivix sebagai alternatif semulajadi mereka, dan mereka telah merasai kesan hebat dengan izin Allah.

#TESTIMONI 1

vivix-kencing-manis-1#TESTIMONI 2

test5#TESTIMONI 3

test4

#TESTIMONI 4

testi-vivix9-kencing-manis-copy

BERAPAKAH HARGA VITAMIN PREMIUM INI?

Harga Vivix Shaklee ni memang bersesuaian dengan kesannya yang dikatakan sebagai tonik ajaib. Sebotol Vivix berharga RM475.

Tapi sekiranya anda membeli 2 botol Vivix, anda akan dapat:

  1. Keahlian PERCUMA!
  2. Sebotol Vitalea PERCUMA!
  3. Penghantaran PERCUMA!
  4. Harga yang jauh lebih rendah dengan YES Pack!
  5. Penjimatan lebih RM 300 !
  6. Cashback BONUS sebanyak RM 30++

Jadi jangan tunggu lagi. Marilah kita hadiahkan Vivix ini buat ibubapa dan insan tersayang kita yang memerlukan. Nak kira jasa mereka kepada mereka, bekerja seumur hidup pun belum tentu kita dapat membalas jasa mereka.

Sekiranya anda ingin mendapatkannya, boleh hubungi Zulaikha 018-3164133 segera. Saya akan bimbing anda cara makan yang betul agar kesihatan dan kecergasan ibubapa anda dapat dikembalikan.

kencing manis

Ikhlas Membantu, Sebarkan Kebaikan~

Ummu ‘Ayyash | Zulaikha Ali

Shaklee ID 1075383

sakieenah@yahoo.com

018-3164133

Pengedar Shaklee Kawasan Muar & Seluruh Malaysia

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge