Hilangkan Jeragat Di Muka Dengan Mudah Menggunakan 3 Bahan Dari Dapur Ini

0

Kalau anda salah seorang daripada mereka yang alami masalah jeragat ni, pasti anda tahu betapa sukarnya berdepan dengan masalah ni. Jeragat yang banyak terutama dibahagian muka memang boleh buatkan kita hilang self confidence. Malu nak berhadapan dengan orang.

Lagi tambah menghiris hati bila orang suka duk tenung jeragat kita dan mula berbisik-bisik. Argghhh! Mana nak sorok muka ni kan. Apa yang saya tahu, antara faktor utama jeragat terjadi disebabkan oleh hormon di dalam badan tidak stabil, terlalu terdedah pada cahaya matahari dan kekurangan vitamin dalam badan disebabkan proses mengandung dan penyusuan. Penggunaan komestik yang tinggi bahan kimia juga menyebabkan terjadi jeragat tau.

Nak cuba hilangkan jeragat dengan mudah?

Nah cuba hilangkan jeragat dengan 3 bahan dapur ni supaya muka nampak lebih berseri lepas tu. ^^,

Hilangkan Jeragat Di Muka Dengan Mudah Menggunakan 3 Bahan Dari Dapur Ini

1. Baking soda

Baking soda atau soda penaik adalah baik untuk pengelupasan lembut minyak, kotoran dan sel-sel kulit mati dari kulit. Ia juga membantu mengekalkan keseimbangan pH kulit. Caranya, campurkan sedikit air dalam satu sudu teh baking soda untuk membuat pes yang tebal.

Sapukan pada kawasan yang terjejas dan mencucinya selepas beberapa minit. Ulangi dua atau tiga kali seminggu sehingga anda berpuas hati dengan keputusan.

Nota: Elakkan daripada menggunakan baking soda jika anda mempunyai kulit sensitif.

2. Oatmeal

Oatmeal bukan hanya untuk dimakan sahaja. Ia juga bekerja sebagai agen pengelupasan semulajadi untuk menghilangkan kulit mati dan kotoran yang terkumpul. Di samping itu, ia menyerap minyak berlebihan dan membuka liang.

Caranya, campurkan dua sudu yogurt, satu sudu setiap jus lemon dan madu, dan empat sudu besar serbuk oat. Anda juga boleh menambah satu sudu cuka epal cider. Lembapkan kulit anda dan kemudian letakkan pes ini pada muka anda. Biarkan selama 20 minit sebelum membilasnya.

Sebagai alternatif, letakkan serbuk pes oatmeal serbuk ini yang dicampur dengan air. Biarkan selama 10 minit dan kemudian gosok pada muka.

Cuba antara dua cara ini, sekali atau dua kali seminggu secara rutin.

3. Jus lemon

Kaya dengan asid alpha hydroxy, jus lemon membantu menggelupaskan kulit dan juga memudahkan pertumbuhan semula sel. Ia juga membantu menghilangkan minyak berlebihan kerana sifat astringen.

Caranya, celupkan bola kapas dalam jus lemon dan letakkan jus pada muka anda. Biarkan selama 15 hingga 20 minit dan kemudian cuci muka dengan air sejuk. Ulang setiap hari sebelum tidur. Teruskan untuk sekurang-kurangnya beberapa bulan.

Mudahkan petua-petua hilangkan jeragat ni?

Namun kalau masih rasa tak sempat jugak nak buat, saya nak cadangkan lagi satu cara yang lebih mudah daripada 3 cara diatas. Sebab saya tahu tak semua ada masa nak celup, cuci, kupas bagai segala benda tu. Jadi nak lebih mudah dan kesan yang superb, ambil terus Vivix Shaklee nih =)

Apa yang buat saya jatuh cinta sangat dengan vivix ni sebab ia satu-satunya suplemen yang boleh bertindak repair sel badan kita. Bila sel-sel sihat, organ dan badan kitapun akan sihat. Sebab tu mak ayah husband dan saya sendiri memang amalkan vivix ni. Nak ikhtiar cegah dari penyakit lain jugakss =)

 

cara hilangkan jeragat

 

jerawat

Nak Hilangkan Jeragat Laju-laju Dengan VIVIX ?

Harga sebotol Vivix hanya RM475 sahaja, berbaloi dengan apa yang akan anda dapat lepas amalkannya. Jangan percaya apa saya kata, cuba dulu dan rasa kesannya. Tunggu dulu ! Bulan ni ada OFFER diskaun untuk pembelian 2 botol. Siap dapat FREE postage dan FREE MEMBERSHIP lagi. Opss. Dapat cash bonus juga nanti. Triple Wow kan =D

Hubungi Zulaikha di talian 018-3164133 sekiranya perlukan bantuan untuk dapatkan suplemen ini, saya akan berikan konsultasi eksklusif dan cara pengambilan yang betul supaya kesannya akan anda rasai.

Mari bercantik-cantik secara selamat dan semulajadi, halal dan berkesan inshaAllah !

buy now

Salam Sayang,

Ummu ‘Ayyash | Zulaikha Ali (ID 1075383)

 018-3164133
 sakieenah@yahoo.com
Pengedar Shaklee Kawasan Muar
 Luar dari kawasan MUAR, boleh gunakan perkhidmatan POS LAJU/GDEX untuk penghantaran ke seluruh Malaysia

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge