Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Tip Bisnes : Usahawan Mesti Ada PHD Untuk Berjaya

0

Dalam bisnes, kita mesti letak target jangka masa pendek dan panjang untuk setiap apa yang kita nak capai. Dan pastinya, kita nak bisnes kita grow dan berkembang sebab itu aalah satu tanda bisnes kita berjaya.

Biasa tak kita dengar, kalau kita nak pergi laju – go alone. Tapi kalau nak pergi jauh – gerak dalam team. Dan dalam bisnes network marketing macam shaklee ni, sangat bagus untuk kita bergerak dalam satu team. Tapi orang yang macam mana yang kita perlu cari untuk jadi ahli team kita?

Bukan Sebarangan Orang

Kalau majikan nak cari pekerja, dia mesti pilih yang bagus-bagus. Ada qualification tertentu untuk penuhi jawatan yang ditawarkan tu. Dan of course kita boleh apply benda yang sama dalam bisnes kita. Pilih orang yang betul untuk kita approach jadi business partner kita.

Macam mana nak pilih?

Nah, boleh guna formula PHD ni.

 

P – POOR

Orang yang miskin biasanya akan push diri dan ada big why yang besar untuk berjaya. Biasanya kalau dapat agen yang macam ni tak kesah apa orang cakap sebab dia tahu dia perlu fokus diri sendiri supaya dapat bebas dari belenggu masalah kewangan.

Orang jenis ni, datang la apa jenis halangan pun tetap dia akan redah.

H – HUNGRY

Orang yang lapar dan dahagakan kejayaan biasanya akan kekal lama dan setia dengan kita. Biasanya orang yang laparkan kejayaan ini akan terus konsisten buat sampai jadi.

Macam mana nak tahu dia hungry? Senang je nak kenal.. kalau dia tak mudah give up, belajar dan terus belajar untuk improve diri, nah..anda telah temui orang yang betul.

Bukan yang asyik nak kena suap je. Dia tahu apa yang dia nak achieve dengan bisnes dia.

D – DESPERATE

Orang yang terdesak biasanya tidak akan duduk dalam zon selesa. Dapat rekruit agen yang macam ini sangat bagus sebab seperti “Cacing kepanasan”.

Dengan ekonomi yang tak menentu, banyak persaingan dalam pekerjaan mereka sangat terdesak nak drive betul-betul bisnes supaya bisnes mereka akan grow dengan cepat.

Tambah lagi satu Formula.

A – ATTITUDE

Ramai yang dah ada PHD tapi kalau tidak ada A mesti fail. Kalau dapat agen yang mempunyai attitude bagus memang rezeki. Antara contoh sikap yang bagus ialah sentiasa proaktif & rajin bertanya. Agen macam ni biasanya tak banyak bagi alasan. Terus buat plan, do & action.

Selepas ini anda semua boleh amalkan formula ini untuk ahli kumpulan anda 😊

Dan..kalau anda seorang yang ada ciri-ciri ni, yess..andalah orang yang kami cari untuk sertai team kami.

Welcome to our family💪

Facebook Comments

I am a wife to a great husband. I am a proud mother to three adorable sons. I am a fulltime work at home mom. I am breastfeeding my 3 sons, and looking forward to breastfeed my next babies. I like to share my little experiences in parenting, breastfeeding, pregnancy because every journey is unique. Bundle of joys, Ayyash, Miqdad & Ubaidah.

Leave A Reply

CommentLuv badge