Youth Shaklee, Skincare Organik Dengan Kesan Yang Cepat

0

Alhamdulillah, harini dah masuk hari ke 9 gunakan produk Youth Shaklee ni, hari-hari jari jemari ni asyikla nak mengusap pipi yang makin moist dan halus. Cewah! Ni bukan overclaim tau. Bagi seorang Zulaikha yang tak reti langsung nak berskincare dan tak heran pasal produk penjagaan kulit muka ni…ini adalah transform menjelang masuknya usia 30an.

Almaklum, kolagen dalam badan dah makin kurang, kulit dah tak anjal dan elastik..kena pilih betul-betul produk yang selamat dan berkesan untuk diri sendiri. Nak bagi yang TERRRRBAIK untuk diri sendiri. Ok jom baca dan kenal Youth ni apa. So lepasni senang la nak risik dan order dengan i kan? hehe

Pengenalan YOUTH Skincare

Satu keterujaan bila Shaklee mengumumkan kemasukan produk skincare Youth Shaklee ke Malaysia. Youth Shaklee terhasil setelah melalui lebih daripada 8 tahun kajian dan sepanjang tempoh kajian ni, Ceo Shaklee — Mr. Roger Barnett sendiri yang guna dulu. Selagi beliau tak berpuashati dengan kesannya, selagi itulah Shaklee teruskan kajian dalam menghasilkan produk premium ini.

Selain itu, Shaklee Youth juga telah diuji oleh pakar Ophthalmologist membuktikan bahawa skincare ini selamat untuk mata, tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif.

Skin Age Index

Skin age index adalah data klinikal daripada 100 orang wanita berusia 20, 30, 40, 50 dan 60 tahun yang dikumpul untuk mengukur tanda-tanda utama penuaan. Setiap kumpulan umur terdiri daripada 20 orang peserta. Peserta bukan hanya terdiri daripada orang putih, malah orang Asia juga ada.

Tanda-tanda penuaan ini diukur berdasarkan 8 kondisi utama kulit :

  • Kedutan kulit
  • ‎Saiz Pori
  • ‎Tona Kulit
  • Keanjalan
  • Tekstur Kulit
  • Hiperpigmentasi
  • Seri Kulit
  • Kekenduran

Skin Age Index sebenarnya bukanlah dibangunkan oleh Shaklee. Sebaliknya ia adalah satu index yang dibangunkan oleh pihak ketiga yakni oleh Pakar-pakar Kulit bertaraf Antarabangsa. Selain daripada Shaklee, pihak ketiga ini juga turut membuat ujian untuk syarikat kecantikan dunia yang lain. Namun, untuk Skin Age Index, hanya Shaklee yang boleh menggunakan data klinikal yang diperolehi.

Daripada data Skin Age Index ini, barulah Shaklee jalankan kajian klinikalnya yang tersendiri. Dan melalui kajian klinikal Shaklee, 60 peserta telah diuji menggunakan YOUTH.

Result menunjukkan 100% daripada wanita yang mengikuti kajian ni terbukti kulitnya menjadi lebih muda berbanding sebelumnya, hanya dalam tempoh 7 hari sahaja dan 2/3 wanita berjaya menjadikan kulit lebih muda 10 tahun dari usia sebenar. Amazing sangat!!

 

Produk Skincare Youth Shaklee

Terdapat 6 produk utama di dalam set penjagaan kulit YOUTH iaitu :

1. Luminous Gel Oil Cleanser sebagai pencuci muka

2. Perfecting Skin Toner sebagai toner

3. Youth Activating Serum sebagai serum

4. Age Defense Moisturiser SPF50 sebagai pelembap dan sunblock

5. Advanced Renewal Night Cream sebagai krim malam

6. Radiance C + E sebagai pencerah dan pemudar garisan penuaan

 

Bahan Dan Kandungan Dalam Produk Premium Skincare Youth Shaklee

Antara bahan yang terdapat dalam produk YOUTH SHAKLEE ini adalah :

1. Apple Cell Extract & Gentle Vitamin A – Sel epal merupakan sel yang hampir sama dengan sel kulit manusia sebab tu dia sangat berkesan untuk mempercepatkan kadar pembaharuan sel kulit dan kedua-dua bahan ini berfungsi untuk menyegar dan melembut.

2. Schisandra Chinensis Fruit Extract – berfungsi untuk menyokong struktur kulit muda dan memberi khasiat kepada kulit.

3. Vital Repair+ (Vitamins, Botanicals) – untuk melawan radikal bebas dan memberi perlindungan kepada kulit.

4. Lotus Japonicus Extract – untuk menyokong penghasilan kolagen dan elastin dan memberikan ketegangan tanpa kedutan kepada kulit.

5. Muscadine Grape Polyphenols – untuk melindungi kolagen dan elastin serta perlindungan berkesan ke atas kulit.

 

High Safety Standard

1. Youth adalah 100% Vegan.

Sesuatu skincare tidak boleh meletakkan label Vegan sesuka hati. Ia mestilah memenuhi beberapa syarat seperti bebas daripada menggunakan sumber daripada haiwan termasuklah madu, beewax, atau milk-drive lactic acid. Secara ringkasnya, ia adalah 100% bersumberkan tumbuh-tumbuhan.

2. Cruelty Free.

Tidak diuji ke atas haiwan dan juga tidak menggunakan sumber haiwan.

Sesuai Dengan Kulit Sensitif. R&D YOUTH dibuat selama 8 tahun dan diuji sesuai untuk semua jenis kulit. Ianya diperbuat dari tumbuhan semulajadi tanpa bahan kimia berbahaya yang boleh jadi trigger kepada kulit. Tiada keraguan untuk mencuba!

3. Bebas daripada 2500 bahan kimia dan bahan penjagaan kulit yang berbahaya

4. Terbukti mempercepatkan pembaharuan sel kulit 10x ganda lebih cepat berbanding biasa

5. Hypoallergenic – Jaminan tidak menyebabkan alahan pada kulit.

6. Non-Comodogenic – Tidak menyebabkan liang pori tersumbat.

7. Diuji oleh ahli Dermatologi

8. Diuji oleh ahli Oftalmologi

9. Selamat digunakan oleh ibu mengandung.

10. Boleh digunakan seawal umur 20an.

 

 

TAWARAN ISTIMEWA MAC INI

Sempena baru nak launch bulan ni (sebab baru bawa masuk ke Malaysia), Shaklee adakan promosi untuk fullset Youth Skincare ni dengan percuma Radiance C + E yang bernilai RM 437 ! Hanya bulan ini, dapat sekarang while stock last. Hat ni akak recommend 300% uols!

 

Ibu kepada 3 superheroes, work happily at home mom. Memilih Shaklee sebagai lifetime bussiness dalam mencapai financial dan time freedom. Bekas pendidik, merupakan editor Kelab Ibu Ohsem dan founder at Official FB Page Ummu Ayyash Dot Com.

Leave A Reply

CommentLuv badge