Suplemen Tingkatkan Imun Badan Untuk Mereka Yang Kerap Demam Dan Selsema

0

Vitamin C tergolong dalam kumpulan vitamin larut-air bersama dengan vitamin B. Ia tidak boleh disimpan di dalam tubuh malah sangat diperlukan oleh tubuh badan setiap hari untuk:

 • Menghasilkan kolagen, komponen protein yang penting dalam pembinaan struktur sel tisu organ
 • Membina struktur tulang, gigi dan sel darah merah sihat
 • Mekanisme penyerapan nutrien penting lain seperti zat besi

vitamin c shaklee

Diciptakan khas dengan teknologi pelepasan secara berperingkat atau “Sustained Release” yang bermaksud membekalkan vitamin c secara berterusan dalam selang masa 5 hingga 6 jam bagi memberi bekalan yang cukup dan berperingkat untuk keperluan sistem tubuh seharian.

Sustained Release Vita-C Plus menjadikan sumber vitamin C dapat dibekalkan dengan mudah, berkesan dan berterusan, menjadikan ia yang terbaik di pasaran.

Proses semulajadi pelepasan secara berperingkat dalam Sustained Release Vita-C™ Plus terbukti berkesan dan diuji secara klinikal terhadap manusia – tidak melibatkan ujikaji terhadap haiwan.

Kajian menunjukkan sejenis gum semulajadi dan wax yang terkandung dalam Sustained Release Vita-C™ Plus berkesan memberikan sifat pelepasan vitamin C secara beransur-ansur ke dalam sistem tubuh.

“Semulajadi” Ada Tertera Pada Label

vitamin c paling bagus

Rujuk pada label botol Sustained Release Vita-C™ Plus anda; selain gum dan wax dari sumber tumbuhan semulajadi, ia juga mengandungi unsur sumber semulajadi lain seperti rosehips dan bioflavanoid complex (lemon, oren, grapefruit dan hesperidin complex) termasuk minyak grapefruit.

Suplemen Tingkatkan Imun Badan Untuk Mereka Yang Kerap Demam Dan Selsema

8 Manfaat Sustained Release Vita-C Plus

 1. Membantu pembinaan kolagen – membantu penghasilan hydroxyproline dan hydroxylysine untuk mengikat molekul pembentukan kolagen; penting untuk memperbaiki dan memelihara sel kulit termasuk kesihatan gigi dan tulang rawan
 2. Membantu menguatkan sistem imun – Membantu melindungi tubuh daripada jangkitan bakteria dan virus, serta memelihara kulit daripada kerosakan akibat bahaya sinaran UV.
 3. Membantu fungsi antioksidan – vitamin c merupakan antioksidan yang kuat dan berkesan melindungi tubuh daripada radikal bebas yang boleh mengakibatkan tekanan oksidatif atau kerosakan selular penyebab kanser
 4. Membantu mempercepatkan penyembuhan luka – merangsang pertumbuhan sel-sel baru bagi mempercepatkan tindakan elastik kulit menutup kesan luka.
 5. Membantu kelancaran peredaran darah – Membantu mencegah kerosakan dinding arteri salur darah yang boleh mengakibatkan pembentukan plak, risiko buruk bagi penyakit darah tinggi dan serangan jantung
 6. Membantu kelegaan akibat demam selesema – bertindak sebagai anti-histamine mengurangkan ketidakselesaan simptom akibat demam termasuk inflamasi, hidung berair dan sakit-sakit badan; juga membantu mengurangkan masalah alergi, asthma dan resdung
 7. Membekalkan tenaga – Membantu keseimbangan dalaman tubuh di bawah pelbagai kondisi persekitaran; membantu penghasilan dopamin dalam sistem saraf dan menyokong fungsi adrenal untuk meningkatkan metabolisma tenaga
 8. Membantu mengawal tekanan dan stress – Membantu merendahkan tekanan darah yang mungkin datang ketika marah atau kondisi tertekan serta membantu tubuh melawan stress melalui penghasilan hormon stress dan kortisol

kuatkan imun badan

Nilai Setara Dengan Harga

Kualiti tinggi terunggul vitamin C dalam bahan sumber semulajadi terpilih dan menerusi ujian intensif yang kompleks oleh Shaklee; memberikan anda vitamin C dengan teknologi “Sustained Release” hanya yang terbaik demi kepentingan keseimbangan nutrisi anda.

Sustained Release Vita-C™ Plus juga boleh didapati dengan harga yang sangat kompetetif di pasaran setanding dengan nilai yang ditawarkan. Anda berhak untuk mendapat yang terbaik!

Anda Mesti Cuba!

petua hilangkan selsema

Keperluan vitamin C adalah berbeza bergantung kepada faktor umur dan latarbelakang gaya hidup setiap individu.

Sustained Release Vita-C 500mg memberikan anda keselesaan sumber vitamin C secara beransur-ansur dan berterusan dalam sistem tubuh anda seharian; bunyinya seperti perlukan kajian saintifik sekali lagi.

Buktikan pada diri anda, ambil satu tablet Sustained Release Vita-C™ Plus dan rasakan perbezaannya. Boleh didapati dalam bentuk tablet 180 biji dalam satu botol. Dapatkannya hari ini!

 

ummuayyash order

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge