Jacques Questeau, Ahli Biologi Marin Terkenal Pilih Shaklee?

0

Waktu bawa adik beradik ipar ngan biras naik cruise kat muar pagi tadi tiba-tiba teringat satu stori pasal Jacques Cousteau. Sure ramai yang belum kenal kan siapa beliau ni?

Siapa Jacques Questeau?

Siapa jacques questeau

Sebab saya pun baru je kenal nama beliau beberapa hari yang lalu. Pendek cerita, beliau ni seorang ahli biologi marin yang paling femes seantero dunia. Dia ni la yang banyak kenalkan dunia dasar lautan pada orang ramai.

Nak tahu lebih pasal beliau boleh la gugel ke, youtube pun banyak sangat video tentang beliau dan alam kehidupan lautan. Cuma satu part yang saya nak story kat sini, dan yang ramai belum tahu…

Beliau seorang aquanout yang sangat extrem protect laut dari sebarang benda yang merosakkan. Akibat terlalu ekstrem ni sampai beliau nak basuh kapal laut kapal selam dia pun duk pikir nak guna pencuci apa yang selamat dan tak beri kesan buruk untuk hidupan laut.

Sampai camtu sekali dia pikir.

Cari punya cari, akhirnya beliau dapat satu solution. Jeng jeng jeng. Nak tahu dia guna apa untuk basuh kapal dia?

Beliau pilih guna BASIC H SHAKLEE. Bukan sebarangan orang yang pilih untuk guna produk Shaklee ni rupanya.

Apa yang buat beliau sangat yakin dengan produk Shaklee ni adalah misi yang Dr Forrest Shaklee sendiri bawa,

” we make products that are gentle on the environment and NEVER test on animals. I will never create a product that will harm one tissue cell in the body!”

Fuh.
Sebab tu, sayang sangat dengan Shaklee. Really. ❤

#ShakleeEffect #BeyondOrganic

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge