Review : Homestay Area Cheras Paling Memukau Dengan Harga Berpatutan

0

Assalamualaikum

Hujung minggu lepas akak ada team building dengan business partner yang komited nak bina bisnes mereka. Dan mentor akak cadangkan kita buat team building ni di homestay.. cuma awal-awal tu tak decide lagi kat area mana. Last minute cari, jumpa la homestay area Cheras yang menepati piawaian mentorku itu. As i expected …

Seperti yang akak jangka, expectation┬á mentorku itu sangatla ku fahami sebab kalau masuk rumah beliau pun dah macam duk kat IKEA, hehe. Bila beliau hantar je gambar homestay di area Cheras yang bakal kami menginap didalam whatsapp group, makin kuat pula driver kereta ni tekan minyak sebab nak cepat sampai. ­čśé

Review : Homestay Area Cheras Paling Memukau Dengan Harga Berpatutan

Saat melangkah masuk ke homestay ni, macam tak sangka dalam Cheras ni ada homestay yang memukau sebegini. Ya ampun, memang menepati ciri rumah idaman seorang surirumah yang bekerja dari rumah! Eh, ada kaitan ke entah?

Kejap akak tayang sikit view indah dalam homestay kat area Cheras ni. Lupa nak sebut, nama homestay ni Homestay Adelia. Cantik nama secantik rumahnya.

Melangkah masuk ke bahagian laman je dah buat hati tak sabar nak tengok bahagian dalam
Melangkah masuk ke bahagian laman je dah buat hati tak sabar nak tengok bahagian dalam

 

Homestay area cheras
English style, akak sukaaaa amat!

 

Masuk-masuk tak berkelip mata. Haha
Masuk-masuk tak berkelip mata. Haha

 

Ruangan tangga dia nampak sangat menarik tau
Ruangan tangga dia nampak sangat menarik tau

 

Ruangan yang paaaaaaling kitorang berebut nak bergambar. Siap tunggu turn lagi huhu
Ruangan yang paaaaaaling kitorang berebut nak bergambar. Siap tunggu turn lagi huhu

 

Dapur lengkap ada semua. Tapi kitorang tak guna sebab makan order je.
Dapur lengkap ada semua. Tapi kitorang tak guna sebab makan order je.

 

Dapur dia boleh buat sel dna mak-mak bergetar. Memang puashati kalau dapat dapur camni tau..
Dapur dia boleh buat sel dna mak-mak bergetar. Memang puashati kalau dapat dapur camni tau..

 

Master bedroom. Besar dan luas. Lengkap aircond. Memang berbaloi
Master bedroom. Besar dan luas. Lengkap aircond. Memang berbaloi

 

Bilik lain. Ada lagi satu bilik siap ada meja SOHO tau. Nanges tengok sebab betul-betul macam rumah impian akak
Bilik lain. Ada lagi satu bilik siap ada meja SOHO tau. Nanges tengok sebab betul-betul macam rumah impian akak

 

Bilik air luasss dan cantik. Selesa sangat. Ada 2 bilik air tingkat atas, 1 tingkat bawah (kecil sikit) tapi puashati. Bersih.
Bilik air luasss dan cantik. Selesa sangat. Ada 2 bilik air tingkat atas, 1 tingkat bawah (kecil sikit) tapi puashati. Bersih.

 

Secara jujur dari akak, homestay ni memang sangat sangat sangat recommended kalau korang memang mencari homestay area Cheras, bayaran per night pun Rm 205 je. Berbaloi sangat tau.

 

Suasana tenang je dalam rumah, memang rileks fikiran. Boleh bawa family staycation area Cheras satu dua malam. Hehe.

 

Kalau berminat nak booking, boleh terus klik ke link SINI dan booking cepat-cepat sebelum orang lain ambil tarikh tu. Hihi.

 

Selamat merehatkan fikiran dengan suasana english style yang memukau di Homestay Adelia!

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge