Kembali Muda 25 Tahun Dengan Vivix Shaklee

0

Kenapa makan Vivix muda 25 tahun? Bukan 10 tahun ke…50 tahun ke…? Sel badan kita ni ia membelah, dan mati.

Sel kita mati ada banyak sebab… Antaranya sebab semulajadi. Sebab semulajadi biasanya berlaku di awal usia. Di awal usia, sel-sel kita masih sihat. Bila ia membelah dan meng’copy’, ia copy sel yang sihat-sihat. Bila banyak sangat sel sihat ni, ada sel yang memilih untuk mati (bunuh diri?) sebab mereka tak ada guna pun.

Kalau ada pun jadi makin banyak beban pula. Umpama menanggung biawak hidup. Sila meninggal, kata mereka (sel tu yang kata). Masa ni sel sihat lebih banyak dari sel mati.

Makin meningkat usia (remaja), kita mula terdedah pada macam-macam. Ye lah, masa baby minum susu mak, dah best sikit tu ada la jugak rasa junk food tuh. So sel pun ada yang rosak sikit. Jadi senang sikit kerja, yang mana rosak-rosak tu akan mati. Masa ni sel sihat dan sel mati balance.

Bila umur kita 25 tahun, kita makin banyak terdedah pada pencemaran. Sel kita makin banyak yang tak boleh diselamatkan. Sel rosak dan mati lebih banyak dari sel sihat! Mitokondria makin low energy, telomeres makin pendek!

Macamana kalau kita boleh reverse proses ni? Balik ke 25 tahun yang lalu, di mana sel-sel kita yang sihat lebih banyak dari yang sakit-sakir kronik tu.

Nak tak?

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge