Shaklee : Kenapa Saya Berubah Hati?

2

Kalau anda juga ada pengalaman macam saya, sesuailah anda baca ni 🙂

*************************

berubah hati

Pertama kali dengar nama dia, terjentik rasa ‘alergic’ dan erkkkk.. meluat habis. Benci yang tak tahu punca. Entah kenapa, anti sungguh hati dengan makanan tambahan yang digembar-gemburkan orang sangat bagus dan berkhasiat tu. Ehhhh, siap boleh sihat sembuh macam-macam penyakit. Huh.

Namun yang pelik kenapa pulak diri sendiri malas nak korek info betulke kontroversi dan cakap-cakap orang pasal makanan tambahan yang femes ni. Tulahkan. Benci sangat tanpa usul periksa. Tiba-tiba terjatuh cinta.

Bagaimana Boleh Berubah Hati?

Ni yang nak stori ni..

Memang saya akui, dulu dengar nama diapun tak boleh. Rasa ape entah. Tak suka betul.

Alkisahnya.. Mak sakit sangat sendi lengan sampai nak angkat tangan pun tak boleh. Apatah lagi nak angkat benda-benda lainkan. Sakit. Terlalu sakit.

Sampaikan mak pergi klinik, makan macam-macam ubat (d*d*h) dari yang biasa-biasa kepada ubat yang paling kuat, pun tak jalan. Nak katanya, Allah nak buka hati ni, adik ipar cadangkan try set sendi Shaklee ni. Mulanya saya acuh tak acuh je. Yelah,hati tak gemar. Huhu. Namun sebab tak sampai hati tengok mak sakit lama-lama, dan mak sendiri nak cuba set tu.. maka mak pun cubalah.

SET SENDI

Subhanallah.

Amazingly.

Saya tak sangka…

3 hari lepas mak makan set sendi tu, tangan mak dah boleh angkat dan hilang rasa sakit. Masa tu mak ambil Omega, Advanced Joint Health dan Ostematrix. Masa tu baru rasa dush dush dush dalam hati. Terkedu kejap. Macam Wow sangat sebab tak percaya mak dah ok.

Apa lagi, mak pun suruh saya terus join member. Jadi ahli. Senang mak nak beli dengan harga ahli, tak payahla order dengan orang lain lagikan. Kebetulan pula masa tu memang saya tengah survey macam-macam bisnes untuk buat side income (masa tu kerja mengajar).

cara join ahli shaklee

Mungkin ini jawapan Allah atas istikharah dan solat hajat saya, Allah beri saya bisnes Shaklee ni sebagai jawapan kepada doa saya hari-hari mintak Allah mewahkan rezeki saya supaya saya dapat bantu suami, mak ayah adik beradik dan jemaah juga…

Dan…

Sekelip mata berubah hati.

Dari benci kepada sayang.

Dari tak kenal kepada cinta.

Langkah demi langkah saya aturkan dalam bisnes ni, macam-macam yang saya belajar. Adakala benda yang saya tak sangkapun boleh dapat melalui bisnes ni. Speechless. Rasa Allah jawab semua permintaan saya dengan bisnes yang satu ini.

Banyak lagi nak cerita, nanti saya sambung dalam entri yang lain na. Hihi. Banyak pengajaran untuk diri sendiri, antaranya jangan benci pada benda yang kita sendiri tak kenal dan tak tahu.. Kajilah dulu kalau benci sangatpun. Orang kafir yang benci Islam, kaji punya kaji sampai boleh peluk agama Islam.

Alhamdulillah ‘ala kulli hal =)

Nak join member Shaklee dan jana income 4,5,6 angka sebulan hanya dari rumah?

Boleh terus contact Zulaikha ditalian 018-3164133 atau klik sini dan terus register!

 

Ummu Ayyash | Zulaikha Ali

FB : Zulaikha Ali

FB PAGE : UmmuAyyashDotCom

018-3164133

sakieenah@yahoo.com

Pengedar Shaklee Kawasan Muar

Luar dari kawasan Muar boleh gunakan perkhidmatan POSLAJU/GDEX/CITYLINK untuk penghantaran

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Discussion2 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge