‘NATURAL PAINKILLER’ UNTUK ATASI SAKIT KEPALA BAGAI NAK GILA

0

Semua orang pernah merasai sakit kepala,kan? Tapi level sakit tu tak sama setiap orang.. Ada yang sakitnya melampau sampaikan rasa nak hantukkan kepala kat dinding. Ada yang setakat berguling-guling atas katil je. Ada pula yang boleh gagah lagi tahan sakit tu sambil teruskan je aktiviti harian.

Saya sendiri.. Sakit kepala memang rajin sangat menyerang sejak dari zaman sekolah lagi. Agaknya sebab saya ni seorang yang cepat sangat stress, tu yang asyik sakit kepala. Lagilah kalau time exam, memang hari-hari sakit kepala..

Tapi saya jenis yang tak gemar nak ambil panadol ke apa, sebab bagi saya mudah je. Sakit kepala, ubatnya tidur. Balik dari kelas, masuk asrama terus tidur. Kadang tu sampai demam sebab nak tahan sakit kepala. Time tu pun punyalah anti jugak dengan panadol. Memang saya tak suka telan ubat.

Perkara ni berlarutan sampailah saya mula bekerja sebagai seorang guru. Masa ni bertambah kerap sakit kepala. Tapi saya tetap buat tak tau je.. ubat saya tetap sama.. TIDUR! Huhu..

headache2

 

LEPAS KAHWIN.

Haisshhh.. Sakit kepala ni tetap tak hilang. Pening 24 jam. Takkan memanjang nak tidur kan? Dah kahwinpun.. amanah dan tanggungjawab bertambah. Nak urus rumah, urus suami.. urus anak.. Allah. Memang fragile sungguh badan ni sebab sakit kepala sokmo.

Lepas dapat anak, barulah segalanya berubah. Saya start consume Set Menyusu Shaklee, dalam tu ada sekali B Complex. Dan saya perasan, lepas amalkan konsisten B Complex tu memang hilang terus sakit kepala. Sangat jarang, bahkan hampir tak pernah diserang sakit kepala dah lepas tu..sampailah sekarang saat saya taip entri ni. Syukur Ya Allah.

Saya rasa bahagia sangat bila dah bebas daripada masalah sakit kepala ni. Boleh fokus pada macam-macam kerja. Dan yang bestnya, bila rasa nak demam ke apa, saya ambil je natural painkiller ni (B Complex) dan alhamdulillah.. Lepas tu lega semula. Tak perlu telan antibiotik ke apa.

APA FUNGSI SEBENAR B COMPLEX ?

b com

1) Menukarkan makanan  kepada tenaga

B Complex Shaklee membantu proses penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga. Sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan.

2) Melawan Tekanan

B Complex Shaklee memastikan kesihatan fungsi saraf. Sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.

3) Membantu Tumbesaran

B Complex Shaklee menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal pada bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.

4) Kesihatan Rambut

B Complex Shaklee memperbaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut. Ni sangat bagus bagi mereka yang ada masalah kekurangan rambut.

5) Kesihatan Mata

B Complex Shaklee mengurangkan masalah keletihan mata, katarak, meningkatkan kualiti penglihatan dan memperbaiki memori serta daya fokus anda.

6) Mengurangkan risiko mendapat anemia

B Complex Shaklee membantu pembentukan Sel Darah Merah yang sihat dan antibodi, merangsang peredaran darah dalam badan, memperbaiki kesihatan kardiovaskular, anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut.

7) Meredakan Senggugut

B Complex Shaklee baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutama bagi mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.

8)  Mengurangkan risiko mendapat Perleche

B Complex Shaklee boleh mengurangkan risiko penyakit kerekahan mulut (mouth chilitis),  jangkitan lidah (glossitis) dan nafas berbau.

9) Detoksifikasi – Meredakan Alahan.

Apakah yang akan berlaku jika kita kekurangan vitamin B?

Kekurangan vitamin B Complex boleh menyebabkan:

  • Lemah sistem saraf
  • Mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung.
  • Pembentukan sel abnormal
  • Mengakibatkan anemia
  • Masalah depresi (tekanan perasaan)
  • Kehilangan daya memori
  • Cepat letih
  • Sesak nafas
  • Insomnia
  • Kurang fokus dan konsentrasi
  • Mudah tersinggung

 

Alhamdulillah, badan saya pun rasa lebih kuat dan bertenaga je berbanding dulu. Mujurlah bertemu dengan B Complex Shaklee, sebab tu saya yakin sangat dengan Shaklee, suplemen semulajadi yang sangat selamat dan berkesan.

HARGANYA?

Sangatlah murah kalau nak banding dengan kualitinya. Sebotol hanya RM 53.75 je (120 biji) untuk bekalan 4 bulan. Tapi BEST OFFER bulan JULAI ni, beli 3 botol akan dapat FREE sebotol.

Ohh. ADA LAGI BEST!

Kalau anda daftar keahlian, anda akan dapat :

  • FREE SEBOTOL VITALEA yang bernilai RM 88.75!
  • Harga ahli yang jauhhh lebih jimat!

Jadi kalau anda ada masalah sakit kepala, migrain dan sebagainya, dan rasa nak cabut kepala tu, baik cepat-cepat hubungi Zulaikha 018-3164133 untuk dapatkan free konsultasi dan suplemen semulajadi ni.

Nak tahu kenapa saya tak nak ambil panadol? Klik sini dan sini.

Buatlah pilihan yang terbaik untuk kesihatan anda yang tak terhingga nilainya tu.. =)

 

Salam Sayang,

Ummu ‘Ayyash | Zulaikha Ali

Shaklee ID 1075383

sakieenah@yahoo.com

018-3164133

Pengedar Shaklee Kawasan Muar & Seluruh Malaysia

 

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge