Pencuci Pinggan Untuk Kulit Sensitif

0

Assalamualaikum 🙂

Kali ni Zue nak share tentang sabun pencuci pinggan yang Zue dah jatuh cinta saat pertama kali guna! 😀

Ramai ke dah kenal natural Hand Dish Wash ni? hihi..

Tak kenal maka tak cinta, jom kenal-kenal dulu dengan si pencuuci yang sangat membantu Zue setelkan kerja dapur setiap hari, tapi kulit makin lembut gitu!

sabun untuk tangan sensitif

Ramai yang TAK TAHU…

Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua kandungan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.

Dish Wash Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Zue suka sangat sabun ni, walaupun sabun ni takde bau wangi ( sebab natural ), tapi sabun ni pekat sangat. Sekali guna beberapa titik je, kalau Zue guna untuk cucian pinggan, mangkuk, periuk belanga ,botol susu anak setiap hari.. (duduk bertiga dengan suami dan anak) bolehlah tahan hampir 4 bulan.

Apa yang buat Zue pilih pencuci ni?

hand dish wash

  • – Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • – Sangat berkesan menanggalkan kotoran berminyak
  • – Buih sabun yang tahan lebih lama
  • – Lembut pada tangan
  • – pH seimbang, sangat sesuai untuk kulit sensitif
  • – Tidak mengandungi bahan kimia merbahaya
  • -Selamat basuh botol susu anak, tak risau 🙂
  • – Sebotol tahan lama sebab pekat, guna sikit je 😀

hdw3

Ni antara feedback mereka yang dah guna, memang ohsem tau 😀

#TESTIMONI 1

testimoni hand dish wash

 

#TESTIMONI 2

testi hd1

Kalau ada mommies yang hadapi masalah tangan sensitif ni, sampai susah sangat nak buat kerja-kerja membasuh pinggan ni, Zue cadangkan guna Hand Dish Wash ni. Memang sangat membantu. Jangan sampai luka-luka tangan tu, kesian.. sakit nanti.

Harga sebotol ni RM 35 je termasuk pos!

Murahkaaannnn? ^___^

Yang penting ia selamat dan semulajadi okeh,hehe.. Kalau nak cecepat roger Zue ya, whatsapp 018-3164133 / emel ke sakieenah@yahoo.com pun boleh 🙂

Rajin buat kerja rumah bukan tandanya kulit kasar tau, hihi.. Kulit lembut je tapi kerja laju, tu yang syok tu! (^_^)

Salam Sayang buat mommies semua..

Luv,

Ummu ‘Ayyash | Zulaikha Ali

018-3164133

sakieenah@yahoo.com

Shaklee ID 1075383

Pengedar Sah Shaklee Kawasan MUAR

Pos Seluruh Malaysia

 

 

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge