Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pengalaman Jaga Ayah Kena Strok

6

Ini kisah pengalaman salah seorang sideline saya yang jaga ayahnya ketika kena strok.

APA ITU STROK?

Punca strok

Stroke adalah suatu gangguan fungsi otak yang terjadi secara mendadak, disebabkan semata-mata oleh gangguan pembuluh darah di otak, dan dapat mengakibatkan kematian. Umumnya stroke ditandai dengan timbulnya gangguan saraf (defisit neurologis) fokal atau global, yang berlangsung lebih dari 24 jam.

 

PENGALAMAN MENJAGA AYAH SENDIRI YANG KENA STROK

 

Pengalaman menjaga ayah sendiri yang kena stroke..Dengan mak sorang sahaja di rumah untuk menjaga memang susah..

Ada masa lapang, saya akan balik Penang untuk tengok ayah dan membantu mana yang boleh..

Sebagai ikhtiar, dari awal ayah keluar hospital dah start bagi vivix..masa mula-mula keluar hospital,terbaring je..apa pun tak cakap..makan kene suap..blank stare tengok siling..

Tapi dengan izin Allah, alhamdulillah ayah dah boleh cakap sikit-sikit..dah ada ekspresi muka..dah boleh makan sendiri..ada respon bila bercakap dengan dia..

Sekarang tangan sebelah kiri yang dahulunya ayah tak gerakkan sekarang dah kuat n boleh pegang pinggan..

Dulu nak bagi mandi memang kena pusingkan ayah..sekarang dia boleh bantu kita dan pusing badan sendiri..
Semalam bawa temujanji rehab di hospital pulau pinang, diaorang pun terkejut dengan progress ayah..

Memang dah pesan ke mak, jangan lupa bagi vivix hari-hari..moga kita berikhtiar dan ada kebaikan dia..

Vivix ni bole bagi ke orang stroke?
Memang boleh dan ada study pasal resveratrol untuk pesakit stroke..bukan sekadar testimoni..

Jadi kalau ada rakan-rakan yang ada sedara mara atau parents yang kena stroke atau apa-apa penyakit kronik, cubalah berikhtiar dengan resveratrol..InsyaAllah ada kebaikan..

Rawatan strok

Seronoknya dapat bantu orang sihat. Apatah lagi kalau orang tu mak ayah kita sendiri. Memang tak kisah dah berapa banyak duit yang keluar. Asalkan mak ayah sihat je.

Harga sebotol vivix ni terlalu murah kalau nak banding dengan kesihatan yang bakal kita dapat.

Priceless.

Hanya serendah RM 475 sebotol dan inshaAllah. Usaha dan serah pada Allah. Belian 2 botol terus automatik dapat free keahlian dan dapat cash bonus juga.

Kalau perlukan urgent, laju-laju whatsapp Zulaikha ditalian 018-3164133 untuk dapatkan beserta cara pengambilan yang betul dan berkesan.

Nak order sendiri secara online pun boleh, terus klik SINI. Ok? Semoga Allah berikan kesihatan yang baik buat kita semua.

 

 

Ummu Ayyash | Zulaikha Ali (SID 1075383)

FB : Zulaikha Ali

FB PAGE : UmmuAyyashDotCom

018-3164133

sakieenah@yahoo.com

Pengedar Shaklee Kawasan Muar

Luar dari kawasan Muar boleh gunakan perkhidmatan POSLAJU/GDEX/CITYLINK untuk penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei dan Singapore.

 

Facebook Comments

I am a wife to a great husband. I am a proud mother to three adorable sons. I am a fulltime work at home mom. I am breastfeeding my 3 sons, and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my little experiences in parenting, breastfeeding, pregnancy because every journey is unique. Bundle of joys, Ayyash, Miqdad & Ubaidah.

Discussion6 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge