Osteoporosis : Pembunuh Senyap Bagi Wanita Yang Kurang Kalsium

2

Assalamualaikum

Baru pulang dari menziarahi sahabat yang baru selesai menjalani operation akibat kemalangan. Buat operation di KPJ Muar, oklah kan. Kalau nak buat di Hospital Pakar Sultanah Fatimah Muar memang boleh, tapi kena tunggu sebulan sebab takde tarikh kosong. Lama tu nak tunggu..

Di KPJ pulak, dapat 1 bilik 2 orang..lega lah sikit kan. Dan pesakit yang sebilik dengan sahabat saya ni, seorang makcik tua.. dengar juga cerita pasal makcik ni tadi. Beliau cerita, tulang makcik ni dah rapuh sangat sampai tercucuk ke bahagian isi.. nak buat operation pun tak boleh dah atas faktor usia. Jadi bertahan dengan ubat jelah..

Seram pulak dengar ceritanya. Dalam hati tersemat harapan nak melalui usia tua (doakan dipanjangkan umur) dengan kesihatan yang baik, boleh travel around the world dan boleh laksanakan ibadah dengan penuh nikmat.

Ok. Straight to the point.

Apa pentingnya Ostematrix ni untuk cegah OSteoporosis ni tadi?

Osteoporosis : Pembunuh Senyap Bagi Wanita Yang Kurang Kalsium

Sebenarnya Ostematrix ni KALSIUM. Yang istimewanya mineral dalam Ostematrix ni sebijik dengan kalsium yang ada di tulang kita. Senang diserap sebab badan kenal, tu sebab ramai kata berkesan tuuu…

Start umur 30an, tulang kita start stop simpan kalsium. Kira macam bank kalsium tu penuh sudah la.

Jadi, kita kena makan Kalsium setiap hari untuk tampung keperluan harian. Kalau ikutkan, kita kena ada supply 1000mg sehari.

Kalau keperluan harian kalsium nda cukup apalah jadi?

Badan akan tarik kalsium dari tulang dan kepadatan tulang akan start menurun.

Bila menurun apa akan jadi?

Ehhh… banyak boleh jadi. Yang paling teruk adalah Pembunuh Senyap si Osteoporosis.ย Banyak dah kes yang berlaku, terjatuh biasa je tapi kaki boleh patah. Tangan boleh retak.

Bayangkannnnnnn…. memang pembunuh senyap.

Selain tu Kalsium ada banyak fungsi, dia bantu stabilkan tekanan darah, bantu dalam mengatasi masalah sengugut (krem-krem tu sebab sudah kurang kalsium letteww), pastu, sakit-sakit belakang, lenguh sana sini dan yang paling sadisssss = SAKIT GIGI

Oh ya, OStematrix bagus untuk elak SEMBELIT juga. Special ramuan ostematrix ni sebab ada magnesium sekali. Dialah yang tarik air masuk dalam saluran najis tu supaya najis lembut. Bila kau selalu sembelit, apa lagi kalau berpantang, kau tau la tu nikmatnya cemana lepas telan ostematrix niย ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Bah…

Sekarang masih taknak konsisten lagi ambil OStematrix ni?

Nak terus dapatkan, boleh contact je saya di talian 018-3164133 atau klik je gambar kat bawah tu. Area Muar, inshaAllah saya boleh cod ๐Ÿ™‚

ESell-Shaklee

Sayangilah tulang kita.

 

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Discussion2 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge