Set Mandian Baby Organik Paling Selamat Untuk Permata Anda

0

Wahhhhh..mak is terujaaaa sangat bila Shaklee announce yang set mandian baby organik akan mula masuk pasaran akhir November ni. Tak sabar mak nak mandikan hero-hero dengan set mandian baby organik ni.

Masa anak sulung tak pernah berkisah nak cari set mandian baby organik ni, masa tu memang tak reti langsung lagi bab-bab organik ni sampailah kenal dengan Shaklee. (seriously!) Lepastu anak kedua pulak ada mild eczema yang buatkan hati mak terhiris hari-hari sebab tengok kulit dia yang sangat rapuh tu. Kasihan anakku …

Anak ketiga mulalah search set mandian baby organik. Ada banyak juga pilihan tapi hati mak masih ragu-ragu nak cuba.. tiba-tiba dengar ura-ura Shaklee nak bawak masuk set mandian baby organik ni ke pasaran Malaysia. Melompat bintanglah masa tu..hoyeah! Rasa tak sabar sangat nak lumur badan diorang dengan sabun mandi organik.

PERKENALKAN SET MANDIAN BABY ORGANIK – SEMULAJADI, SELAMAT & BERKESAN

  1. Set Mandian Baby Organik – Massage Oil

set mandi baby organik

 

Minyak urut baby yang lembut dan organik ni mengandungi organic sunflower oil, lavender, and chamomile sangat membuatkan baby tenang dan nyaman. Ianya 100% semulajadi dan mengandungi 73% bahan yang organik.

  • 99% Natural
  • 73% Organic ingredients
  • Formulated with organic sunflower oil, lavender and chamomile.

 

2. Set Mandian Baby Organik – Gentle Wash

 

set mandian baby organik selamat

 

Sabun untuk bayi biasanya yang murah tu tak bagus sebab terlalu banyak bahan kimia memudaratkan macam 1,4-dioxane yang merupakan bahan yang karsinogen (penyebab kanser). Sabun bayi organik ni diformulasikan supaya sesuai sangat dengan kulit bayi yang lembut dan sensitif. Ianya 76% organik termasuklah lavender dan chamomile yang menenangkan. Ia juga seimbang dari segi pH nya.

  • 99% natural
  • 76% organic ingredients
  • Organic aloe base produces mild lather
  • Organic lavender soothes
  • Organic chamomile calms and relaxes
  • Non-irritating, no-tears formula
  • Pediatrician tested
  • Clinically tested
  • Sensitivity tested
  • ph balanced
  • Hypoallergenic
  • Contains no parabens or SLS (sodium lauryl sulfate)
  • Contains no 1,4-dioxane or formaldehyde
  • No artificial colour or fragrance added

 

3. Set Mandian Baby Organik – Soothing Lotion

 

set mandian baby organik3

 

Produk lotion @ losyen baby semulajadi dan organik ni dirumus khas dengan bunga matahari organik dan minyak bji jojoba organik bersama shea butter. Ada wangian lavender, chamomile, rosemary dan minyak vanila untuk membuatkan kesan tenang pada yang menggunakannya. Losyen ini 99% semulajadi dan 87% mengandungi bahan-bahan yang betul-betul organik.

Bukan sahaja sesuai untuk baby dan bayi yang kulit halus. Malah sesuai untuk mereka yang ada eczema dan juga kulit yang sensitif yang memerlukan penjagaan kulit yang betul-betul organik.

  • 99% natural
  • 87% organic ingredients
  • Organic sunflower seed oil and shea butter moisturize
  • Organic lavender and chamomile oils calm and relax
  • Pediatrician tested
  • Clinically tested
  • Sensitivity tested
  • pH balanced
  • Hypoallergenic
  • Contains no parabens or SLS (sodium lauryl sulfate)
  • Contains no 1,4-dioxane or formaldehyde
  • No artificial colour or fragrance added

 

sabun mandi baby organik

 

TAHU TAK?

 

Dalam sabun mandian biasa terdapat sodium lauryl sulfate. Apa tu?

Sodium lauryl sulfate (SLS) adalah ejen pembersih yang murah, berkesan mencuci dan sangat cepat hasilkan buih. Siapa tak seronok main buih kan. Sebab tu SLS ni ada dalam sabun, syampoo, buih mandian, dan juga ubat gigi. Untuk pencuci kereta, pencuci lantai, lagi laaaa tinggi kepekatan SLS ni.

Lagi-lagi kulit baby yang sensitif dan juga baby yang ada alahan. Ini lagi lah sensitif terutamanya pada produk yang mengandungi bahan berikut:

  • sodium dodecyl sulfate

  • lauryl sodium sulfate

  • sodium n-dodecyl sulfate

  • lauryl sulfate sodium salt

    set mandian baby organic

 

Set ini hanya berharga RM 382 sahaja dan stok adalah terhad.

Dapatkan segera sebelum kehabisan šŸ™‚

 

Whatsapp Zulaikha di talian 018-3164133 untukĀ tempahan dan maklumat lanjutā™„

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge