Rahsia Awet Muda, Kulit Dan Minda

0

Assalamualaikum.

Syukur.

8 Disember tempoh hari dapat sertai kelas nutrisi yang dihandle oleh Nutritionist Shaklee, Sarah yang cun dan jelita 🙂 Topik haritu memang sangat best, “Rahsia Awet Muda — Kulit dan Minda”.

Selama ni memang tanpa sedar saya sendiri dah ‘pandang rendah’ dengan salah satu produk yang bagi saya sebenarnya sangat murah, tapi kebaikannya MashaAllah hebat. Rupanya kebaikan Lecithin pada ibu hamil, ibu menyusu dan semua golongan sangat banyak.

Mari kita tengok satu-satu apa yang Sarah bongkarkan pada malam tu yang buatkan saya tak sabar-sabar nak telan Lecithin masa tu juga 😀

8 Rahsia Awet Muda, Kulit Dan Minda Dengan Lecithin

lecithin1

APA ITU LECITHIN ?

Asasnya, Lecithin berfungsi sebagai ‘pemecah lemak‘ (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

KANDUNGAN LECITHIN

# Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet pemakanan harian .

# Kolin – satu komponen neurotransmitter.

# Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.

# Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.

 

Ada 8 rahsia yang Nutritionist Sarah sampaikan pada malam tu, macam mana Lecithin boleh bantu berikan kesihatan dan kecantikan pada kulit dan minda kita. Jom teliti satu-satu :

 

Rahsia 1# Lecithin melindungi hati kita.
Lecithin  boleh menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Yang seronoknya ia juga boleh membantu memulihkan kesihatan hati. Ada masalah hati berlemak memang elok amalkan lecithin dan Dtx Complex.

 

Rahsia 2# Memecahkan lemak dan kolestrol

Lecithin bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah, pengambilan tambahan membantu memecahkan lemak dan merendahkan paras kolestrol dalam badan kita.

 

Rahsia 3# Melangsingkan dan Menghalang obesiti.

Kalau kita ambil Lecithin dalam kuantiti yang betul  maka makin cepatlah pembakaran lemak degil dalam tubuh kita berlaku. Lepas tu inshaAllah selim secara sihat  tanpa penyakit kerana ianya seimbang dengan tubuh badan kita.

 

Rahsia 4# Mencantikkan otot dan kulit.

Yang ini info paling tak sangka, kalau tau dari dulu memang takkan miss lecithin ni tau. Lecithin bantu cegah kulit bersisik/kering terutama yang kerap menggunakan aircond. Lecithin boleh melembabkan serta menghaluskan kulit supaya kulit kita jadi cantik, juga boleh aktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan! Rugi tau lambat ambil lecithin 😀

 

Rahsia 5# Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress

Kolina yang terkandung dalam lecithin Shaklee akan berfungsi sebagai penghantar/agen saraf kranial yang boleh kuatkan daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress.

 

Rahsia 6# Menghalang tekanan darah tinggi

Lecithin boleh menghalang arterioklerosis, menggalakkan peredaran darah. Maknanya Lecithin menghalang darah daripada tersekat atau tersumbat. Boleh juga untuk mengatasi masalah prostat lelaki.

 

Rahsia 7# Mengurangkan sakit ketika Haid dan Menopouse

Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala-gejala menopause.

 

Rahsia 8# Mengurangkan dan melegakan bengkak susu Ibu Bersalin

  • Lecithin membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat.
  • Lecithin membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu.
  • Lecithin membantu ibu mengatasi masalah lupa atau “short memory” yang biasa dilalui selepas melahirkan.
  • Lecithin membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susu ibu untuk perkembangan otak bayi

 

Lihat Hasil Dan Testimoni Mereka :

TESTIMONI 1

lec-7

TESTIMONI 2

LECITHIN-TESTI3

TESTIMONI 3

lecitin-testimoni5

TESTIMONI 4

testimoni lecithin 1

Ada tip dan cara pengambilan terbaik yang Nutritionist beritahu untuk dapatkan kesan yang best seperti yang diidamkan, especially yang target nak turunkan berat badan dan berketrampilan baru menjelang tahun baru 2016 ni.

BERAPA HARGANYA ?

Macam saya beritahu kat atas, harga sebotol Lecithin ni memang murah, hanya Rm 52.50 je sebotol. Tapi best bulan ni sebab ada OFFER Beli 2 dapat less 5% dan beli 6 dapat Free 1.

Bertambah murah lagi kalau register ahli terus dapat keistimewaan consult berpanjangan daripada saya 🙂

Kalau nak dapatkan berat yang ideal dan kulit yang cantik menawan di tahun baru, cepat bertindak sekarang hubungi Zulaikha di talian 018-3164133 untuk tempahan dan maklumat lanjut.

Ataupun kalau nak buat tempahan online sendiri pun boleh, lepastu contact saya terus untuk dapatkan tip best dan cara makan ya. =)

 

order-BUTTON

 

Salam Sayang,

Ummu ‘Ayyash | Zulaikha Ali (ID 1075383)
 018-3164133
 sakieenah@yahoo.com
Pengedar Shaklee Kawasan Muar
 Luar dari kawasan MUAR, boleh gunakan perkhidmatan POS LAJU/GDEX untuk penghantaran

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge