Pesakit SLE Sembuh Dengan Rawatan Alternatif

2

“Akak, doktor diagnoskan akak mungkin menghidap SLE.”

Terkenang sendiri.

Beberapa tahun yang lalu saya pernah mendapat ‘tamparan hebat’ dengan ayat diatas.

Terasa luruh jantung, gelap kejap saya rasa dunia pada masa tu.

Waktu tu saya dah berada ditahun akhir pengajian…

MashaAllah.

Saya tak tahu nak gambarkan bagaimana perasaan saya ketika tu. Yang terbayang dalam fikiran hanya satu perkataan — MATI.

Walaupun doktor baru je buat andaian, bukan laporan betul pun lagi. Tapi rasa macam dah lemah semangat masa tu. MashaAllah syukur sangat, bila lepas beberapa hari doktor kata bukan SLE. Masa tu menangis rasa macam Allah bagi hidup semula lepas dimatikan. T_T

Namun cerita masa tu bukan berakhir takat tu je.. next time saya story detail, buat masa ni boleh baca sini dulu.

=============================================

Apa Itu SLE ?

Secara ringkas dan mudah nak faham, penyakit SLE ni sejenis penyakit auto immune, yang mana sistem pertahanan badan tu attack badan kita sendiri. Sangat rumitkan? Patutnya sistem badan ni dia jadi benteng pada badan kita, askar untuk badan lawan segala penyakit. Tapi dia pulak yang serang badan sendiri. Hebat kuasa Allah yang jadikan.

Dan kalau ikut kajian, golongan wanita sendiri berisiko lebih tinggi daripada lelaki. Saya sendiri dah ada beberapa kenalan yang bertarung dengan SLE ni. Insan hebat pilihan Allah je yang diuji dengan SLE ni. Kuat semangat dan jiwa mereka…

Gejala yang biasa dihadapi oleh pesakit SLE antaranya :

  • Demam, keletihan, dan penurunan berat badan
  • Sakit dan bengkak sendi (arthritis) selama beberapa minggu
  • Tompok-tompok merah menyerupai kupu-kupu di pipi dan hidung
  • Tompok-tompok merah di kawasan kulit yang terdedah kepada sinaran matahari
  • Ulser di mulut dan hidung berlarutan lebih sebulan
  • Rambut gugur secara bertompok-tompok atau di sekeliling (hair line)
  • Sawan, strok dan gangguan mental
  • Risiko untuk mendapat darah beku
  • Kerap keguguran bayi
  • Darah atau protin dalam air kencing menunjukkan gangguan sistem buah pinggang
  • Bilangan sel darah putih atau sel darah merah rendah

Selebihnya boleh rujuk di sini. 🙂

Pesakit SLE ada harapan sembuhkah?

Pernah dapat soalan ni. Memang telan air liur nak jawab. Kita bukan Tuhan nak tentukan hidup mati seseorang. Apa yang boleh kita buat adalaha ikhtiar, ikhtiar dan ikhtiar untuk sembuh.

Dan Alhamdulillah Allah hadirkan insan-insan yang kuat berjuang melawan SLE sehingga sembuh sepenuhnya daripada SLE. Subhanallah. Kuat, cekal dan tabah betul. Memang termalu sendiri sebab kita ni baru Allah uji sikit dah rasa down semacam. -_-

Rahsia Sembuh Dari SLE

Impian saya, supaya dapat bantu mereka yang menghadapi penyakit ni untuk sembuh. Sebab saya sendiri pernah rasa macam mana down nya kita bila berhadapan dengan satu penyakit yang pengakhirannya adalah kematian. Allahuakbar.

Masa saya didiagnos SLE dulu, satu je saya pegang. Semua penyakit ada penawar kecuali mati. Cuma masa tu tak jumpa dan kenal lagi dengan Shaklee ni. Sekarang dah tau, jadi tugas saya untuk sebarkan kat semua orang yang perlukan. Bahagia kan kalau dapat bantu selamatkan 1 nyawa? kalau 10? 100?

Pengalaman seorang Master Shaklee yang berjuang melawan SLE yang dihidapi sehingga sembuh, merupakan perjalanan yang penuh liku. Namun Alhamdulillah diakhirnya ada kemanisan yang beliau dapat.

 

rawatan penyakit sle

Mereka berdua adalah SLE survivor.

SLE ni penyakit Autoimmune. Iaitu sistem immune badan yang sepatutnya melindungi badan, tapi bertindak sebaliknya iaitu menyerang badan kita semula.

Doktor kata, sakit ni tiada cure.

Di awal waktu, hampir pokai Ibu Master Daniel belanjakan wang untuk merawat penyakit anaknya (Master Daniel).

Beliau disahkan menghidap SLE pada usia 16 tahun.

Ibu beliau telah mencuba pelbagai cara untuk mengubati penyakit serta mencuba pelbagai suplement, namun tidak berhasil.

Kemudian, ibunya memberanikan diri ber-ikhtiar dengan Shaklee selepas diperkenalkan oleh seorang Doktor (kemudian menjadi upline mereka)

Pada tahun 2007, result menunjukkan Master Daniel disahkan negatif SLE.

Ibu mana yang tidak gembira.

Dan, dengan membantu orang yang mempunyai sakit yang sama, Master Daniel terus berkongsi dan akhirnya mencapai impian melalui Shaklee.

Pada usia 22 tahun beliau menjadi Master Coordinator dengan hanya membantu orang lain untuk lebih sihat.

kisah penghidap sle

 

pengalaman sle

 

rawatan alternatif SLE

Pun begitu.

Ada juga yang sebut, 1 orang yang sembuh dari Sle dengan Shaklee doesnt mean yang sejuta orang lain akan sembuh juga. Ya memang betul. Totally agree. Sebab kuasa nak bagi sembuh tu bukan vivix Shaklee ni, tapi Allah. Vivix hanya sebagai ‘alat’ atau asbab saja.

Namun apa salahnya kita ikhtiarkan? Ini halal. Semulajadi. Daripada tumbuhan yang Allah ciptakan pada manusia. Kalau sihat selepas amalkannya, mashaAllah sujud syukuuuur selalu. Itulah nikmat Allah yang kita idamkan selalukan. Mahu sihat. Mahu kaya. Mahu bahagia.

Harganya?

Tak semahal nikmat sihat yang kita mahukan.

Sebotol hanya berharga serendah RM 475 sahaja. Pembelian 2 botol lebih jimat kerana anda akan terus mendapat keahlian percuma, harga ahli dan bonus cash.

Saya amat berbesar hati untuk membantu anda. Namun pilihan bukan ditangan saya, hanya ditangan anda. Kalau anda juga berbesar hati dan berlapang dada untuk saya bantu, terus contact saya ditalian 018-3164133 dan sampaikan hajat hati anda. Saya bantu anda dengan eksklusif konsultan dan cara pengambilan yang betul berkaitan masalah anda. 🙂

Mahu order sendiri dan dihantar terus ke depan pintu rumah anda, boleh klik SINI.

Penjual Vitamin Bertauliah,

ummuayyash.com

 

Ummu Ayyash | Zulaikha Ali (SID 1075383)

FB : Zulaikha Ali

FB PAGE : UmmuAyyashDotCom

018-3164133

sakieenah@yahoo.com

Pengedar Shaklee Kawasan Muar

Luar dari kawasan Muar boleh gunakan perkhidmatan POSLAJU/GDEX/CITYLINK untuk penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei dan Singapore.

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Discussion2 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge