Luka Czer Berair Dan Bernanah, Berisiko Jangkitan Sampai Terpaksa Buka Semula Jahitan

0

Ramai orang kata bersalin secara czer ni mudah sebab tak rasa sakit. Yelah, masa operation badan dah kena bius,memang tak rasa sakit. Tau-tau baby dah ada atas dada. Tapi sebenarnya orang tak tahu yang luka czer tak boleh dipandang remeh dan jaga ala kadar je, boleh risiko jangkitan sampai terpaksa buka semula jahitan!

Betul Ke Cecair Yang Keluar Itu Normal?

Sebenarnya cecair yang keluar daripada bahagian luka czer kebiasaannya adalah normal, terutama untuk wanita yang berbadan besar. Tapi cecair itu boleh melambatkan penyembuhan luka czer, sebab tempat luka czer tu sebaiknya sentiasa dalam keadaan kering dan bersih untuk mengelakkan sebarang jangkitan.

Melalui pengalaman mak sendiri dan kawan-kawan yang pernah lalui bersalin secara pembedahan, perkara yang paling perlu elakkan jika bersalin secara czer adalah untuk pastikan tiada cecair yang keluar dari tempat luka pembedahan.

Walaupun ia adalah normal namun jika dibiarkan boleh akibatkan luka czer bernanah sehingga boleh terjadi jangkitan dikawasan luka czer. Jika berlaku jangkitan, biasanya yang doktor akan buat adalah buka semula jahitan untuk bersihkan luka dalaman dan jahit semula luka tanpa kita dibius!

YaAllah ngeri..tak dapat nak bayangkan.

Macam Mana Nak Tahu Luka Czer Mendapat Jangkitan?

  • Demam panas berterusan
  • Sakit pada luka
  • Keluar nanah dari luka
  • Tanda kemerahan sekitar kawasan luka
  • Keluar air jernih dari luka
  • Tempat luka nampak berlubang atau bengkak
  • Benang jahitan terbuka

Cara Cepat Sembuhkan Luka Czer

Terdapat banyak petua untuk sembuhkan luka czer tapi kebanyakan petua agak renyah untuk dibuat. LEbih-lebih lagi kalau ibu terpaksa bersalin secara emergency czer, baby terpaksa diletakkan di NICU, ibu terpaksa ulang alik hospital..mana sempat nak buat segala petua.

Jadi suka saya mencadangkan pengambilan Vivix Shaklee untuk penyembuhan luka czer yang cepat.

Ada apa dengan Vivix Shaklee ni?

Vivix ni mengandungi antioksidan yang tinggi dan berfungsi untuk memperbaiki segala kerosakkan sistem, organ, tisu, sel dan sehinggalah keperingkat DNA dalam tubuh badan kita. Disebabkan itu Vivix sangat sesuai untuk mempercepatkan proses membaiki luka dan ramai mak-mak sudah mula memasukkan Vivix ke dalam set berpantang mereka!

BACA ; RAHSIA LUKA CZER SEMBUH TAK SAMPAI SEMINGGU !  

Pengalaman Ibu Bersalin Czer 3 Kali, Kali Ketiga Paling Seronok!

Bila kehamilan pertama dan kedua terpaksa melalui proses czer, nak atau tak kehamilan ketiga wajib menggunakan kaedah czer juga. Dan melalui pengalaman ramai wanita, semakin banyak kali melalui proses bersalin seara czer, semakin berganda kesakitan yang dilalui di bahagian luka czer.

Ikuti pengalaman klien ummuayyash.com yang sudah melalui 3 kali czer dan berpantang kehamilan ketiga dengan vivix Shaklee 😀

 

 

 

 

 

BAGAIMANA NAK DAPATKAN VIVIX SHAKLEE

Untuk ibu-ibu yang sedang menanti hari atau memang dah plan untuk bersalin secara pembedahan, dah boleh get ready vivix dalam list berpantang. Pelaburan sangat berbaloi untuk kesihatan diri, disamping luka cepat sembuh, badan kekal bertenaga dan semakin awet muda 🙂

Atau untuk yang baru saja melalui pembedahan sangat elok amalkan vivix ini untuk penyembuhan luka yang pantas.

Sebotol hanya RM 475 sahaja, pembelian 2 botol akan mendapat percuma keahlian dan cashback bonus.

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Sila hubungi Puan Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk mendapatkan konsultasi tentang tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Pengeposan untuk seluruh Malaysia.

beli-sekarang-juga

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge