Kenapa Krim Mata Sangat Penting Dan Perlu Digunakan Seawal Umur 20an?

0

Assalamualaikum

Ramai wanita padang remeh tentang penggunaan krim mata, sedangkan mata kitalah bahagian pertama yang boleh beri ‘signal’ kita penat, kita letih dan kita mengantuk. Bak kata orang, dari mata jatuh ke hati. Tapi kalau mata seribu kedutan macam mana nak jatuh hati😅

Jadi sabtu lepas saya ambil peluang untuk ke Home Office Shaklee dan apply sendiri krim mata – produk baru launch yang viral tu!

Excited sangat nak cuba sebab tengok testimonial krim mata kawan-kawan, seawal 5 hari guna pun dah dapat kesan.

Bercakap tentang krim mata ni, somehow ramai yang tanya penting sangat ke krim mata ni? Tak boleh ke kalau tak guna krim mata? Tak cukup ke dengan pencuci muka dan pelembap je?

Kenapa Krim Mata Sangat Penting Dan Perlu Digunakan Seawal Umur 20an?

Bahagian mata tua lima ke 10 tahun lebih cepat berbanding bahagian lain wajah,” kata Neal Schultz, MD, pakar kulit di Manhattan.

Kamu boleh salahkan kekurangan kolagen yang bertanggungjawab untuk mengekalkan kegebuan kulit dan juga kerana elastin, yang memastikan semuanya ketat, terus-terusan diganggu.

“Setiap kali kamu kenyit mata atau senyum, seratnya mulai lemah,” jelas Dr. Schultz.

Kerana bahagian mata juga tidak mempunyai kelenjar minyak yang banyak, ia cenderung kelihatan lebih tua.

 

 

Saya tahu mungkin ramai yang beranggapan krim mata tak penting. Tapi tahu tak yang krim mata ni sebenarnya salah satu perkara yang tak boleh diabaikan seawal usia kita 20an!

Fakta ada mengatakan yang mata kita ni berkelip hampir 10,000 kali setiap hari! Bayangkan betapa banyaknya mata kita ni berkelip dan apa kesannya pada mata kita😅

Kawasan kulit pada bahagian mata kita ni adalah yang paling halus dan paling lembut jika nak bandingkan dengan kawasan bahagian badan yang lain. Selain tu, kawasan mata kita kita ni adalah bahagian anggota yang mempunyai paling sedikit minyak.

Apatah lagi kalau kita kerap menggosok mata, itu juga akan memberi kesan kedutan dan penuaan yang ketara pada bahagian mata kita.

 “Saya sudah pakai pelembap muka, perlukah lagi saya mengeluarkan duit untuk membeli krim mata pula?”

Jawapannya, YA.

Kalau kita tengok kebanyakan krim pelembap muka ni tiada bahan kandunagn yang boleh hilangkan dark circle, kedutan garis halus dan eyebag yang sebakul tu. Dan sebenarnya kandungan dalam krim pelembap yang lain agak ‘heavy’ untuk kita apply di area mata yang nipis tu..

Jadi, disitulah perlunya kepada krim mata yang boleh bantu hilangkan segala masalah eyebag, dark circle dan kedutan garis halus penuaan tersebut.

Apa Krim Mata Terbaik Di Pasaran?

Ada satu produk yang saya sangat yakini ketulenan, selamat dan semulajadi kandungannya dan paling teruja – walaupun ia produk yang beyond organic namun hasilnya cepat dan berkesan!

Waktu shopping di Home Office tempoh hari, terus saya grab 1 Restoring Eye Treatment Youth ni dan of course..dia ada kelebihan dia yang tiada pada produk lain.

First of all, krim mata ini ada kandungan vitamins dan adunan peptide yang unik menjadikan krim mata ini menjadi pilihan utama saya.

Kedua, kesan yang cepat. Dalam kajian klinikal, Youth Restoring Eye Treatment ni terbukti mengurangkan kedutan di mata, crow’s feet dan lingkaran hitam seawal 7 hari penggunaan (but i still tak puashati kenapa diorang guna 5 hari dah nampak kesan!😂)

Ketiga, krim mata ni dilengkapi dengan cooling metal tip applicator untuk urut kawasan mata dengan lembut, sebab kalau kita hanya guna jari je, tekanan jari kita tu dibimbangi boleh tingkatkan kedutan dibahagian mata.. unik kan?

Apa Bahan Yang Ada dalam Krim Mata – Eye Treatment Youth ni?

1# Ada hyaluronic acid. Asid hyaluronic adalah unsur hydration yang sangat hebat dan bantu mengikat kelembapan 1000x ganda pada kawasan mata.

Ini akan sangat membantu untuk melembabkan kawasan sekitar mata. Mata yang kurang kelembapan akan mudah berkedut dan nampak penat.

2# Ada ekstrak licorice. Bahan ni bertanggungjawab untuk pudarkan warna gelap atau lingkaran gelap di bawah mata.

3# Ada adunan peptida yang khas untuk rawatan kawasan sekitar mata. Rawatan ni akan merangsang penghasilan kolagen yang lebih lancar dan perbaharui sel sekitar mata.

Hasilnya, mata akan kelihatan muda dan kulit sekitar mata akan kurang “sagging” kerana kolagen yang mencukupi.

4# Ada lotus japonicus dan schisendara chinesis, tumbuhan yang digunakan dalam rawatan kecantikan bangsa cina.

Dua bahan ini akan bantu menyokong penghasilan kolagen, elastin dan fibrilin yang sangat penting untuk beri lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit.

Betul Ke Krim Mata Ni Berkesan?

Nah boleh lihat antara feedback pengguna krim mata terbaik ni 🙂

 

 

 

 

Saya Berminat Nak Cuba!

Berapa harganya?

Satu tiub Youth Restoring Eye Treatment ni hanya RM 243.75 sahaja. Penggunaan sekurangnya 60 hari iaitu dua bulan.

Untuk dapatkan krim mata ni boleh terus whatsapp 0183164133 dan anda akan diberikan bimbingan cara penggunaan yang betul untuk mendapat kesan yang terbaik.

Atau boleh terus buat pembelian secara online menggunakan kad kredit/debit dengan klik eSell dibawah.

Dah ramai yang berpuashati dengan produk yang dijamin selamat dan berkualiti premium ni.

Dah boleh say gudbye pada mata panda, serlahkan kejelitaan anda dengan mata yang berseri!😘

 

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge