Petua Atasi Tumit Pecah Dengan Mudah

4

Tumit yang merekah, walaupun tumit tu tak terlihat dan selalu dipijak-pijak, tapi wanita meang runsing juga kalau tengok tumit yang pecah merekah..kan? Baik muda atau tua, kaum ibu, semuanya tak terlepas dari masalah ni.

runsing tumit merekah
runsing tumit merekah

Biasanya terjadi rekahan tersebut di bahagian tumit je, tapi ada juga yang berlaku disekeliling kaki akibat kekurangan air dalam badan. Bila air kurang dalam badan, ianya mengakibatkan kulit menjadi terlalu kering. Maka bahagian ini akan mengeras dan akhirnya pecah dan merekah.

KENAPA WANITA RISAU REKAHAN DI TUMIT?

Biasanya wanita ini sinonim sangat dengan kecantikan. Semua part body mesti dibelai dan diberi perhatian supaya takde satu pun yang kelihatan ‘hodoh’. Sebab penampilan diri mereka itulah akan mencerminkan diri mereka sebenarnya… kan wanita?

JANGAN RUNSING!

Kulit kering dan rekahan di tumit masih boleh dirawat dengan enggunakan produk yang betul serta penjagaan rapi. Kalau anda rajin, anda boleh cuba beberapa petua tradisional di bawah :

1) Lumur asam jawa di bahagian tumit, kemudian rendamkan kaki seketika didalam air suam yang berisi garam bukit

2) Geselkan tumit kaki pada rumput yang masih berembun di waktu pagi. Lakukan setiap hari sehingga puas hati.

132760819757260428

3) Lenyek tumit atau bahagian kaki yang merekah dengan beberapa butir nasi yang masih suam. Lakukan setiap hari untuk hasil yang memuaskan. (Tak sanggup buat yang ni, rezeki ooo.. )

4) Gosok bahagian yang pecah dengan batu sungai, ia dapat menanggalkan sel kulit mati dan melicinkan bahagian ini.

5) Gosok tuit pecah dengan bwang merah.

bawang-merah3

6) Sapukan dengan minyak masak.

Haaa.. inilah petua tradisional nak hilangkan rekahan di tumit tu. Bila tengok satu-satu, memang tak rajinla saya nak buatnya..hehe.

Jadi, saya ada pilihan lain yang lebih CEPAT, MUDAH dan BERKESAN 🙂

YA.

KRIM MULTI-PURPOSE HERBALBLEND SHAKLEE pilihan saya yang selamat, semulajadi dan berkesan! Bukan saya je guna, baby saya yang comel tu pun saya bagi guna krim ni.. selamat, NO WORRY!

paraben free (1)

BERAPA LAMA TEMPOH PENGGUNAAN ?

Dengan kapasiti 113mg per tiub, krim ni boleh digunakan untuk tempoh yang lama.. Satu tiub tu kalau anak saya je yang pakai boleh tahan 2 hingga 3 bulan mengikut penggunaan. Memang rasa jimat dan sangat berbaloi sebab tak perlu nak risaukan kimia ke apa. Sangat selamat dan seronok digunakan. Harga sangat murah pulak tu!

FUNGSI HERBALBLEND MULTI-PURPOSE CREAM

1) Melembutkan tumit kasar/pecah
2) Membantu hilangkan ruam susu/ruam panas/ruam lampin
3) Bantu hilangkan luka dan atasi eczema
4) Membantu melegakan gigitan serangga / nyamuk
5) Membantu atasi masalah kulit gatal
6) Sangat sesuai dijaikan sebagai losyen harian
7) Membantu hilangkan parut chicken pox

tumit pecah

KEISTIMEWAAN HERBALBLEND

1) Dingin pada kulit
2) Ekstrak herba semulajadi
3) Tidak berminyak
4) Mudah meresap
5) Aroma menyenangkan
6) Mudah digunakan
7) Mudah dibawa
8) Sesuai untuk semua golongan
9) Dijamin berkesan
10) Halal
11) Tanpa paraben dan steroid

Best ke best? 😀

Memang banyak manfaat Herbalblend ni, yang penting ianya selamat untuk anda sekeluarga 🙂

Produk ini sangat laris dipasaran dan beberapa kali habis stok satu Malaysia. Untuk tempahan segera boleh terus hubungi saya di talian whatsapp 018-3164133 (Zulaikha Ali).

Semoga ianya bermanfaat untuk anda !

 

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Discussion4 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge