Rawatan Semulajadi Cyst Dan Fibroid Pada Wanita

0

Assalamualaikum

Zaman kini memang semakin ramai wanita yang terdedah kepada penyakit cyst dan fibroid, hatta yang mengandung pun tak terkecuali. Ada seorang kawan KakZue yang alami cyst semasa hamil, alhamdulillah dengan ikhtiar semulajadi ni cyst beliau semakin mengecut.

Apa Itu Cyst?

Cyst ni secara mudah fahamnya, ia macam jerawat dalam badan kita. Ia boleh jadi kepada orang lelaki dan orang perempuan dan di mana- mana bahagian badan. Tapi ia boleh membesar dan mengganggu sistem tubuh.

Jadi cyst bukan setakat boleh jadi di ovari, tapi juga pada paru-paru, buah pinggang dan pankreas.

Tapi hari ni saya akan kongsikan mengenai cyst pada sistem peranakan wanita,  iaitu ovarian cyst.

Antara petanda anda mungkin ada cyst yang kritikal adalah bila period anda mula terganggu.

Ikuti pengalaman Puan Ija mengatasi masalah period beliau yang tak datang selama setahun!

 

Ovarian cyst dan fibroid ni kedua-duanya sama iaitu sejenis ketumbuhan.

Bezanya,  fibroid ni terdiri dari tisu yang padat dan hanya berada pada rahim. Tapi ovarian cyst terdiri dari cecair atau semi-solid dan berada dalam ovari.

 

Fibroid dan Cyst berbeza, namun kesan mereka lebih kurang sama

Punca Ovarian Cyst Dan Fibroid Pada Wanita

Ovarian cyst dan fibroid terjadi disebabkan tubuh wanita terlebih hormon estrogen, dan kekurangan hormon progesteron. Senang cerita, hormon tak seimbang.

Hormon estrogen boleh jadi terlalu banyak disebabkan beberapa faktor termasuk, kehadiran xenoestrogen atau kata lain, hormon yang menyerupai estrogen (xeno).

Xenoestrogen menyebabkan hormon estrogen menjadi lebih banyak dari progesterone.

Xeno ni terhasil daripada toksin disebabkan kegunaan harian yang melibatkan BPA (plastik) , Pthalates yang digunakan secara meluas untuk menghasilkan barangan plastik seperti bekas makanan plastik, bekas minuman plastik dan Paraben yang digunakan sebagai pengawet di dalam kosmetik dan makanan.

Pendek kata, memang hampir mustahil untuk kita elak kewujudan xenoestrogen di dalam tubuh sebab seharian kita pasti akan guna plastik- air mineral kan dalam botol plastik, pasti akan makan makanan luar atau minuman yang mengandungi bahan pengawet.

Bagaimana Vivix dan GLA membantu Cyst dan Fibroid?

Sebenarnya Vivix dan GLA adalah suplemen ataupun vitamin. Bukan ubat dan pastinya Vivix dan GLA tidak mengandung bahan terlarang seperti dadah. Iaitu di mana boleh bagi kesan buruk pada badan untuk jangka masa panjang kan.

rawatan cyst semulajadi

Vivix

Kandungan Vivix yang sangat tinggi antioksida membantu memperbaiki sel sel badan yang telah rosak dan tidak mempu berfungsi sepenuhnya.

Dan paling penting, Vivix membantu untuk buang kandungan toksin yang sangat-sangat tinggi di dalam organ hati, ginjal dan juga buah pinggang.

Vivix bertindak untuk cuci ataupun sebagai agen detoks keseluruhan badan termasuk saluran darah kita.

Vivix juga bertindak untuk meningkatkan tenaga kepada sel sel badan yang telah lemah. Dengan pengambilan ubat tahan sakit yang terlalu banyak, memang akan menyebabkan sel badan merosot sekaligus menganggu sistem dalam badan.

GLA Compleks

Iaitu asid lemak Omega 6 yang sangat penting untuk mengawal hormon dalam badan wanita iaitu hormon prostaglandin. Hormon prostaglandin diumpamakan seperti ketua ataupun ‘ibu’ segala homon dalam badan.

Bila terjadi cyst ataupun fibroid ini, paling ketara adalah hormon dalam badan tidak stabil dan tidak menentu hinggakan sampai bleeding tidak henti kan.

GLA bertindak bantu untuk stabilkan semula sistem hormon dalam badan dan pastinya membantu untuk menghalang kanser terjadi.

Keberkesanan Vivix dan GLA Shaklee

Bukan setakat Vivix dan GLA sahaja tetapi set vitamin Shaklee memang diperakui hinggakan ada landmark study.

Malah doktor sendiri memperakui keberkesanan vitamin Shaklee kan.

vitamin shaklee ok ke

TESTIMONI :

cara kecutkan cyst dan fibroid

“Alhamdulillah, Fibroid dah mengecut dari 7cm ke 3cm.. doktor cakap ni normal”

Berbaloi pelaburan wang ringgit dengan hasil yang diterima.

Harga untuk set ini hanya RM 566.25 dan anda akan mendapat harga yang lebih jimat sekiranya terus mendaftar sebagai ahli 🙂

Bagi anda yang sudah lama menderita penyakit cyst atau fibroid ini dan ingin mencuba rawatan alternatif, klik Zulaikha 018-3164133 sekarang! KakZue akan bimbing anda cara pengambilan yang betul agar ianya lebih berkesan dan kesihatan anda akan dapat dikembalikan!

Atau anda boleh terus klik pada gambar dibawah untuk membuat pembelian secara online. Guna kredit kad pun boleh 🙂 Terus hubungi saya selepas membuat pembelian untuk menerima konsultasi eksklusif♥

 

esell-shaklee-logoa2PNG

 

Sharing Is Loving,

UmmuAyyash

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge