Tip Bisnes Shaklee : Selalu Cari Jalan, Bukan Cipta Alasan.

0

Assalamualaikum

Ramai orang punya impian dan cita-cita, namun mereka berhenti pada perkataan ‘tapi’.

Itulah yang membezakan antara orang yang berjaya dan orang yang mengalah dalam hidup.

Impian tidak akan menjadi realiti jika tidak diusahakan.

Orang yang berjaya berani mengambil risiko dan keluar dari zon selesa.

Tip Bisnes Shaklee : Selalu Cari Jalan, Bukan Cipta Alasan.

Perkara paling penting bila nak mulakan bisnes, please be stronger than your excuses.

Inilah juga kata keramat yang saya pegang untuk diri sendiri untuk bekerja keras membina bisnes shaklee saya.

Bayangkan, impian nak ada double income atau second income dengan buat bisnes tanpa modal macam Shaklee ni.

Tapi, selalu bagi alasan tak boleh.

Masa kerja, bagi alasan tak sempat, sibuk dengan kerja hakiki.

Masa dah resign, sibuk bagi alasan tak sempat sebab jaga anak.

Bagi alasan anak ramai, anak kecik, anak anak semuanya anak.

Kasihan anak dipersalahkan.

Banyak alasan kita boleh cipta, tapi kalau betul kita serius nak usahakan sesuatu benda,

Dan kalau dia memang betul adalah prioriti kita, kita MESTI akan adakan masa untuk dia juga.

Analogi paling mudah,

Kita dulu kawen dengan husband kita kan.

So kita fokus layan husband, semuanya husband.

Tapi, bila ada anak kecil, husband tetap prioriti kita, dan anak bukan nombor dua.

Tak pernah lagi kot dengar ada yang lupa nak layan suami sebab sibuk layan anak.

Takde,kan?

Macam tu lah juga bisnes Shaklee ni.

Dia macam baby kita yang kita perlu bagi perhatian sampai dia pandai berjalan sendiri.

Haa, masa ni kita just monitor, pantau dan guide dia je.

Seronok kan kalau dapat automate kan bisnes ? Pun ada cara dia,.

InshaAllah akak boleh bantu, akak boleh tunjuk jalan dan cara.

Yang penting, TAK SUKA CIPTA ALASAN ♥

Anda ke orang yang saya cari?

#UmmuAyyashInspiration

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge