Kalsium Membantu Atasi Masalah Sembelit Semasa Berpantang

0

Assalamualaikum

Pagi-pagi tadi dapat whatsapp daripada seorang ibu muda yang baru je lepas bersalin semalam, nak order Ostematrix sebab risau sembelit dalam berpantang nanti. Dengar perkataan sembelit pun dah buat saya rasa seram, teringatkan kenangan bersalinkan anak sulung yang hampir dua minggu tak membunag. T__T

Bayangkanlah, dahlah anak sulung, pengalaman pertama bersalin dan berpantang, taktau nak buat apa. Nak buang air besarpun tak berani sebab masa tu luka dan jahitan banyak, masa kena jahit tak dibius pun! Sakitnya ya Allah..macam bersalin semula rasanya.

Pengalaman berpantang anak kedua dengan set bersalin semulajadi ni memang sangat terasa kelainannya. Berbeza sungguh terutama sekali part sembelit dan luka. Bersalin anak kedua tak kena gunting apapun, tapi jahit sikit je, sebab nurse kata nak bagi nampak cantik je..huhu. Layan jelah.

Alhamdulillah, nak membuang air besar memang langsung takde masalah! Luka cepat sembuh sebab makan zinc complex, badan pun bertenaga sangat. Nak kongsikan lagi kebaikan pil kalsium ni, masa pregnantkan anak kedua ni memang tak pernah miss ambil setiap malam dan alhamdulillah takde kena langsung simpul biawak atau kejang-kejang kaki.

Dan yang paling dapat rasa bila baby keluar tu nampak je kecik, tapi beratnya 3.4kg, satu kg lebih berat daripada abang sulung dia. Huhu. Rasanya berat tulang je, sebab setiap orang yang dukung dia mesti kata badan dia tegap, tulang kuat! Yeahhh Alhamdulillah. Tak sesia ummi telan oste tu setiap malam walaupun memang takde minum susu langsung. Punyalah rajin ummi ni,hihi..

Ini KEBAIKAN OSTEMATRIX yang saya sendiri dah rasa,

♦ Menguatkan Tulang – Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf.

♦ Mengatasi kekejangan dan kebas-kebas

♦ Meringankan stress – Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress.

♦ Memperbaiki masalah haid – sejak amal oste ni saya takde dah period pain, syukurr sangat
♦ Pengalkalian tubuh –  kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

♦ Memperbaiki hiperaktiviti perut dan gastrik.

♦ Mudah lawas
♦ Gigi semakin kuat dan tidak berdarah
♦ Tiada masalah sakit tulang belakang
********************************************
Kalau dulu menyusukan anak memang rasa sakit sangat badan ni, bangun pagi lesu tak bermaya. Nak pergi kerja pun tak bersemangat. Letih badan. Alhamdulillah tak sangka sangat semua tu boleh hilang lepas ambil ostematrix ni.
Kalau ibu-ibu ada masalah yang sama bolehla cuba ni, memang sedap rasa badan. Anak yang menyusu pun dapat khasiat juga. Cuba tengok testimoni-testimoni yang dah pernah cuba amalkan, bestkan?

TESTIMONI

oste
ostematrix-1
TESTIMONI OSTEMATRIX (1)
oste

MAHAL KE?

Bagi saya, takde apa yang lebih mahal dari sebuah kesihatan. Jadi wanita ni memang kena cukup kalsium berbanding lelaki. Kita period, mengandung, melahirkan anak, menyusukan anak. Betapa banyak kalsium dari badan kita diserap anak, tapi kita tak ganti semula.

Sebotol ni hanya RM 61 sahaja (tak termasuk pos)

Mak ayah suami dan saya sendiri memang tak boleh miss oste ni, huhu. Alhamdulillah, moga Allah izinkan untuk terus sihat sentiasa untuk tolong orang lain.

Kalau ibu-ibu ada masalah yang sama, atau ada mak ayah atau kawan-kawan yang ada masalah macam ni, cepat-cepat contact Zulaikha di talian 018-3164133 untuk dapatkan konsultasi suplmen cadangan yang diperlukan. InshaAllah saya akan bantu yang TERBAIK. 🙂

Kalau nak terus ORDER ONLINE, boleh klik kat gambar dibawah ni ya. Saya doakan agar anda semua sihat sihat dan sihat selalu sebab SIHAT ITU KAYA !

order-BUTTON

Salam Sayang

Ummu Ayyash | Zulaikha Ali

FB : Zulaikha Ali

FB PAGE : UmmuAyyashDotCom

018-3164133

sakieenah@yahoo.com

Pengedar Shaklee Kawasan Muar

Luar dari kawasan Muar boleh gunakan perkhidmatan POSLAJU/GDEX/CITYLINK untuk penghantaran

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge