Lepasan SPM Pun Boleh Jana Pendapatan 4 Angka Sebulan. Ini Caranya!

0

Zaman sekarang orang kata peluang pekerjaan dah semakin tepu. Buktinya ramai lepasan universiti masih menganggur dan masih belum mendapat tawaran bekerja dimana-mana.

Tapi adakah ini bermakna peluang untuk menjana pendapatan pun semakin kecil dan terhad?

Bisnes Online Paling Best Untuk Student Dan Lepasan SPM

“Saya ni lepasan SPM je. Manalah orang nak terima saya bekerja.”

“Sijil apa pun tak ada. Boleh ke nak jana pendapatan sampai 4-5 angka sebulan?”

 

Seronoknya dalam Shaklee ni sebab, background bukan ukuran untuk seseorang tu berjaya. Ada sijil tinggi, takde sijil tinggi bukan penentu kejayaannya.

Betapa ramai yang hanya lepasan SPM je tapi berjaya capai income 4 angka sebulan.

Asalkan anda berumur 18 tahun ke atas, anda dah boleh mendaftar menjadi SID dan boleh terus mula membina bisnes dan legasi anda sendiri!

Apa yang penting, anda mesti ada 5 benda ni :

1) Kemahuan yang tinggi untuk berjaya

2) Boleh dengar kata mentor

3) Rajin berusaha

4) Kreatif dan konsisten

5) Kuat sabar dan tak putus asa

Nak Bina Bisnes Shaklee Mesti Rajin Belajar

Sebenarnya, kita ni tak pernah berhenti belajar tak kiralah berapa umur kita sekalipun. Belajar ni memang satu proses dalam hidup kita.

Kita belajar dari pengalaman.

Belajar dari kesilapan.

Belajar dari masa lalu.

Dan untuk bina bisnes semestinya kita mesti ada ilmu, dan untuk dapatkan ilmu kita mesti sanggup untuk belajar.

Apa yang penting, mula dulu dengan apa yang ada di tangan. Jangan tunggu pandai baru nak mula. Jangan tunggu sempurna baru nak mula. Sebab masa langsung takkan pernah menunggu kita.

Kalau kita tunggu sempurna baru nak mula, sampai bila pun kita takkan bermula.

Kelebihan Bisnes Shaklee Yang Anda Tak Pernah Tahu :

1) Sistem bonus Shaklee yang unlimited, tiada had maksima dalam mendapat bonus. Selagi kita agresif berkongsi kebaikan dengan orang, kita akan dapat hasilnya.

2) Bonus statement Shaklee sangat ‘laku’ di bank. Boleh guna untuk buat loan nak beli rumah, beli kereta..dah ramai yang berjaya.

3) Peluang yang sama untuk setiap orang, bukan sistem piramid. Yang penting SIAPA BUAT DIA DAPAT ๐Ÿ™‚

4) Shaklee offer bonus bulanan, untung runcit, bonus kereta, trip umrah, trip keluar negara dan bermacam insentif disediakan!

5) Group support yang hebat dan aktif supaya kita sentiasa rasa bersemangat dan ada mentor berpengalaman yang boleh guide. Yang ni memang perlu pilih betul-betul ok?

Antara aktiviti eksklusif group kami :

Kelas Bina Blog Berpengaruh

 

Team building IamBOS

 

Quarterly business meeting

 

Personal coaching

 

Kita tak perlu rasa hebat untuk mulakan sesuatu. Kita hanya perlu mulakan dengan hebat.

Bagaimana saya boleh berhenti kerja dan memilih untuk menjadi usahawan…

Antara momen manis yang sempat dirakam ketika short escape ke Mersing bulan lepas..kalau sebelum ni biasa datang waktu cuti sekolah, penuh orang.

Tapi disebabkan bulan lepas pergi hari weekdays, memang lengang je tempat ni. Peluang best untuk mak join sekaki anak terjun laut๐Ÿ˜†

Kadangkala rasa tak percaya yang diri sendiri boleh ambil tindakan resign dari kerja and became a lifestyle enterpreneur.

And yes.. waktu ambil keputusan nak resign tu ada je yang tak support dengan keputusan yang diambil. Biasalah kan…

Tapi apa yang boleh bulatkan tekad saya bila Mak sendiri beri sokongan penuh dengan keputusan yang saya buat. Beruntungnya saya. ๐Ÿ˜Š

Yet.. saya bukan sifu. Bukan guru. Atau sesiapa..

Cuma saya gembira sebab walaupun saya hanyalah wanita biasa, namun masih mampu being independent.. and this is my little success i think – having the freedom to work at any time and at anywhere that I like.

Dan, saya beruntung sangat sebab saya ada MENTOR yang sentiasa bantu saya. Mentor yang sanggup guide saya from zero secara PERCUMA je๐Ÿ˜˜

And u know whats the best part is?

Gud news is, saya sedang mencari another 10 ordinary women untuk saya bantu sampai berjaya!

So..if u gais berminat nak tahu macam mana nak dapatkan this thing for free dan guna the exact platform, cepat-cepat whatsapp 0183164133 sebab intake adalah limited๐Ÿ˜Š

 

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge