Set Bersalin Dan Menyusu Terbaik Untuk Normal Dan Czer.

0

Assalamualaikum. 🙂

Semasa bersalinkan ‘Ayyash dulu memang tak kenal tahu langsung pasal Shaklee. Pernah dengar namanya, tapi terus anti giler dengan Shaklee tanpa ada inisiatif nak kaji dulu. Huhu.. Benci membuta tuli.. akhirnya diri sendiri yang rugi.

Jadi tak merasalah ambil Set Bersalin Shaklee yang ohsem ni. Maka dalam pantang pun rasa takut nak buang air besar(agak sembelit) , luka pun agak lambat sembuh — ambil masa dekat dua minggu. Alhamdulillah untung susu masih cukup untuk ‘Ayyash, dapat juga buat stok sebelum naik kerja.

TAPI.

LEPAS 6 BULAN.

6 bulan pertama menyusukan ‘Ayyash memang terasa sangat badan letih lesu. Balik kerja terus flat. Fragile betul badan masa tu sebab nak fokuskan breastfeeding ‘Ayyash. Susu cukup, stok banyak, tapi badan sangat letih. Kerja rumah banyak tak setel.. Balik kerja direct bf ‘Ayyash lagi. Bangun pagi dengan badan letih lesu sebab menyusukan dia sepanjang malam. Kuat menyusu betul budak ni ! =P

sleep-deprived-mom

Lepas tu rasa tak tahan dah.. Ada sorang kawan suggestkan ambil Set Menyusu Shaklee. Sebab dia sendiri amalkan dan berkesan sangat kat dia. Kebetulan masa tu pulak mak tengah consume Set Sendi, dan banyak perubahan besar berlaku kat mak. Hilang segala sakit sendi, tangan dah boleh gerak dan mak makin aktif buat kerja harian.

Masa tu baru rasa terbuka hati nak cuba Shaklee. So mulakan dengan Set Menyusu Shaklee. Lebih kurang sama je dengan Set Bersalin. Boleh ambil ikut bajet yang kita ada.. dan yang best tu sebab ada yang sebotol tahan sampai 6 bulan. Lepas 6 bulan baru restock semula.. Wow!!

Lepas 2 minggu amalkan, memang sangat terasa perubahan pada badan. Takde lagi letih lesu, badan makin cergas dan kuat. Buat kerja rumah sampai tengah malam even anak menyusu sepanjang malam. Masa ni rasa teruja sangat sebab tak sangka rupanya suplemen ni sangat membantu.

SET BERSALIN + MENYUSU yang Zue consume 🙂

bersalin2

ESP

 

esp shaklee - Copy

– Susu Soya Protein baik untuk penghasilan susu yang banyak serta tinggi kandungan antibodi.

– Ibu Berpantang dan Ibu Menyusu digalakkan mengambil ESP Susu Soya Protein.

– Pengambilannya sangat membantu dalam pemulihan luka luaran dan dalaman.

– Mencantikkan kulit.

– Memejalkan otot.

– Membantu dalam penurunan berat badan.

– Membantu menambah penghasilan susu ibu. Membekalkan tenaga dan kecergasan badan.

– Stok untuk sebulan lebih.

 

Vitamin C

 

vita-c-plus - Copy

– Mengandungi elemen penyembuhan dan lekatan yang bertindak sebagai pencantum dan penyumbuh luka. – Membaik pulih sel dan tisu yang rosak.
– Meningkatkan imuniti sistem pertahanan badan, faedah ini akan turut mengalir dalam susu badan dan bayi juga akan mendapat manfaatnya.
– Membantu pembentukan kolagen, menganjalkan kulit.
– Mengandungi BioFlavonoid yang berfungsi mencantikkan dan mencerahkan kulit, pengambilan secara konsisten dan berterusan akan mengurangkan stretch marks dan parut. Sebiji Vitamin C bersamaan dengan 7 biji buah oren.
– 180 biji untuk bekalan 6 bulan.

Vitamin B Complex

 

b complex shaklee - Copy

– Berfungsi melegakan sistem saraf dan memberikan ketenangan kepada seluruh sistem badan.
– Mengelakkan stress dan meroyan di kalangan ibu berpantang.
– Membantu meningkatkan pembentukan sel darah merah.
– Menukarkan makanan yang diambil kepada tenaga, ibu akan lebih bertenaga serta menghindari kegemukan sebab kalori dari makanan tidak tersimpan dalam badan.
– Memelihara kulit dan lapisan-lapisan kulit dan menstabilkan penghasilan melanin, hasilnya kulit makin lembut dan cerah.
– Pengambilan yang konsisten akan mengurangkan tanda regangan kulit – stretch marks.
– 120 biji untuk bekalan 4 bulan.

Vitalea

 

Vitalea1

– Sangat penting untuk ibu berpantang.
– Membekalkan 23 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh tubuh tapi sukar di dapati semasa berpantang sebab banyak makanan yang perlu dielakkan.
– Disaluti spirulina yang kaya dengan vitamin dan mineral.
– Mengandungi zat besi, elemen yang paling diperlukan unuk penghasilan darah merah untuk menggantikan darah yang hilang semasa bersalin serta mengelakkan pucat dan tidak bermaya.
– 120 biji untuk bekalan 2 bulan.

Ostematrix

 

ostematrix - Copy

– Ostematrix adalah kalsium.
– Bagi ibu yang banyak mengalami luka jahitan bersalin, selalunya berasa takut, fobia atau kurang selesa untuk meneran, terutamanya ketika ingin membuang air besar mahupun air kecil.
– Pengambilan Ostematrix sangat membantu pergerakan usus bagi menghindari masalah sembelit.
– Melegakan segala kekejangan otot akibat duduk terlalu lama di kalangan ibu berpantang.
– Merehatkan otot dan saraf semasa sedang tidur dan ibu akan berasa sangat segar bila bangun pagi.
– Memenuhi keperluan kalsium untuk tulang, otot dan gigi,mengelakkan kejadian rosak gigi serta kerapuhan tulang.
– Membantu penghasilan susu ibu yang banyak. Perlu diketahui bahawa Kalsium adalah antara komponen yang penting dalam penghasilan susu ibu.
– 120 biji untuk bekalan sebulan.

Lecithin Shaklee

lecithin - Copy

– mengandungi 13 kebaikan untuk kesihatan manusia.
– Mengandungi choline untuk kecergasan akal.
– Ibu yang mengambil Lecithin Shaklee semasa menyusu akan mengalirkan choline yang sangat baik untuk otak kepada bayi yang menyusu.
– Lecithin Shaklee akan memecahkan molekul asid lemak kepada rantaian yang halus dan mudah untuk diemulsi.
– 180 biji untuk belakan sebulan.

Zink

zinc

– paling penting dalam proses pemulihan luka, bersama-sama dengan vitamin C dan Protein.
– Membaik pulih luka jahitan dan kerosakan tisu dalaman.
– Ikan haruan kaya dengan Zink sebab itu pengambilannya sangat digalakkan semasa berpantang. Namun harga ikan haruan yang mahal disesetengah kawasan, sukar diperolehi serta rasanya yang agak hanyir membuatkan pengambilannya sering diabaikan oleh ibu zaman moden ketika ini.
– Oleh itu, pengambilan Zink dalam bentuk tablet adalah solusi yang terbaik. Zink juga sebagai penggalak keinginan seksual, dapat mengatasi masalah kedinginan dalam hubungan intim suami isteri selepas tempoh berpantang.
– 120 biji untuk bekalan 4 bulan.

Alfalfa Shaklee

alfalfa - Copy

– merupakan tumbuhan yang mengandungi terlalu banyak manfaat kesihatan.
– Kaya dengan serat, protein, amino asid, klorofil, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.
– Memerangkap lemak yang telah dicairkan oleh Lecithin dan akan membawa keluar dari badan.
– Juga merupakan galactagogue iaitu herba membanyakkan penghasilan susu ibu.
– 330 biji untuk bekalan 2 bulan 6 hari.

3 Pilihan Set Bersalin Shaklee?

Ada 8 supplement dalam Set Bersalin Shaklee, anda boleh pilih nak ambil semua, atau ambil beberapa sahaja. Kalau tak nak pakai bengkung, ambil lah semua  =)
Pilis pun tak payah =)
Ada 3 pilihan untuk ibu yang nak amalkan Set Bersalin Shaklee. Boleh pilih mengikut bajet anda, atau pilih ikut apa yang anda mahu:

 

Pilihan #1: Set Bersalin Basic

Set-Bersalin-Shaklee-BasicMengandungi 4 supplement penting untuk ibu berpantang; iaitu Zinc, Alfalfa, Ostematrix dan Vitalea. Set ini boleh di ambil oleh ibu-ibu yang bersalin secara normal atau pembedahan.Ia membantu ibu untuk berpantang dengan ceria:

  1. Atasi masalah sembelit
  2. Keputihan yang merimaskan
  3. Rawat luka dalaman dan luaran
  4. Bantu ibu cergas bertenaga walaupun dalam pantang
  5. Kurangkan bacaan kuning jika baby jaundice
  6. Bantu kecutkan rahim
  7. Kurangkan lenguh badan dan sakit pinggang

 

Pilihan #2: Set Bersalin Shaklee Extra Milk

 

Set-Bersalin-Shaklee-Extra-Milk-Banyakkan-Susu

Set ni mengandungi 7 supplement penting untuk ibu berpantang. Ada tambahan ESP, Vitamin C dan B Complex istimewa untuk membantu ibu berpantang kekal ceria bertenag dengan susu melimpah ruah sampai memancut-mancut.

Beliau ibu berkerjaya tapi berazam nak susukan anak sehingga 2 tahun. Saksikan apa yang beliau lakukan..

Pilihan #3: Set Bersalin Shaklee Exclusive (Khas Untuk Kurus)

Set-Bersalin-Shaklee-Exclusive-Premium

Set ini mengandungi 8 jenis supplement, eksklusif untuk ibu yang nak kembali kepada figur asal macam sebelum mengandung

Pertambahan Lecithin yang bantu pecahkan lemak. Lemak yang dipecahkan akan diangkut keluar oleh Alfalfa.

ESP pun bantu misi slim ibu berpantang. ESP bantu kawal rasa lapar ibu di samping menguatkan otot yang digunakan untuk membakar lemak jahat dalam tubuh.

Jangan risau, baby tak kurus lah, makin montel lagi ada. Sebabnya lemak yang dipecahkan adalah lemak jahat. Lemak baik yang diperlukan oleh badan akan maintain.

TESTIMONI SET BERSALIN SHAKLEE

TESTI-SET-PANTANG10

 

testimoni-set-bersalin

 

testimonial-shaklee

 

testimoni set pantang 1jpg

 

testi - set bersalin

 

luka-lepas-bersalin

 

pantang shaklee

 

 

pantang-1

 

SEO-2

 

images

Ibu ini hilang 20kg selepas mengamalkan Set Bersalin Shaklee! =)

Macam Mana Nak Order Set Bersalin Shaklee?

Untuk yang berminat nak berpantang dengan Set Bersalin Shaklee, boleh ikuti 3 langkah mudah di bawah.

Langkah #1:

Buat bayaran ke salah satu akaun berikut:

Akaun Maybank 1512 2101 3826 (Zulaikha Ali)

Akaun CIMB 7612660371 (Zulaikha Ali)

Harga untuk setiap Set Bersalin adalah seperti di bawah:

Set Bersalin Asas: RM 247.25

Set Bersalin Special Extra Milk: RM 543.50

Set Bersalin Special Exclusive: RM 596

Oh, kalau nak lagi jimat, boleh daftar terus jadi ahli Shaklee dengan yuran hanya RM79.50 untuk seumur hidup. Terus boleh dapat penjimatan sehingga 25%.

Langkah #2:

SMS atau WhatsApp ke 018-3164133 maklumat berikut:

  1. Nama Penuh
  2. Alamat Untuk Penghantaran
  3. No Telefon

Langkah #3:

Tunggu Set Bersalin Shaklee anda sampai terus ke rumah anda. Penghantaran akan dibuat menggunakan Poslaju, Gdex ataupun CityLink dan biasanya memakan masa 1-3 hari bekerja. Paling lewat pun, 5 hari bekerja.

Jom Berpantang Dengan Set Bersalin Shaklee!

Pantang2

Alhamdulillah, lepas Zue sendiri rasa kesan yang sangat best sehingga dapat breastfeed ‘Ayyash sehingga hampir dua tahun(bulan depan 17 Mei 2015), Zue dah nekad nak ambil Set Bersalin Exclusive Shaklee untuk second nanti ^__^

Sampai bila-bila pun boleh ambil , untung!

Ok mommies, ada pertanyaan terus hubungi Zue ya! Onle the best for only you 🙂

Salam Sayang dan Jumpa lagi 🙂

Ummu ‘Ayyash

Shaklee ID 1075383

sakieenah@yahoo.com

018-3164133

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge